27.07.2021 - 13:04 | Son Güncellenme:
Fırındakiler gibi barbekü ızgaraları çabuk yağlanma eğilimindedir. Bu nedenle temizlemeden önce beklemek gerekli değildir. Bu, kötü kokuları önler ve barbekünüzün bakımlı olmasını sağlar. Hangi ürünleri kullanmalı? Barbekü ızgaranızı ne sıklıkla temizlemelisiniz?
Barbekü ızgarasını temizlemenin birkaç yöntemi vardır. Sadece doğru ürünleri seçmeniz gerekiyor. Aralarında karbonat, beyaz sirke, soda kristalleri, limon…
Şaşırtıcı ama etkili bir şekilde, ızgarayı yağdan arındırmak için ikiye kesilmiş soğan veya koka kola kullanmak da mümkündür.
Barbekü ızgarası ne sıklıkla temizlenmelidir?
Lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak için mangal ızgarası düzenli olarak temizlenmelidir. Bunu her kullanımdan sonra yapmanız da önerilir. Barbekünüz iyi durumda ise ızgaranın temizlenmesi daha kolay olacaktır. Orta derecede kirli bir barbekü ızgarasını yağdan arındırmak için sıcak su, zeytinyağlı sabun veya siyah sabun kullanabilirsiniz. Yağın gevşediğini görmeden önce bir süre ıslanmasına izin verin.
Barbekü ızgarasını temizleyerek paslanmayı önleyin
Metal barbekü ızgarası kolayca paslanabilir. Bu paslanmayı önlemek için doğru ürünleri seçin. Izgarayı temiz suyla durulamadan önce ovmak için tuz ve limon kullanın. Daha da şaşırtıcı bir şekilde, soğan ve patateslerin pası gidermede etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bunu yapmak için, yiyeceği ikiye bölün ve ızgarayı soyulmuş kısımla ovalayın. Izgaranın her zaman temiz ve parlak olmasını sağlamak için yüzeyi her zaman temiz suyla durulamayı unutmayın.
Izgara nasıl doğru kullanılır?
Barbekü ızgarasında bakteri bol olduğundan, pas birikmesini önlemek için düzenli olarak fırçalamak ve bitkisel yağ ile yağlamak gerekir. Kimyasallarla temizlemekten kaçının ve çok etkili olan kabartma tozunu tercih edin. 1 ölçü kabartma tozu, 5 ölçü ılık su ile karıştırılarak doğal olarak temizleyebilir, ardından ızgarayı durulamadan önce bir saat bekletin. Son olarak, ızgarayı aşırı yüklemekten kaçının ve altında etin pişmeyi beklerken yerleştirilebilmesi için doğrudan ısı olmayan bir boşluk bırakın.