Püf Noktaları Kurutma makinenizi nasıl seçmelisiniz?

Kurutma makinenizi nasıl seçmelisiniz?

16.08.2021 - 17:23 | Son Güncellenme:

Kurutma makinesi pek çok kullanıcı tarafından tavsiye edilmektedir. Peki, kapasitesini neye göre seçmelisiniz? Kurutucunun kapasitesi, kurutulabilecek çamaşır hacmini ve aynı zamanda kuruması için gereken süreyi belirleyecektir. Cihaz ne kadar verimli olursa, kurutma o kadar optimal olur.

Kurutma makinenizi nasıl seçmelisiniz

 

Kurutulacak çamaşır hacmi

Haberin Devamı

Kurutma makinenize yükleyebileceğiniz çamaşır hacmi, üstten yüklemeli bir kurutucunun kullanılmasına veya önden bir cam kapıdan yüklenen öne monteli bir kurutucunun kullanılmasına bağlı olarak farklılık gösterir. Lombar modelinin üst modele göre daha fazla çamaşır kurutabildiğine dikkat edilmelidir. Bununla birlikte, ikincisinin daha dar olduğu ve daha az yer kapladığı için bir apartman dairesinde yaşayan insanlar için daha uygun olduğu da unutulmamalıdır. Tamburunun hacmi 80 ile 90 litre arasında salınım yapar. Bir ön modelin tambur hacmi 112 litreye ulaşabilir. Yine de bu cihazın üst modele göre çok daha fazla yer kapladığını belirtmekte fayda var. Bu modelin avantajı, ek bir tezgâh sunmasıdır.

Haberin Devamı

Unutulmamalıdır ki her iki durumda da cihazın kapasitesi ne olursa olsun çevresinde yeterli alana ihtiyaç duyar. Bu boşluk havanın sirkülasyonu için gereklidir.

Ekstra seçenekler

Kırışık önleme döngüsü sunan bir model tercih etmek mümkündür. İşlem nispeten basittir. Bir kurutma döngüsünün sonunda cihaz, çamaşırlara yumuşaklık kazandırmak ve aynı zamanda kırışıklıkları gidermeye yardımcı olmak amacıyla otomatik bir dönüşü yeniden başlatır.

Genel olarak, cihazlar, bir dolabın arkasında biraz fazla kalan çamaşırları yenilemenize olanak tanıyan bir “soğuk hava” döngüsü sunar. Bu döngü, tütün kokusu gibi kötü kokuları gidermek için de kullanılabilir.

“Ütülemeye hazır” çevrimde, çamaşırlar cihazdan hafif nemli çıkar, bu da ütülemeyi kolaylaştırır ama aynı zamanda daha nemli hale getirir.

Kombine makineler

Geleneksel bir çamaşır makinesi veya geleneksel bir kurutucu ile karşılaştırırsak, yıkama ve kurutma işlevlerini birleştiren bir cihaz biraz daha az verimlidir. Modele bağlı olarak cihaz 5 - 6 kilograma kadar çamaşır yıkayabilir ve 2,5 - 3 kilograma kadar çamaşır kurutabilir. Yani 6 kilogram kapasiteli bir makinede 3 kilograma kadar çamaşırları hiçbir şey yapmadan yıkayıp kurutabilirsiniz. Bu cihazın en büyük avantajı, satın alırken ücretinin daha uygun olması, enerji ve yerden tasarruf sağlamasıdır.

Haberin Devamı

Bir kurutucunun sahip olabileceği farklı kapasiteleri öğrendikten sonra, seçiminize sakince karar verebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki, tamamen yeni seçenekler sayesinde kurutucu, birden fazla olanak sunan bir cihazdır.