Püf Noktaları Mutfağınızın renklerini nasıl seçersiniz?

Mutfağınızın renklerini nasıl seçersiniz?

03.08.2021 - 12:06 | Son Güncellenme:

Mavi, sarı, siyah, beyaz, kırmızı, pembe, leylak... Renkler mutfakta ister duvarlar, ister mobilyalar için olsun... Mutfakta renklerle oynamadan önce benimseyeceğiniz seçimlere yardımcı olacak bazı ipuçlarına göz atabilirsiniz.

Mutfağınızın renklerini nasıl seçersiniz

Mutfağınız için renk seçimi

Haberin Devamı

Mutfağınızın duvarlarında belirli bir rengi mutlu bir şekilde sergilemeden önce, birkaç temel kavramı bütünleştirmeniz gerekir. Birincisi, mobilyanın tonunu belirlemek (özellikle hazır bir mutfak için), gerektiğinde rengi getirmek için... İkincisi ise modaya uygun bir mutfak dizayn ederken renklerin kullanımında tadını kaçırmamaktır. Nitekim sıcak renkler mutfakta şenlik getirse de örneğin çok fazla koyarsanız çok bunaltıcı bir atmosfer yaratma riskiniz vardır. Bu nedenle toplam görünüme dikkat edin. Açık mutfak ise tüm oda ile uyum sağlayacak renklerin seçilmesi esastır.

Her şey uyum içinde

İyi renk kombinasyonları oluşturmak için mobilyaların tonunu dikkate almalısınız. Monokrom yapmak ister misiniz? Mobilya rengine yakın bir renk seçin. Daha dikkat çekici bir görünüm mü istiyorsunuz? Mutfak mobilyasının tonunun renk çarkında zıt bir renge yer açın.

Haberin Devamı

Aynı şekilde karoların renklerini de tanımlamak gerekir. Bugün trend, iyi yerleştirilmiş birkaç fayans veya duvardaki bordür sayesinde sakinleştirici tonları gösterişli renklerin küçük dokunuşlarıyla zenginleştirerek yumuşak renklerle bir mutfağı korurken biraz canlılık getirmek.

Elbette nihai sonuç için aksesuarların rengi de çok önemli: bir vazo, bir meyve tabağı… Her şey ayrıntıda! Tek kural, üç renk sayısını geçmemek, yoksa mutfağınıza her girdiğinizde gözleriniz ağrır.

Her stil için bir renk

Basit bir fırça darbesi bazen mutfağa yepyeni bir görünüm kazandırmak için yeterli olabilir. Örneğin modern veya çağdaş tarzda bir mutfak için koyu renkli mobilyalarla kontrast oluşturacak soğuk renkler seçin. Zeminde, bütünün endüstriyel yönünü vurgulamak için beton veya çimento karolar tercih edilecektir.

Rustik şık bir mutfak için duvarlar beyaz veya çok açık gök mavisi gibi nötr bir renk, rafine ve zamansız tonlarla süslenebilir. Özellikle ham ahşap mobilyalar ve mutfağa rustik bir his verecek olan dökme demir veya bakır aksesuarlar öne çıkarlar.