Gayrimenkul Haberleri Size Uygun Ev Arkadaşını Bulmanın Yolları

Size Uygun Ev Arkadaşını Bulmanın Yolları

Son Güncellenme:

.

Size Uygun Ev Arkadaşını Bulmanın Yolları

İlk ev arkadaşı deneyimi heyecan ve hevesle beklenen, dikkatli tercih yapıldığında ömür boyu sürecek arkadaşlıkların temelini atan bir eylemdir. Bu deneyim, eğlenceli olduğu kadar, farklı kültür ve yetişme tarzlarından gelen iki insanın birbirine uyum sağlamaya çalıştığı için olumsuzluklara da sahne olabilir. Küçük ama etkili noktalara dikkat edildiğinde, sürecin kolaylıkla pozitif yönde ilerlemesi sağlanabilir. Ev arkadaşınızın size uygun olduğunu anlayabilmek için birkaç temel kriter vardır. Her ikiniz de bu kriterleri sağlayıp, uygulamasında da dikkatli olunduğu takdirde huzurlu bir evde yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ev arkadaşı ile iletişim

Size Uygun Ev Arkadaşını Bulmanın Yolları

Öncelikle aranızdaki iletişimin dilini belirlemelisiniz. Her zaman nazik, sabırlı ve açıklayıcı olmalı ve bunu ondan da beklemelisiniz. Ev arkadaşlığında sessiz imaların, anlamlı bakışmaların yeri yoktur. Ne istediğini açık ve net ama kibar bir biçimde aktarabilmeli, anlamadığınız durumlarda sinirlenmeyip, sakin kalınmalıdır. Sizden sürekli o söylemeden hislerini anlamanızı ve gereğini yapmanızı bekleyen bir ev arkadaşı size uygun değildir. Ev arkadaşınız ile aranızda konuşulmamış konu bırakmamak veya bir anlaşmazlıkta yol haritası olarak kullanabilmek için bir "Sözleşme" hazırlayıp, yazıya dökebilirsiniz. Sözleşmenizde çöp çıkarma ve bulaşık yıkamaktan, ışıkların kaçta söneceği ve harcamaların profiline kadar pek çok konuya yer verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ev arkadaşı ile paylaşım

Size Uygun Ev Arkadaşını Bulmanın Yolları

Fedakârlık ve anlayış ne kadar temel kriterler olsa da, beklentisi yüksek ama vericiliği düşük bir ev arkadaşı da size uygun olmayacaktır. Gerekli durumlarda birbirinizi idare edebiliyor olmanız gereklidir ama iş, onun dağıtıp sizin topladığınız, sizin pişirip onun yediği bir sisteme doğru gidiyorsa, duraklayıp başa dönmek, “Sözleşme"ye başvurmak ve nezaketi koruyarak bir konuşma yapmak en akıllıca davranış olacaktır. Bir başka paylaşım çeşidi de davranışlarınız ve planlarınız hakkında ev arkadaşınızı önceden bilgilendirmektir. Kabul etmeyi planladığınız misafirlerden, yapmayı düşündüğünüz temizlikten, almayı istediğiniz eşyalardan ona vakitlice bahsedin ve kendi planlarını yapması için ona da fırsat tanıyın.

Ev arkadaşından öğrenecekleriniz

Size Uygun Ev Arkadaşını Bulmanın Yolları

Tüm dikkatinize rağmen uygun olmayan bir ev arkadaşı seçtiğinizi fark ettiğiniz durumda ise, ilişkileri gerginliğe taşımadan, kibar ve uzlaşmacı bir tavırla sonlandırmak, hem kendiniz hem karşı taraf için en ideal çözüm olacaktır. Öğrenebileceğiniz en değerli becerilerden biri, diğer insanlarla, özellikle de çok farklı olanlarla nasıl geçineceğinizdir. Bu deneyimi yeni insanlarla bir arada yaşamayı öğrenmek, ilişkileri geliştirmek için bir öğrenme süreci gibi görebilirsiniz. Uygun ev arkadaşınızı dikkatle seçtiğiniz takdirde her ikiniz de farklı bilgiler ve tecrübeler edinirken keyifli zaman geçireceksiniz.