Emlak Türkiye'den konut alırken Ruslar emlakçıya güveniyor, Ürdünlü referansa bakıyor

Türkiye'den konut alırken Ruslar emlakçıya güveniyor, Ürdünlü referansa bakıyor

05.05.2021 - 17:52 | Son Güncellenme:

Türkiye'den konut alımında emlakçılara en çok Ruslar güvenirken, Ürdünlüler, bu ülkede iş veya yatırım yapan referans kişileri baz alıyor.

Türkiyeden konut alırken Ruslar emlakçıya güveniyor, Ürdünlü  referansa bakıyor

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) tarafından, araştırma şirketi AGS Global'e yaptırılan ve 48 ülkeden 410 uluslararası yatırımcıyla gerçekleştirilen "Rekabet ve İlham: Türkiye'de Yabancı Gayrimenkul Yatırımlarının Geleceğini İhracat Odaklı Yeniden Düşünmek" araştırmanın üçüncü bölümünü yayınlandı.

Haberin Devamı

Araştırmaya göre, yabancı yatırımcıların, gayrimenkul satın alırken en güvenilir bulduğu kaynakların başında yüzde 47,8 ile Türk emlakçılar geliyor.

Onu yüzde 38,8 ile emlak şirketlerinin web siteleri-promosyon materyalleri, yüzde 29,3 ile Türkiye'de iş veya yatırım yapan tanıdık-akraba ve referans kişiler, yüzde 13,7 ile Youtube, Instagram gibi sosyal medya platformları izliyor. "Türkiye'de emlak nasıl alınır?" konulu haber, blog, araştırma yazıları yüzde 12 ile beşinci sırada yer alıyor. 

"Türkiye'de gayrimenkul satın almadan önce hangi araştırma kaynaklarını güvenilir buldunuz?" sorusuna verilen çoklu yanıtlara göre, Suudi Arabistan yüzde 38,5 ile Türk emlakçılar ve referans kişileri eşit oranla güvenilir buluyor. 

Haberin Devamı

Ruslar yüzde 66,7, İngilizler yüzde 50, Almanlar yüzde 48, Irak vatandaşları ise yüzde 48,6 ile sadece Türk emlakçıları güvenilir bulurken, Ürdünlüler yüzde 44,8 ile referans kişileri, Cezayir vatandaşları yüzde 50 ile emlak şirketi web siteleri ve promosyon materyallerini en güvenilir kaynaklar olarak tanımlıyor. 

İranlılar ise yüzde 46,2 ile emlak şirketi web siteleri ve promosyon materyalleri ile referans kişileri karar verirken eşit oranda baz alıyor.