Gayrimenkul Haberleri Türkiye'nin En Pahalı Yazlıkları Çeşme'de!

Türkiye'nin En Pahalı Yazlıkları Çeşme'de!

Son Güncellenme:

.

Türkiyenin En Pahalı Yazlıkları Çeşmede

Yaz tatili dendiğinde ilk akla gelen tatil merkezlerinden biri şüphesiz ki Çeşme. Özellikle son yıllarda Alaçatı'nın da popülerliğinin artmasıyla "tatile gidiyorum" diyen soluğu Çeşme'de almaya başladı. Festivalleri, eğlenceli gece hayatı, plajları, sörf okulları, butik otelleri ve doğal güzellikleriyle herkesi kendine aşık eden bu güzel tatil beldesi, cazibesi kadar pahalılığıyla da oldukça dikkat çekici. 500 liralık pizzalar, 50 liralık lahmacunlar gerçek midir ona gidenler karar versin. Biz, son yıllarda Çeşme'de iyice artan yazlık fiyatlarından bahsedelim. Henüz bu denli popüler olmamışken buradan yazlık alanlar şimdi sevinçten havalara uçuyor. Çünkü her geçen yıl katlanarak artan ev fiyatlarının sonucunda artık en pahalı yazlıklar Çeşme'de yer almaya başladı. Fiyatların son bir yılda %28 oranında artmasıyla, konutların metrekaresi ortalama 9.200 TL'ye ulaştı.

Haberin Devamı

Neden en pahalı yazlıklar Çeşme'de?

Çeşme otobanının yapılmasından sonra İstanbullular Çeşme'yi keşfetmeye başladı. Alaçatı'nın oldukça popüler bir hale gelmesiyle insanlar tam anlamıyla Çeşme'ye akın etti. Eskiden sadece İzmirlilerin yazlık aldığı bir tatil beldesiyken, son yıllarda İstanbul'dan, Ankara'dan, Türkiye'nin hatta dünyanın dört bir yanından gelip buradan ev alan insan sayısı oldukça arttı. Dürüst olmak gerekirse, ünlüler ve yüksek gelirli aileler tatil için Çeşme'yi tercih ettikçe, burada ev sahibi olmak daha prestijli bir hale geldi ve bu da birçok insanın tercih sebebi oldu. Talebin bu denli artmasına rağmen, boş arsa sayısının oldukça az oluşu da neden en pahalı yazlıklar Çeşme'de sorusunun cevabı oldu.

En pahalı yazlık ne kadar?

Güncel

Haberin Devamı
www.milliyetemlak.com

verilerine göre en pahalı ev 40.000.000 TL değerinde bir villa. Site içerisinde yer alan villa denize sıfır konumda, 2 katlı ve 3+1. En düşük fiyatlı konutlara baktığımızdaysa fiyatlar 400.000 TL civarından başlıyor. Ev fiyatları; evin konumuna, denize olan mesafesine ve manzarasına göre ciddi oranda değişiklik gösteriyor. Örneğin Ilıca'da yer alan denize sıfır, 2+1 konutun değeri 2.000.000 TL'yi bulabiliyor.

Çeşme'de yazlığı olan ünlüler kimler?

Yüksek fiyatlarına rağmen, kendini Çeşme'nin büyüsüne kaptıran binlerce kişi her yaz buraya akın ediyor. Özellikle İstanbul'dan gelip buradan ev alan çok sayıda aile var. Ünlülerin de tatil için ilk tercihlerinden biri olan Çeşme'de kimlerin yazlığı var bir göz atalım dedik. Kimler yok ki! Demet Akbağ, Güler Sabancı, Nurgül Yeşilçay, Yavuz Seçkin, Okan Buruk, Yılmaz Erdoğan ve Fatih Terim, Çeşme'de evi olan ünlüler arasından ilk aklımıza gelenler. Eğer bir gün Çeşme'den yazlık alırsanız, komşunuzun hayranı olduğunuz bir sanatçı çıkması şaşırtıcı olmaz.