Emlak Web Tapu Nedir? Web Tapu Üzerinden Hangi İşlemler Yapılır?

Web Tapu Nedir? Web Tapu Üzerinden Hangi İşlemler Yapılır?

26.05.2021 - 13:25 | Son Güncellenme:

Bütün web tapu işlemleri, yetki verilerek vekil sıfatı vasıtasıyla yürütülebilir. Sisteme girildiğinde sayfanın sol kısmında "Yetki İşlemleri" bölümünden "Yetki Ver" sekmesi işaretlenir ve kişinin sahip olduğu taşınmazlar içerisinden devrini talep ettiği taşınmaz için ilgili avukat yetkilendirilir. Web tapu nedir? Web tapWeb Tapuu üzerinden hangi işlemler yapılır? İşte, tüm detaylar.

Web Tapu Nedir Web Tapu Üzerinden Hangi İşlemler Yapılır

İnternet çağının zirveye ulaştığı günümüzde en sık duyulan konulardan birini hiç şüphesiz web tapu oluşturmaktadır. Bu konuyu duyan kişiler web tapu ile ilgili olarak yeterli bilgiye ulaşma ihtiyacı hissetmektedir. 

Haberin Devamı

Web Tapu Nedir?

Geçmişte bütün vatandaşların ve ticaret sicilinde kaydı bulunan şirketlerin taşınmazlarını internet üzerinden takip edebildikleri ve yönetebildikleri sisteme verilen isimdir. Web tapu ile başvuruyu online olarak gerçekleştirerek tapuya gitmeden başlatmak mümkün olmaktadır. Bu süreçte tapu belgeleri inceliyor, onay verilmesi durumunda mesaj gönderimi yapılıyor ve sonrasında ise evrak asılları ile randevu gününde imzaya gidilme durumu söz konusu oluyor.

Web Tapu Üzerinden Hangi İşlemler Yapılır?

Tapu Müdürlüğü'ne gitme gerekliliği söz konusu olmaksızın internetten işlem başvurusu yapabilir, gerekli olan belgelerin internet üzerinden gönderimi mümkün olabilir ve yapılan başvurunun takibi mümkün olabilir. 

Haberin Devamı

 - Taşınmaza beyan belirtmesi konularak, sahtecilik girişimlerine karşı önlem alınabilir.

 - Tapu ve Kadastro harçlarını ve döner sermaye bedellerini elektronik ortamda ödenebilir.

 - Taşınmazların tapu kaydı ve tapu senedi alınabilir.

 - Taşınmaz ile alakalı olarak kişinin bilgisi dışında oluşan işlemlerde bilgilendirilme söz konusudur.

Web tapu uygulama aşamalarında arada bir hata yapılması durumunda sistem kullanıcıyı ikaz etmekte ve yapılması gerekeni belirtmektedir. Web tapu uygulaması üzerinden bütün işlem sağlıklı bir şekilde yapıldıktan sonra kişinin kendisine randevu saati verilmekte ve o saatte de kişinin gelip imzasını atıp işlemi bitirmesi mümkün olmaktadır.