Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiANÇUEZ NEDİR, nasıl yapılır? Ançuez hangi balıktan hazırlanır, nasıl yenir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

ANÇUEZ NEDİR, nasıl yapılır? Ançuez hangi balıktan hazırlanır, nasıl yenir?

28.12.2023 - 13:35 | Son Güncellenme: 28.12.2023 - 13:35

#balık ezmesi
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Ançuez, bir balık mezesi olarak biliniyor. Balıkla elde edilen ançuezin en yaygın hazırlanış biçimi tuzlamadır. Ançuez kelime anlamı olarak ''hamsi ezmesi'' demektir. Peki, ançuez nasıl yapılır?

1/4ANÇUEZ NEDİR, nasıl yapılır Ançuez hangi balıktan hazırlanır, nasıl yenir

Özellikle Akdeniz'de sofraların vazgeçilmezlerinden oaln ançuez, balıkla yapılan bir meze çeşididir. Tuzlama ve baharatlarla harmanlayarak saklanır. İşte, ançuez mezesi hakkında detaylar...

2/4ANÇUEZ NEDİR

ANÇUEZ NEDİR?

Kelime anlamı ''hamsi ezmesi'' olan ançuez, balıkla yapılan meze çeşididir. Ezme veya fileto şeklinde, soğuk halde tüketiliyor.

3/4ANÇUEZ HANGİ BALIKTAN YAPILIR

ANÇUEZ HANGİ BALIKTAN YAPILIR?

Genellikle hamsiden yapılan ançuez, tercihe göre sardalyadan da elde edilebiliyor.

4/4ANÇUEZ NASIL YAPILIR

ANÇUEZ NASIL YAPILIR?

Ançuez için hamsi ya da sardalya tuzlanarak ya da farklı baharatlarla harmanlanarak yapılabilir. En yaygın olan yöntem tuzlamadır. Bunun için ilk olarak hamsiler temizlenir. Ardından yıkanan balıklar bir süre suyu süzülmek üzere bekletilir. Akabinde de bir kavanoza bolca kaya tuzu dökülür, tuz üzerine de bir kat hamsi dizilir, sonra yeniden işlem tekrarlanır. Ta ki balıklar bitene kadar. Son balıklarla birlikte bol kaya tuzu kavanoza doldurulur.Kavanozun hava almayacak şekilde kapadığına dikkat edilmeli ve bu şekilde de 45 gün bekletilmelidir.

EN ÇOK OKUNANLAR
LGS Ne Zaman, Saat Kaçta, Oturum Başlangıcı Ne Zaman LGS giriş belgesi nereden, nasıl alınır 2025 LGS sınav tarihi
LGS Ne Zaman, Saat Kaçta, Oturum Başlangıcı Ne Zaman? LGS giriş belgesi nereden, nasıl alınır? 2025 LGS sınav tarihi
13 Haziran 2025 Bugünkü Son Depremler AFAD/Kandilli: Az Önce Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son dakika deprem haberleri
13 Haziran 2025 Bugünkü Son Depremler AFAD/Kandilli: Az Önce Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son dakika deprem haberleri
Hüseyin Goncagül neden öldü, kaç yaşındaydı Hüseyin Goncagül kimdir
Hüseyin Goncagül neden öldü, kaç yaşındaydı? Hüseyin Goncagül kimdir?
Altın Fiyatları: Canlı altın/dolar fiyatları ne kadar oldu Altın fiyatları yükseldi mi Bugünkü Altın/Dolar/Euro kaç TL
Altın Fiyatları: Canlı altın/dolar fiyatları ne kadar oldu? Altın fiyatları yükseldi mi? Bugünkü Altın/Dolar/Euro kaç TL?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik