Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiARALIK ENFLASYON RAKAMLARI 2023 📌 Yılın son enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2023 TÜİK Aralık enflasyon beklentisi ne oldu?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

ARALIK ENFLASYON RAKAMLARI 2023 📌 Yılın son enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2023 TÜİK Aralık enflasyon beklentisi ne oldu?

26.12.2023 - 13:24 | Son Güncellenme: 26.12.2023 - 13:24

#aralık enflasyon
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Enflasyon rakamları her ay TÜİK tarafından paylaşılıyor. Kasım ayı enflasyon oranına göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda aylık bazda yüzde 3,28, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,81 artış göstermişti. Gözler Aralık ayı enflasyon oranına çevrildi. Memur ve emekli maaşını da yakından ilgilendiren Aralık anflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

1/5ARALIK ENFLASYON RAKAMLARI 2023 📌 Yılın son enflasyon oranı ne zaman açıklanacak 2023 TÜİK Aralık enflasyon beklentisi ne oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından enflasyon rakamları paylaşılıyor. Öndesinde ise enflasyon beklentisi duyuruldu. Aralık enflasyonunun açıklanması ardından son 6 aylık enflasyon rakamları da netleşecek. İşte, enflasyon oranı için detaylar...

2/5ARALIK ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

ARALIK ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aralık ayı enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 1 Ocak 2024 Pazartesi gününün resmi tatil olması nedeniyle 2 Ocak 2023 Salı günü ya da 3 Ocak 2023 Çarşamba günü duyurulması bekleniyor.

3/5ARALIK ENFLASYON BEKLENTİSİ

ARALIK ENFLASYON BEKLENTİSİ

Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 67,23 iken, buanket döneminde yüzde 65,39 olmuştur. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 43,94 iken, bu anket döneminde yüzde 41,23 olmuştur. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 25,09 ve yüzde 24,82 olarak gerçekleşmiştir.

2023 yılı Aralık ayı anket döneminde, katılımcıların 12 ay sonrasına ilişkin olasılık tahminleri değerlendirildiğinde, TÜFE'nin ortalama olarak yüzde 29,57 olasılıkla yüzde 36,00 – 39,99 aralığında, yüzde 48,15 olasılıkla yüzde 40,00 – 43,99 aralığında, yüzde 12,85 olasılıkla ise yüzde 44,00 - 47,99 aralığında artış göstereceği öngörülmektedir. Aynı anket döneminde nokta tahminler (2) esas alınarak yapılan değerlendirmeye göre ise, katılımcıların yüzde 22,06’sının beklentilerinin yüzde 36,00 – 39,99 aralığında, yüzde 51,47’sinin beklentilerinin yüzde 40,00 – 43,99 aralığında, yüzde 17,65’inin beklentilerinin yüzde 44,00 – 47,99 aralığında olduğu gözlenmektedir.

4/5ARALIK ENFLASYON RAKAMLARI 2023 📌 Yılın son enflasyon oranı ne zaman açıklanacak 2023 TÜİK Aralık enflasyon beklentisi ne oldu

2023 yılı Aralık ayı anket döneminde, katılımcıların 24 ay sonrasına ilişkin olasılık tahminleri değerlendirildiğinde, TÜFE'nin ortalama olarak yüzde 30,90 olasılıkla yüzde 18,00 – 22,99 aralığında, yüzde 40,24 olasılıkla yüzde 23,00 – 27,99 aralığında, yüzde 17,73 olasılıkla ise yüzde 28,00 – 32,99 aralığında artış göstereceği öngörülmektedir.

Aynı anket döneminde nokta tahminler(2) esas alınarak yapılan değerlendirmeye göre, 24 ay sonrası TÜFE enflasyonu beklentilerideğerlendirildiğinde, katılımcıların yüzde 28,13‘ünün beklentilerinin yüzde 18,00 - 22,99 aralığında, yüzde 40,63‘ünün beklentilerinin yüzde 23,00 – 27,99 aralığında, yüzde 23,44‘ünün beklentilerinin yüzde 28,00 – 32,99 aralığında olduğu gözlenmektedir.

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anketdöneminde yüzde 37,71 iken, bu anket döneminde yüzde 42,47 olmuştur. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranıcari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 37,80 iken, bu anket döneminde yüzde 42,50 olarakgerçekleşmiştir.

5/5KASIM ENFLASYON ORANI

KASIM ENFLASYON ORANI

TÜİK verilerine göre; tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Kasım ayında aylık bazda yüzde 3,28 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 61,36'dan yüzde 61,98 seviyesine yükseldi. Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verilerine göre ise Kasım ayında TÜFE aylık bazda yüzde 5,58 arttı, yıllık bazda artış ise yüzde 129,27 oldu.

EN ÇOK OKUNANLAR
2025 Sağlık Raporu Ücretleri Belli Oldu: Hangi Sağlık raporları ücretli ve ne kadar Aile Hekimliği Ödeme Ekranı ve Detaylar (www.sbos.saglik.gov.tr)
2025 Sağlık Raporu Ücretleri Belli Oldu: Hangi Sağlık raporları ücretli ve ne kadar? Aile Hekimliği Ödeme Ekranı ve Detaylar (www.sbos.saglik.gov.tr)
ŞİFRESİZ İZLE: Real Madrid - Al Hilal maçı hangi kanalda, nerede izlenir, saat kaçta FIFA Kulüpler Dünya Kupası Real Madrid Al Hilal maçı muhtemel ilk 11ler ile Arda Güler var mı
ŞİFRESİZ İZLE: Real Madrid - Al Hilal maçı hangi kanalda, nerede izlenir, saat kaçta? FIFA Kulüpler Dünya Kupası Real Madrid Al Hilal maçı muhtemel ilk 11'ler ile Arda Güler var mı?
SAYISAL LOTO SONUÇLARI BUGÜN | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı 18 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi nasıl sorgulanır
SAYISAL LOTO SONUÇLARI BUGÜN | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı! 18 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi nasıl sorgulanır?
FED FAİZ KARARI SON DAKİKA: Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararı ne oldu FED faizi indi mi, sabit mi tuttu
FED FAİZ KARARI SON DAKİKA: Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararı ne oldu? FED faizi indi mi, sabit mi tuttu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik