Ertesi gün buğday tenceresini tekrar ocağa alın, üzerine yaklaşık 4-5 litre su ekleyin. 15-20 dakika kaynayan buğdayın içine haşlanmış nohut, fasulye ve pirinci ekleyin.
Kuru kayısıları küp küp doğrayıp sıcak suyla ıslatın. Kuru üzümü ve kuş üzümünü ayrı kaplarda sıcak suyla ıslatın. İnciri küp küp doğrayın ve süt ile ıslatın. Elma ve ayvaların kabuklarını soyun. Çeyrek elmaya karanfilleri batırarak aşurenin içine ekleyin. Kalan elma ve ayvaları küp küp doğrayın.
Kıvamı koyulaşan aşureye süzdüğünüz kayısıları, incirleri, üzümleri, doğranmış elma ve ayvaları, portakal kabuğu rendesini ve sütü ekleyin. Gerekirse kıvamı ayarlamak için sıcak su ekleyin. Tüm malzemeleri ekledikten sonra şekeri ilave edin ve kaynamaya bırakın. Fındığı ekleyip yaklaşık 15 dakika daha kaynatın.
Aşureyi kaselere paylaştırın. Üzeri için fındık, ceviz ve fıstığı rondodan geçirin. Nar tanelerini çıkarın ve aşurenin üzerine serpin. Kuş üzümü ve tarçın ile süsleyin. Afiyet olsun!