Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBiber dolmasını böyle pişirin! İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/7Biber dolmasını böyle pişirin İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyor

Biber dolmalarını tencereye yerleştirirken, dolmaların üst kısmına da bir tabak koyarak üzerinin bastırılmasını sağlayın. Böylece, dolmalarınız eşit şekilde pişecek ve dağılmadan düzgün bir şekilde şekil alacaktır. Pişirme esnasında dolmaların üzerine çok fazla su eklemekten kaçının, sadece harcı pişirecek kadar sıvı kullanmanız yeterli olacaktır.

6/7DOLMALARINIZIN TAM KIVAMINDA OLMASI İÇİN İPUÇLARI

DOLMALARINIZIN TAM KIVAMINDA OLMASI İÇİN İPUÇLARI

Biber dolmalarının tam kıvamında pişmesi için bir başka önemli ipucu, pişirme süresine dikkat etmektir. Dolmalarınızı düşük ısılarda ve kapağı kapalı olarak pişirmeniz gerekir. Aksi takdirde, dolmalarınızın dışı çok hızlı pişer, içi ise çiğ kalabilir. Bu nedenle, düşük ısıda yaklaşık 40-50 dakika pişirmek, dolmalarınızın hem dışının hem de içinin tam kıvamında pişmesini sağlayacaktır.

7/7Biber dolmasını böyle pişirin İçi sulu kalmıyor, tam kıvamında pişiyor

Son olarak, dolmalarınız piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan birkaç dakika dinlendirin. Bu, içindeki lezzetlerin birbirine daha iyi geçmesini sağlar ve suyun dağılmasını engeller.

Böylece, biber dolmalarınız içi sulu ve lezzetli, dışı ise tam kıvamında pişmiş olacaktır!

EN ÇOK OKUNANLAR
99. Gazi Koşusunu kim kazandı 2025 Gazi Koşusunda hangi atlar ve jokeyler yarıştı ve ödül ne kadar
99. Gazi Koşusunu kim kazandı? 2025 Gazi Koşusunda hangi atlar ve jokeyler yarıştı ve ödül ne kadar?
İstiklal caddesi kapalı mı, Taksim metro istasyonları açık mı 29 Haziran 2025 Bugün Taksim Meydanı neden kapalı
İstiklal caddesi kapalı mı, Taksim metro istasyonları açık mı? 29 Haziran 2025 Bugün Taksim Meydanı neden kapalı?
Haziran enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2025 / 6 Aylık enflasyon farkı hangi tarihte belli olacak, piyasa ve hane halkı için enflasyon tahmini nedir
Haziran enflasyonu ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2025 / 6 Aylık enflasyon farkı hangi tarihte belli olacak, piyasa ve hane halkı için enflasyon tahmini nedir?
Son dakika 5 günlük hava durumu: Nerede fırtına ve yağış var İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin hava durumu nasıl olacak
Son dakika 5 günlük hava durumu: Nerede fırtına ve yağış var? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin hava durumu nasıl olacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik