Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBuzdolabında hemen solan yeşilliklerin ilacıymış! Günlerce taptaze kalacak
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Buzdolabında hemen solan yeşilliklerin ilacıymış! Günlerce taptaze kalacak

26.03.2025 - 10:44 | Son Güncellenme: 26.03.2025 - 10:44

#yeşillik#sebze
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yeşillikler, mutfakta en hızlı bozulan gıdaların başında gelir. Marketten ya da pazardan büyük bir özenle alınan maydanoz, marul, dereotu ve taze soğan gibi sebzeler, birkaç gün içinde solmaya ve çürümeye başlar. Ancak doğru saklama yöntemleri kullanıldığında, buzdolabında günlerce taptaze kalmaları mümkün! İşte yeşilliklerin ömrünü uzatacak doğal ve etkili yöntemler…

1/6Buzdolabında hemen solan yeşilliklerin ilacıymış Günlerce taptaze kalacak

Mutfakta en çok israf edilen gıdalardan biri de hızla solan ve çürüyen yeşilliklerdir. Pazardan veya marketten aldığınız maydanoz, dereotu, marul ya da taze soğanı birkaç gün içinde sararmış ve pörsümüş halde bulmak can sıkıcı olabilir. Ancak doğru saklama yöntemlerini kullanarak buzdolabında günlerce, hatta haftalarca tazeliklerini korumalarını sağlamak mümkün! İşte yeşilliklerin ömrünü uzatacak, hem pratik hem de tamamen doğal yöntemler…

2/6NEMİ KONTROL EDİN

NEMİ KONTROL EDİN

Yeşilliklerin hızla bozulmasının en büyük nedenlerinden biri, fazla nem veya tam tersine kuruluk olabilir. Eğer sebzeleriniz çok ıslak kalırsa çürümeye başlar, aşırı kuru ortamda ise hızla solar. Bunun için öncelikle yeşillikleri güzelce yıkayın ve iyice kurutun. Ardından hava alan bir saklama kabına veya kağıt havluya sararak buzdolabına yerleştirin. Kağıt havlu fazla nemi çekerken, yeşilliklerin taze kalmasına yardımcı olacaktır.

3/6CAM KAVANOZ YÖNTEMİYLE GÜNLERCE CANLI GÖRÜNÜM

CAM KAVANOZ YÖNTEMİYLE GÜNLERCE CANLI GÖRÜNÜM

Yeşilliklerin uzun süre taze kalmasını sağlayan en etkili yöntemlerden biri de cam kavanoz kullanımıdır. Yıkanmış ve kurutulmuş yeşillikleri cam kavanozlara koyarak kapağını kapatın. Bu yöntemle, sebzeler hava ile doğrudan temas etmediği için besin değerini ve diriliğini uzun süre korur. Özellikle maydanoz, dereotu ve kişniş gibi otlar için oldukça etkili bir yöntemdir.

4/6SU DOLU BARDAKTA MUHAFAZA EDEREK CANLILIĞINI KORUYUN

SU DOLU BARDAKTA MUHAFAZA EDEREK CANLILIĞINI KORUYUN

Taze soğan, maydanoz ve dereotu gibi yeşillikleri su dolu bir bardakta muhafaza etmek de çabuk solmalarını önler. Yeşilliklerin kök kısmını suya yerleştirerek buzdolabında saklayabilirsiniz. Böylece bitkiler, tıpkı topraktaymış gibi suyu emer ve günlerce tazeliklerini korur. Ancak suyu her gün yenilemek gerektiğini unutmayın.

5/6KAPAKLI KAPLARDA VE KİLİTLİ POŞETLERDE DOĞRU SAKLAMA TEKNİKLERİ

KAPAKLI KAPLARDA VE KİLİTLİ POŞETLERDE DOĞRU SAKLAMA TEKNİKLERİ

Hava almayan plastik saklama kapları veya kilitli poşetler, yeşilliklerin ömrünü uzatmak için pratik bir alternatiftir. Ancak poşetin veya kabın içerisine bir adet kuru peçete yerleştirmek önemlidir. Peçete fazla nemi çekerek sebzelerin çürümesini önler. Bu yöntemle marul, tere ve roka gibi sebzeler yaklaşık bir hafta boyunca tazeliğini koruyabilir.

6/6DERİN DONDURUCUDA UZUN VADELİ SAKLAMA YÖNTEMİ

DERİN DONDURUCUDA UZUN VADELİ SAKLAMA YÖNTEMİ

Eğer yeşilliklerinizi uzun süre taze tutmak istiyorsanız, dondurucu iyi bir seçenek olabilir. Öncelikle yıkayıp kuruttuğunuz yeşillikleri doğrayarak buz kalıplarına yerleştirin ve üzerlerine su ekleyin. Daha sonra dondurarak ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz. Bu yöntem özellikle yemeklerde ve çorbalarda kullanmak için oldukça uygundur.

EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA MARMARA DEPREM 12 HAZİRAN 📌 Deprem mi oldu, nerede kaç şiddetinde İstanbulda korkutan deprem AFAD/Kandilli Rasathanesi son depremler listesi...
SON DAKİKA MARMARA DEPREM 12 HAZİRAN 📌 Deprem mi oldu, nerede kaç şiddetinde? İstanbul'da korkutan deprem! AFAD/Kandilli Rasathanesi son depremler listesi...
LGS ne zaman, saat kaçta 2025 LGSde kaç soru sorulacak MEB LGS sınavı için geri sayım...
LGS ne zaman, saat kaçta? 2025 LGS'de kaç soru sorulacak? MEB LGS sınavı için geri sayım...
Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır Eski ehliyet yenileme randevu alma, yenileme ücreti ve gerekli belgeler
Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır? Eski ehliyet yenileme randevu alma, yenileme ücreti ve gerekli belgeler
2025 Haziran FED faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak Toplantı takvimi Haziran ayı FED faiz kararı için gözler ABD Merkez Bankasında...
2025 Haziran FED faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? Toplantı takvimi Haziran ayı FED faiz kararı için gözler ABD Merkez Bankası'nda...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik