Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBuzluğa asla girmemesi gereken besinler! Bütün vitaminlerini kaybediyorlar
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/73. TAZE MEYVELER

3. TAZE MEYVELER

Elma, armut ve üzüm gibi taze meyveler buzlukta saklandığında hücre yapıları bozulur ve su kaybederler. Bu durum meyvenin hem dokusunu hem de tadını etkiler.

Taze meyveleri buzdolabında hava alabilen bir kaba koyarak saklayın. Meyve kurutucular veya dondurulmaya uygun özel paketleme yöntemleri kullanarak meyveleri daha uzun süre saklayabilirsiniz.

5/74. PATATES VE SOĞAN

4. PATATES VE SOĞAN

Patates ve soğan buzlukta saklandığında nişasta yapıları bozulur ve tatlarında istenmeyen değişiklikler meydana gelir. Patates yumuşar, soğan ise çürümeye daha yatkın hale gelir.

Patates ve soğanı serin, kuru ve karanlık bir ortamda saklayın. Buzdolabından bile uzak tutarak doğal ortamlarında muhafaza edin.

6/75. KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

5. KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

Kızartılmış yiyecekler buzlukta saklandığında çıtırlığını tamamen kaybeder. Ayrıca çözülme sırasında fazla yağ emer ve lezzet kaybı yaşanır.

Kızartmalar, kısa süreli saklama için buzdolabında muhafaza edilmelidir. Daha uzun süre dayanması için fırında tekrar ısıtılarak tüketilmelidir.

7/7HÜCRE YAPISI BOZULUR

HÜCRE YAPISI BOZULUR

Buzluğun düşük sıcaklığı, bazı besinlerde vitaminlerin parçalanmasına neden olur. Yüksek su içeriğine sahip yiyecekler, buzlukta saklandığında hücre yapıları bozulur ve kullanılamaz hale gelir. Buzlukta yanlış saklanan yiyecekler tatlarını ve dokularını kaybeder, yemeklerin lezzeti olumsuz etkilenir.

EN ÇOK OKUNANLAR
HÜRREMŞEHR FÜZESİ ÖZELLİKLERİ İran ilk kez dün gece gerçekleşen saldırılarda Hürremşehr füzesini kullandı İşte teknik özellikleri...
HÜRREMŞEHR FÜZESİ ÖZELLİKLERİ! İran ilk kez dün gece gerçekleşen saldırılarda Hürremşehr füzesini kullandı! İşte teknik özellikleri...
19 HAZİRAN Perşembe 2025 EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
19 HAZİRAN Perşembe 2025 EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
AŞURE AYI NE ZAMAN Muharrem ayı ne zaman başlıyor Diyanet Aşure günü tarihi 2025
AŞURE AYI NE ZAMAN? Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Diyanet Aşure günü tarihi 2025
BU SENE SINIFTA KALMA VAR MI Devamsızlıktan kalma var mı Ortaokul, lise kaç günde sınıf tekrarı olur
BU SENE SINIFTA KALMA VAR MI? Devamsızlıktan kalma var mı? Ortaokul, lise kaç günde sınıf tekrarı olur?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik