Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiBuzluğa asla girmemesi gereken besinler! Bütün vitaminlerini kaybediyorlar
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Buzluğa asla girmemesi gereken besinler! Bütün vitaminlerini kaybediyorlar

30.12.2024 - 20:29 | Son Güncellenme: 30.12.2024 - 20:29

#süt#sebze
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Buzluk, yiyecekleri saklamak için harika bir yöntemdir. Ancak bazı besinler, buzlukta saklandığında vitaminlerini kaybedebilir veya tat ve dokularında ciddi bozulmalar meydana gelebilir. Yanlış saklama, hem besinlerin değerini düşürür hem de beklenmedik sonuçlara yol açabilir. İşte buzluğa asla koymamanız gereken besinler ve bu yiyecekleri saklamanın en doğru yöntemleri...

1/7Buzluğa asla girmemesi gereken besinler Bütün vitaminlerini kaybediyorlar

Buzluk, yiyeceklerin ömrünü uzatmak ve israfı önlemek için harika bir araç olsa da, bazı besinler için bu yöntem doğru değildir. Yanlış saklama, bu besinlerin vitaminlerini kaybetmesine, dokularının bozulmasına ve hatta lezzetlerinin tamamen yok olmasına neden olabilir. Sağlıklı ve lezzetli bir mutfak için hangi yiyeceklerin buzlukta saklanmaması gerektiğini öğrenmek önemlidir. İşte buzluğa asla koymamanız gereken besinler ve onları saklamanın en iyi yöntemleri.

2/7BUZLUĞA GİRMEMESİ GEREKEN BESİNLER

BUZLUĞA GİRMEMESİ GEREKEN BESİNLER

1. ÇİĞ YEŞİLLİKLER VE SALATA MALZEMELERİ

Marul, ıspanak ve roka gibi yeşillikler, buzlukta saklandığında dokularını kaybeder ve yumuşayarak kullanılamaz hale gelir. Buzluğun düşük sıcaklığı, bu yeşilliklerdeki vitaminlerin bozulmasına neden olur.

Yeşillikleri buzdolabında, kuru bir kağıt havluya sararak saklayın. Bu yöntem, nemi kontrol ederek tazeliklerini korur.

3/72. SÜT VE KREMALI ÜRÜNLER

2. SÜT VE KREMALI ÜRÜNLER

Süt, yoğurt ve krema gibi süt ürünleri buzlukta saklandığında ayrışır ve doku kaybına uğrar. Bu, hem tatlarını hem de kıvamlarını bozar.

Bu ürünleri orijinal ambalajlarında ve buzdolabının orta rafında saklayın. Uzun süre saklamak için pastörize süt ve dayanıklı süt ürünlerini tercih edebilirsiniz.

4/73. TAZE MEYVELER

3. TAZE MEYVELER

Elma, armut ve üzüm gibi taze meyveler buzlukta saklandığında hücre yapıları bozulur ve su kaybederler. Bu durum meyvenin hem dokusunu hem de tadını etkiler.

Taze meyveleri buzdolabında hava alabilen bir kaba koyarak saklayın. Meyve kurutucular veya dondurulmaya uygun özel paketleme yöntemleri kullanarak meyveleri daha uzun süre saklayabilirsiniz.

5/74. PATATES VE SOĞAN

4. PATATES VE SOĞAN

Patates ve soğan buzlukta saklandığında nişasta yapıları bozulur ve tatlarında istenmeyen değişiklikler meydana gelir. Patates yumuşar, soğan ise çürümeye daha yatkın hale gelir.

Patates ve soğanı serin, kuru ve karanlık bir ortamda saklayın. Buzdolabından bile uzak tutarak doğal ortamlarında muhafaza edin.

6/75. KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

5. KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

Kızartılmış yiyecekler buzlukta saklandığında çıtırlığını tamamen kaybeder. Ayrıca çözülme sırasında fazla yağ emer ve lezzet kaybı yaşanır.

Kızartmalar, kısa süreli saklama için buzdolabında muhafaza edilmelidir. Daha uzun süre dayanması için fırında tekrar ısıtılarak tüketilmelidir.

7/7HÜCRE YAPISI BOZULUR

HÜCRE YAPISI BOZULUR

Buzluğun düşük sıcaklığı, bazı besinlerde vitaminlerin parçalanmasına neden olur. Yüksek su içeriğine sahip yiyecekler, buzlukta saklandığında hücre yapıları bozulur ve kullanılamaz hale gelir. Buzlukta yanlış saklanan yiyecekler tatlarını ve dokularını kaybeder, yemeklerin lezzeti olumsuz etkilenir.

EN ÇOK OKUNANLAR
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2025 LGS SAYISAL VE SÖZEL KİTAPÇIK YAYINLANDI ❗ 20 Türkçe, 10 İnkılap, 10 Din, 10 Yabancı dil, 20 Matametik, 20 Fen LGS soruları ve cevapları nereden öğrenilir
LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS SAYISAL VE SÖZEL KİTAPÇIK YAYINLANDI ❗ 20 Türkçe, 10 İnkılap, 10 Din, 10 Yabancı dil, 20 Matametik, 20 Fen LGS soruları ve cevapları nereden öğrenilir?
Arda Güler haberleri ⚽ LGSdeki Arda Güler sorusu ve cevabı nedir, hangi şık 2025 LGS Arda Güler sorusu hangi derste çıktı
Arda Güler haberleri ⚽ LGS'deki Arda Güler sorusu ve cevabı nedir, hangi şık? 2025 LGS Arda Güler sorusu hangi derste çıktı?
Üniversite Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta YKS hangi tarihte yapılacak ÖSYM YKS sonuçları için tarih belli oldu
Üniversite Sınavı Ne Zaman, Saat Kaçta? YKS hangi tarihte yapılacak? ÖSYM YKS sonuçları için tarih belli oldu!
Kılavuz bilgisi ➕➖✖➗ LGS puan hesaplama 2025: LGS puanı nasıl hesaplanır LGS puanları için yöntem: Ham puan ve derslerin ağırlık kat sayıları
Kılavuz bilgisi ➕➖✖➗ LGS puan hesaplama 2025: LGS puanı nasıl hesaplanır? LGS puanları için yöntem: Ham puan ve derslerin ağırlık kat sayıları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik