Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiÇayın yanına kıyır kıyır tuzlu kurabiye! 1 kaşık ekleyince ağızda un ufak oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/51. DOĞRU MALZEMELERLE KURABİYE YAPIMI

1. DOĞRU MALZEMELERLE KURABİYE YAPIMI

Tuzlu kurabiyelerin çıtır çıtır olması için, kullanılan malzemeler çok önemlidir. Özellikle tereyağı veya margarin kullanmak, kurabiyenizin lezzetini ve kıvamını belirleyecektir. Un ise, kurabiyenin dokusunu oluştururken, mısır nişastası eklemek, ona daha kıyır kıyır bir yapışkanlık kazandırır. Ayrıca, tuz, kurabiyenizin tadını vurgular.

3/52. KURABİYELERİN KIYIR KIYIR OLMASI İÇİN PÜF NOKTALARI

2. KURABİYELERİN KIYIR KIYIR OLMASI İÇİN PÜF NOKTALARI

Kurabiyelerinizin kıyır kıyır olabilmesi için hamurunuzu doğru şekilde yoğurmanız gerekir. Hamuru çok fazla yoğurmak, kurabiyenin sert olmasına neden olabilir, bu yüzden hamuru hafifçe karıştırıp yoğurmak daha iyi sonuç verir. Ayrıca, sirke eklemek de hamurun kıvamını güzelleştirir ve ona o istediğiniz çıtırlığı kazandırır. Tuz ise, kurabiyenin lezzetini zenginleştirir ve daha iştah açıcı bir tat bırakır. Hamurunuzu hazırladıktan sonra, 10-15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin, böylece kurabiyeler daha kıtır olur.

4/53. KURABİYE ŞEKİLLERİNİZİ NASIL YAPMALISINIZ

3. KURABİYE ŞEKİLLERİNİZİ NASIL YAPMALISINIZ?

Tuzlu kurabiyelerin şekli, görünümünden ziyade çıtırlığını da etkileyebilir. Hamuru incelterek açın ve yuvarlak, düz veya kare şekiller verin. Şekillerin ince olması, kurabiyelerin daha kıtır olmasını sağlar. Ayrıca, kurabiyelerin üzerine hafifçe tuz serperek pişirin, bu ekstra bir çıtırlık katacaktır. Fırın ısısı da çok önemlidir; kurabiyelerinizin dışı altın rengini almadan önce pişirmemeye özen gösterin.

5/54. KURABİYE PİŞİRME SÜRESİ VE SIRALAMASI

4. KURABİYE PİŞİRME SÜRESİ VE SIRALAMASI

Kurabiyelerinizin çıtır çıtır olması için, fırının sıcaklığına dikkat etmelisiniz. 180°C-190°C arasında pişen kurabiyeler, dışı çıtır, içi yumuşak bir dokuyla pişer. 15-20 dakika kadar fırında pişirmeniz yeterli olacaktır. Kurabiyelerin altın rengini alıp iyice kıtırlaştığını gördüğünüzde, fırından çıkarabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Yerel Haberler 🌞 Hava kaç derece, hava durumu nasıl olacak İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
Yerel Haberler 🌞 Hava kaç derece, hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
TV YAYIN AKIŞI 18 HAZİRAN 📺 Bu akşam TVde ne var Kanal D, TRT 1, Show TV, Star TV, TV8, ATV, NOW yayın akışı listesi tamamı
TV YAYIN AKIŞI 18 HAZİRAN 📺 Bu akşam TV'de ne var? Kanal D, TRT 1, Show TV, Star TV, TV8, ATV, NOW yayın akışı listesi tamamı
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi son dakika | Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ne kadar
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi son dakika | Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir? Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ne kadar?
Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı ne zaman GİB sözleşmeli personel alımı sınavı ne zaman
Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı ne zaman? GİB sözleşmeli personel alımı sınavı ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik