Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiDonmuş kıymayı dakikalar içinde çözdüren teknik! Isı iletimini artırıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5ISI İLETİMİNİ HIZLANDIRAN BASİT FİZİK KURALI

ISI İLETİMİNİ HIZLANDIRAN BASİT FİZİK KURALI

Bu çözme yönteminin temel prensibi ısı iletimini hızlandırmak. Normalde kıyma, oda sıcaklığında uzun sürede çözüldüğü için bakteri oluşum riski taşıyor. Ancak metal yüzeyler, ısıyı hızlı ilettikleri için bu süreci çok daha güvenli ve etkili hale getiriyor. Özellikle alüminyum veya paslanmaz çelik tavalar, kıymanın çözülmesinde kilit rol oynuyor.

3/5TAVAYI KULLANARAK KOLAYCA ÇÖZME

TAVAYI KULLANARAK KOLAYCA ÇÖZME

Donmuş kıymayı bir tavanın içine koyun ve üzerine aynı boyutlarda başka bir tava yerleştirin. Alt tavanın masa veya tezgahla teması sayesinde çevresindeki sıcaklığı hızla alması ve üstteki tavanın baskı uygulayarak yüzey temasını artırması sayesinde, kıyma ortalama 10-15 dakika içinde çözülüyor. Bu yöntem mikrodalgaya göre çok daha doğal ve etin yapısını bozmadan çözülmesini sağlıyor.

4/5METAL TEPSİ YÖNTEMİ DE ÇOK ETKİLİ

METAL TEPSİ YÖNTEMİ DE ÇOK ETKİLİ

Evde tava bulamayanlar için alternatif bir yöntem de metal bir tepsi kullanmak. Donmuş kıymayı oda sıcaklığındaki bir metal tepsinin üzerine koyup üzerini yine metal bir kapla kapattığınızda, metalin yüksek ısı iletkenliği sayesinde kıyma çok kısa sürede çözülmeye başlıyor. Bu işlem sırasında kıymanın poşetinin açılmamış olması, hijyen açısından da büyük avantaj sağlıyor.

5/5BU YÖNTEM NEDEN DOĞAL VE SAĞLIKLI

BU YÖNTEM NEDEN DOĞAL VE SAĞLIKLI?

Mikrodalga kullanımı bazı kişiler için pratik görünse de, etin dış yüzeyinin pişmesine ve içinin hala donuk kalmasına neden olabiliyor. Ayrıca mikrodalga, etin besin değerlerini kısmen azaltabiliyor. Metal yüzeyle yapılan çözme işlemi ise yalnızca ortam ısısını kullanıyor ve dışarıdan herhangi bir yapay ısı kaynağına gerek kalmadan doğal bir çözme sağlıyor. Böylece kıymanın hem dokusu hem de lezzeti korunmuş oluyor.

EN ÇOK OKUNANLAR
ALTIN FİYATLARI 28 HAZİRAN CUMARTESİ | Gram, tam, çeyrek altın kaç TL Güncel altın fiyatları ne kadar
ALTIN FİYATLARI 28 HAZİRAN CUMARTESİ | Gram, tam, çeyrek altın kaç TL? Güncel altın fiyatları ne kadar?
ASGARİ ÜCRET ARA ZAM TEMMUZ 2025 SON DAKİKA | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı Temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelecek mi
ASGARİ ÜCRET ARA ZAM TEMMUZ 2025 SON DAKİKA | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelecek mi?
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2025 HESAPLAMASI | SSK, BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olur
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2025 HESAPLAMASI | SSK, BAĞ-KUR emekli zammı ne kadar olacak? Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olur?
DEPREM SON DAKİKA HABERİ: 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu, nerede deprem oldu
DEPREM SON DAKİKA HABERİ: 28 Haziran 2025 Cumartesi bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik