Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiİLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLAR! Düşük faizli konut kredisi çıktı mı, ne zaman çıkacak? İlk ekim faiz oranları ne olacak?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLAR! Düşük faizli konut kredisi çıktı mı, ne zaman çıkacak? İlk ekim faiz oranları ne olacak?

15.12.2023 - 07:14 | Son Güncellenme: 15.12.2023 - 07:14

TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yeni konut kredisi kampanyası ile ilgili detaylar merak ediliyor. Düşük faizli konut kredisi ile ilk kez ev sahibi olmak isteyenler kredi avantajlarından yararlanabilecek. Peki, düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak?

1/4İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLAR Düşük faizli konut kredisi çıktı mı, ne zaman çıkacak İlk ekim faiz oranları ne olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz bir açıklamada bulunmuş ve kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çalışmalar yapılacağını açıklamıştı. Düşük faizli konut kredisi için bekleyiş sürüyor. İşte netleşmeye başlayan konut kredisi kampanyası ile ilgili ayrıntılar.

2/4KONUT KAMPANYASI FAİZ ORANLARI NE OLACAK

KONUT KAMPANYASI FAİZ ORANLARI NE OLACAK?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı şu ifadeleri kullandı: Konut kampanyası ile ilgili faiz oranlarının konut üreticileri açısından önemli bir beklentisi olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda konut almak isteyenler açısından da mevcut faiz oranlarının yüksek olduğuna dair genel bir kanaat var. Tüketicilerin kampanya çerçevesinde aylık yüzde 1.50 seviyelerine kadar oluşabilecek kampanyalardan faydalanma ihtimalinin yoğun olacağını düşünüyoruz. Böyle bir düzenleme yapıldığı takdirde 1 milyon TL konut kredisi için aylık yüzde 1.50 seviyesinde faiz olabileceği düşünüldüğünde ödemeler 18 bin TL’ye kadar düşecektir. Bunların piyasada daha kabul edilebilir oranlar olduğunu söyleyebiliyoruz.

Finansmanın kolaylaşması, konuta olan talebi canlandıracaktır. Düşen konut satışlarını harekete geçirebilir. Dar ve orta gelirli vatandaşların konut sahibi olması açısından önemli avantaj sağlar. Şu anda yapımı yavaşlamış, yapımı beklenen ve yapılmayan projelerin satışlarına oluşturacağı olumlu etkiler nedeniyle istihdam ve piyasaya önemli katkıları söz konusu olabilecektir.”

 

3/4VADE NE KADAR OLACAK

VADE NE KADAR OLACAK?

Daha önceki kampanyalara baktığımızda kredi vade oranında da bir uzatma bekliyoruz. Özellikle kalıcı mortgage dediğimiz ve 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme mümkün olabilir.

4/4DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Bazı sınırlandırmalar söz konusu olabilir. Daha önce benzer türden sayılabilecek kampanyalarda, örneğin taşınmazı alacağı şehirde yakın zamanda (son 1 yılda) konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa da hisse oranının yüzde 50’den fazla olmaması gibi kriterler getirilebilir.Özellikle ilk defa konut alacak kişiler için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir. Bu çerçeveler genişletildikçe kredi kullanım oranı daha sınırlı hale getirilecektir.Satın alınan konutta belki belli bir süre oturma şartı da farklı bir düzenleme olarak karşımıza çıkabilir. Bu sayede özellikle gerek kentsel dönüşüm gerek sınırlı arz ile yükselmeye devam eden konut kiraları satışla bir nebze daha olsun gevşeyebilir. Burada asıl amaç tabi inşaat firmalarının üretiminin belli bir seviyede en azından korunabiliyor olmasıdır.”

EN ÇOK OKUNANLAR
ŞİFRESİZ İZLE: Real Madrid - Al Hilal maçı hangi kanalda, nerede izlenir, saat kaçta FIFA Kulüpler Dünya Kupası Real Madrid Al Hilal maçı muhtemel ilk 11ler ile Arda Güler var mı
ŞİFRESİZ İZLE: Real Madrid - Al Hilal maçı hangi kanalda, nerede izlenir, saat kaçta? FIFA Kulüpler Dünya Kupası Real Madrid Al Hilal maçı muhtemel ilk 11'ler ile Arda Güler var mı?
SAYISAL LOTO SONUÇLARI BUGÜN | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı 18 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi nasıl sorgulanır
SAYISAL LOTO SONUÇLARI BUGÜN | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı! 18 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi nasıl sorgulanır?
FED FAİZ KARARI SON DAKİKA: Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararı ne oldu FED faizi indi mi, sabit mi tuttu
FED FAİZ KARARI SON DAKİKA: Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararı ne oldu? FED faizi indi mi, sabit mi tuttu?
Temmuzda asgari ücret zammı yapılacak mı Asgari ücrete ara zam gelecek mi ve ne kadar olacak
Temmuz'da asgari ücret zammı yapılacak mı? Asgari ücrete ara zam gelecek mi ve ne kadar olacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik