Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEvde yaptığınıza kimse inanmayacak! Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/9Evde yaptığınıza kimse inanmayacak Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş

Baharatların dengesi de lahmacunun tadını belirleyen unsurlardan biridir. Baharatları fazla kaçırmak, harcın acı veya ağır olmasına yol açabilir. Kimyon, pul biber, tuz ve kararbiber, lahmacun iç harcının olmazsa olmaz baharatlarıdır. Ayrıca, bir miktar nar ekşisi veya limon suyu eklemek, iç harcın lezzetini zenginleştirir ve lahmacunun daha ferah olmasını sağlar.

6/9Evde yaptığınıza kimse inanmayacak Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş

Bir diğer önemli nokta ise domatesin fazla suyunun alınmasıdır. İç harcınızda fazla su birikirse, hamurun üzerinde dağılabilir ve lahmacun çok yumuşak olur. Domatesi doğradıktan sonra, suyunun süzülmesini sağlayın ve fazla suyu kullanmayın.

7/9LAHMACUNUN PİŞİRME SIRRI

LAHMACUNUN PİŞİRME SIRRI

Lahmacunun mükemmel olması için en önemli faktörlerden biri de pişirme yöntemidir. Lahmacun, yüksek ısılı bir fırında pişirilmelidir. Fırınınızın önceden ısıtıldığından emin olun, çünkü lahmacunun üzeri hızla pişmeli ve çıtır olmalıdır. Fırınınızın sıcaklığı yaklaşık 220-250°C arasında olmalıdır.

8/9Evde yaptığınıza kimse inanmayacak Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş

Hamuru açarken de dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Hamurunuzu mümkün olduğunca ince açmaya özen gösterin, çünkü lahmacunun hamuru ince olursa, üstü çıtır ve altı yumuşak olur. Ayrıca, lahmacunları fırına yerleştirirken, taş fırın tarzı bir pişirme yöntemini tercih ediyorsanız, bir pizza taşı veya pişirme taşına yerleştirmek, hamurun daha iyi pişmesini sağlar.

9/9LAHMACUNUN SUNUMU VE SERVİSİ

LAHMACUNUN SUNUMU VE SERVİSİ

Evde yaptığınız lahmacunları, taze doğranmış yeşillikler ve sumaklı soğan ile servis ederek sunumunuzu daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, lahmacunun yanına yoğurt veya nar ekşisi gibi garnitürler eklemek, yemeğinizi daha zenginleştirir ve farklı tatlar yaratır.

EN ÇOK OKUNANLAR
YAYIN AKIŞI 17 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TVde ne var Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
YAYIN AKIŞI 17 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TV'de ne var? Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
Müge Anlı Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı Kenan Yılmazdan itiraf geldi Mehmet Tural nasıl öldürüldü
Müge Anlı Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı! Kenan Yılmaz'dan itiraf geldi! Mehmet Tural nasıl öldürüldü?
TOKİ 250 BİN KONUT SON DURUM 🚩 TOKİ 250 bin konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak TOKİ sosyal konut projesi şartları belli oldu mu
TOKİ 250 BİN KONUT SON DURUM 🚩 TOKİ 250 bin konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut projesi şartları belli oldu mu?
Matlaşan bardakları elmas gibi parlatıyor Çizik ve lekeli bardaklara son veren yöntem
Matlaşan bardakları elmas gibi parlatıyor! Çizik ve lekeli bardaklara son veren yöntem
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik