Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEvde yaptığınıza kimse inanmayacak! Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Evde yaptığınıza kimse inanmayacak! Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş

13.12.2024 - 07:42 | Son Güncellenme: 13.12.2024 - 07:42

#hamur#iç harç
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Lahmacun, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. İncecik ve çıtır hamuru, baharatlı iç harcıyla birleşerek adeta bir lezzet patlaması yaratır. Ancak evde mükemmel bir lahmacun yapmak için bazı inceliklere dikkat etmeniz gerekir. Birçok kişi lahmacunun lezzetini yakalayamadığını düşünür, ancak doğru hamur ve iç harcı tarifini uyguladığınızda, evde yaptığınız lahmacunun kalitesi restoranlarda yenilenlerden farksız olabilir. İşte, lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktaları.

1/9Evde yaptığınıza kimse inanmayacak Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş

Lahmacun, sokak lezzetlerinin en popülerlerinden biri olsa da, evde yapıldığında o mükemmel tat ve kıvamı tutturmak zor olabilir. Ama merak etmeyin! Sadece doğru malzemeler ve püf noktalarıyla, restoranlardakilerle yarışan lahmacunlar yapabilirsiniz. Hem iç harcı hem de hamuru ile lahmacunun lezzetini zirveye taşıyan sırlara göz atmaya ne dersiniz? İşte, evde yapacağınız lahmacunun hem lezzetli hem de kıtır kıtır olmasını sağlayacak detaylar!

2/9LAHMACUN HAMURUNUN PÜF NOKTALARI

LAHMACUN HAMURUNUN PÜF NOKTALARI

Lahmacunun hamuru, ne çok kalın ne de çok ince olmalı, tam kıvamında olmalıdır. Hamurun lezzeti ve kıvamı, lahmacunun kalitesini doğrudan etkiler. Bu yüzden hamuru hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktasından biri mayadır. Lahmacun hamurunda kullanacağınız mayanın taze ve aktif olduğundan emin olun. Ayrıca, hamurun daha esnek ve kabarık olması için mayayı biraz daha uzun süre dinlendirmek de faydalı olacaktır.

3/9Evde yaptığınıza kimse inanmayacak Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş

Bir diğer önemli nokta, hamurun yoğrulma sürecidir. Hamuru iyice yoğurmak, glutenin açılmasını sağlar ve hamurun kıvamının mükemmel olmasına yardımcı olur. Hamur ne kadar iyi yoğrulursa, pişerken o kadar güzel kabarır ve kıtır kıtır olur. Hamurunuzu yoğurduktan sonra, üzerini nemli bir bezle örterek 1-1.5 saat boyunca mayalanmaya bırakın. Bu işlem hamurun daha kabarık ve yumuşak olmasını sağlar.

4/9İÇ HARCI TARİFİNİN SIRRI

İÇ HARCI TARİFİNİN SIRRI

Lahmacun iç harcı, lahmacunun en önemli kısmıdır. İç harcının lezzetli olması, lahmacunun tadını doğrudan etkiler. Lahmacun iç harcı için, ince doğranmış et, soğan, domates, biber ve baharatlar temel malzemelerdir. Ancak iç harcın tam kıvamında olabilmesi için malzemelerin taze olması ve doğru ölçülerde kullanılması gerekir.

5/9Evde yaptığınıza kimse inanmayacak Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş

Baharatların dengesi de lahmacunun tadını belirleyen unsurlardan biridir. Baharatları fazla kaçırmak, harcın acı veya ağır olmasına yol açabilir. Kimyon, pul biber, tuz ve kararbiber, lahmacun iç harcının olmazsa olmaz baharatlarıdır. Ayrıca, bir miktar nar ekşisi veya limon suyu eklemek, iç harcın lezzetini zenginleştirir ve lahmacunun daha ferah olmasını sağlar.

6/9Evde yaptığınıza kimse inanmayacak Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş

Bir diğer önemli nokta ise domatesin fazla suyunun alınmasıdır. İç harcınızda fazla su birikirse, hamurun üzerinde dağılabilir ve lahmacun çok yumuşak olur. Domatesi doğradıktan sonra, suyunun süzülmesini sağlayın ve fazla suyu kullanmayın.

7/9LAHMACUNUN PİŞİRME SIRRI

LAHMACUNUN PİŞİRME SIRRI

Lahmacunun mükemmel olması için en önemli faktörlerden biri de pişirme yöntemidir. Lahmacun, yüksek ısılı bir fırında pişirilmelidir. Fırınınızın önceden ısıtıldığından emin olun, çünkü lahmacunun üzeri hızla pişmeli ve çıtır olmalıdır. Fırınınızın sıcaklığı yaklaşık 220-250°C arasında olmalıdır.

8/9Evde yaptığınıza kimse inanmayacak Lahmacun iç harcı ve hamurunun püf noktası buymuş

Hamuru açarken de dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Hamurunuzu mümkün olduğunca ince açmaya özen gösterin, çünkü lahmacunun hamuru ince olursa, üstü çıtır ve altı yumuşak olur. Ayrıca, lahmacunları fırına yerleştirirken, taş fırın tarzı bir pişirme yöntemini tercih ediyorsanız, bir pizza taşı veya pişirme taşına yerleştirmek, hamurun daha iyi pişmesini sağlar.

9/9LAHMACUNUN SUNUMU VE SERVİSİ

LAHMACUNUN SUNUMU VE SERVİSİ

Evde yaptığınız lahmacunları, taze doğranmış yeşillikler ve sumaklı soğan ile servis ederek sunumunuzu daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca, lahmacunun yanına yoğurt veya nar ekşisi gibi garnitürler eklemek, yemeğinizi daha zenginleştirir ve farklı tatlar yaratır.

EN ÇOK OKUNANLAR
MSÜ TERCİH SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman açıklanacak MSB PERTEM MSÜ sonuç sorgulama ekranı açıldı mı
MSÜ TERCİH SONUÇLARI açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB PERTEM MSÜ sonuç sorgulama ekranı açıldı mı?
Lahana sarmasına lezzet katan tüyo Eşit pişiyor asla dağılmıyor
Lahana sarmasına lezzet katan tüyo! Eşit pişiyor asla dağılmıyor
Babalar Günü ne zaman 2025 Babalar Günü tarihi hangi gün, bu hafta mı İşte hediye önerileri
Babalar Günü ne zaman? 2025 Babalar Günü tarihi hangi gün, bu hafta mı? İşte hediye önerileri
13 Haziran 2025 Cuma Bugünkü Son Depremler Listesi AFAD/Kandilli: Az Önce Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son dakika deprem haberleri
13 Haziran 2025 Cuma Bugünkü Son Depremler Listesi AFAD/Kandilli: Az Önce Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son dakika deprem haberleri
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik