Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiEzogelin çorbasına lezzet katan esnaf sırrı ortaya çıktı! 1 kaşık ekleyince daha lezzetli oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5ELMA SİRKESİ VE KİMYON İKİLİSİ

ELMA SİRKESİ VE KİMYON İKİLİSİ

Ezogelin çorbasına bir tutam kimyon ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesi eklemek, çorbanın karakteristik lezzetini ortaya çıkarır. Kimyon, çorbaya hafif bir baharat tadı katarken, elma sirkesi çorbanın kıvamını ve lezzetini artırır.

3/5KAVRULMUŞ BULGUR VE MERCİMEK ORANI DA ÖNEMLİ

KAVRULMUŞ BULGUR VE MERCİMEK ORANI DA ÖNEMLİ

Bir diğer lezzet sırrı ise kullanılan mercimek ve bulgur oranında gizli. Geleneksel tariflerde genellikle mercimek ağırlıklı bir ölçü kullanılsa da, esnaf mutfaklarında mercimekle birlikte önceden kavrulmuş ince bulgur tercih ediliyor. Bu yöntem, hem çorbanın kıvamını yoğunlaştırıyor hem de hafif isli bir aroma katıyor. Kavrulmuş bulgur, doğal bir tat verici olarak çorbanın karakterini güçlendiriyor.

4/5KISIK ATEŞTE UZUN SÜRE PİŞİRME TEKNİĞİ

KISIK ATEŞTE UZUN SÜRE PİŞİRME TEKNİĞİ

Ezogelin çorbasının damakta iz bırakan o yoğun aroması, aslında pişirme süresinde gizli. Esnaf lokantalarında çorba, kısık ateşte en az 45 dakika pişirilerek hem malzemelerin iyice özdeşleşmesi sağlanıyor hem de baharatların aroması ortaya çıkıyor. Aceleye gelmeyen bu teknik, evde yapılan Ezogelin tariflerine göre çorbanın çok daha oturaklı ve dengeli bir tada sahip olmasını sağlıyor.

5/5NANE VE KIRMIZI BİBERİN YAĞDA YAKILMA SIRASI

NANE VE KIRMIZI BİBERİN YAĞDA YAKILMA SIRASI

Baharatlar çorbanın ruhudur derler. Ezogelin çorbasında da bu söz tam anlamıyla hayat buluyor. Özellikle kuru nane ve kırmızı pul biberin ayrı bir tavada hafifçe yakılarak eklenmesi, çorbanın tadını bir anda zirveye çıkarıyor. Ancak bu adımda kullanılan yağın doğal olması büyük önem taşıyor. Soğuk sıkım zeytinyağı, aroma açısından en çok tercih edilen doğal yağların başında geliyor.

EN ÇOK OKUNANLAR
Sahipsizler sezon finali ne zaman, bu akşam mı ekrana gelecek Star TV 18 Haziran TV kanal yayın akışı
Sahipsizler sezon finali ne zaman, bu akşam mı ekrana gelecek? Star TV 18 Haziran TV kanal yayın akışı
Eşref Rüya 13. bölüm sezon finali CANLI izle Eşref Rüya 13. bölüm sezon finalinde neler yaşanacak
Eşref Rüya 13. bölüm sezon finali CANLI izle! Eşref Rüya 13. bölüm sezon finalinde neler yaşanacak?
GÖZLER FED FAİZ KARARINA ÇEVRİLDİ Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak FED faizi indirecek mi, beklenti ne yönde
GÖZLER FED FAİZ KARARINA ÇEVRİLDİ! Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak? FED faizi indirecek mi, beklenti ne yönde?
CANLI YAYIN KANALI 🏐 Türkiye Dominik Cumhuriyeti voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda Filenin Sultanları 2. hafta İstanbul maçları ne zaman Filenin Sultanları maç takvimi
CANLI YAYIN KANALI 🏐 Türkiye Dominik Cumhuriyeti voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda? Filenin Sultanları 2. hafta İstanbul maçları ne zaman? Filenin Sultanları maç takvimi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik