Kimyon

Kimyon

Son dakika kimyon haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kimyon gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kimyon haber sayfamızda...

Kimyon

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 694 kimyon haberi bulunmuştur.
Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo! 1 çay kaşığı eklemek yetiyor
Kuru fasulyeye lezzet katan tüyo! 1 çay kaşığı eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kuru fasulye, sofralarımızda sıkça yer bulan, doyurucu ve besleyici bir yemektir. Ancak herkesin yaptığı kuru fasulye aynı lezzeti vermez. Kimi zaman pişirme süresi, kimi zaman fasulyenin cinsi fark yaratsa da esas aroma farkını yaratan küçük ama etkili dokunuşlar vardır. İşte tam da bu noktada devreye giren basit bir mutfak sırrı var.
13.06.2025Bilgi Rehberi
Mercimek çorbasına lezzet katan tüyo! Bir çay kaşığı eklemek yetiyor
Mercimek çorbasına lezzet katan tüyo! Bir çay kaşığı eklemek yetiyorTürk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan mercimek çorbası, hem besleyici değeri hem de doyuruculuğuyla sofraların baş tacı olmaya devam ediyor. Ancak bu klasik lezzeti sıradanlıktan çıkarıp damak çatlatan bir hâle getirmek aslında çok basit bir dokunuşa bakıyor.
12.06.2025Bilgi Rehberi
Lokum gibi ciğer kavurması böyle yapılıyormuş! Asla kurumuyor, pamuk gibi oluyor
Lokum gibi ciğer kavurması böyle yapılıyormuş! Asla kurumuyor, pamuk gibi oluyorKurban Bayramı denince ilk akla gelen lezzetlerden biri hiç kuşkusuz taze ciğer kavurmasıdır. Bayram sabahının erken saatlerinde kesilen kurbanın ardından hazırlanan ciğer, sofraların baş tacıdır. Ancak ciğer pişirmek sanıldığı kadar kolay değildir. Yanlış yöntemlerle pişirildiğinde sertleşir, kurur ve lezzetini kaybeder.
6.06.2025Bilgi Rehberi
Kurban eti nasıl marine edilir? Yılların şefi doğru tekniği verdi
Kurban eti nasıl marine edilir? Yılların şefi doğru tekniği verdiKurban Bayramı’nın gelişiyle birlikte mutfaklarda hareketlilik başlar. Taze kurban eti sofralara lezzet olarak dönmeden önce, doğru şekilde marine edilmesi hem etin yumuşaklığı hem de tadı açısından büyük önem taşır. Yılların şefleri bu konuda önemli ipuçları verirken, en çok önerilen teknikler doğal malzemelerle yapılan marinasyonlardır. İşte kurban etini en doğru ve lezzetli şekilde marine etmenin püf noktaları...
4.06.2025Bilgi Rehberi
Köftenin kıvamını tutturmanın altın kuralı! Asırlık köfteciler püf noktasını verdi
Köftenin kıvamını tutturmanın altın kuralı! Asırlık köfteciler püf noktasını verdiKöfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak çoğu zaman evde yapılan köfteler, pişirildikten sonra sönüp kuru bir hale gelir. Oysa asırlık köftecilerin tariflerinde bu durum neredeyse hiç yaşanmaz. Peki bu ustaların sırrı ne? İşte köftenin sönmemesi ve ağızda dağılmayan, lezzetiyle hafızalara kazınan kıvamda olması için uygulanması gereken doğal püf noktaları...
30.05.2025Bilgi Rehberi
Paketli cips yerine tüketebileceğiniz sağlıklı cips tarifleri... Patates, mercimek veya nohut varsa mutlaka deneyin
Paketli cips yerine tüketebileceğiniz sağlıklı cips tarifleri... Patates, mercimek veya nohut varsa mutlaka deneyinAtıştırmalık deyince çoğumuzun aklına ilk gelen şeylerden biri hiç kuşkusuz cips oluyor. Televizyon karşısında, film gecelerinde ya da misafirlikte bir kâse dolusu çıtır cips hepimizin zaafı. Ancak market raflarında yer alan paketli cipsler, içerdiği yüksek yağ, tuz ve katkı maddeleri nedeniyle sağlığımız açısından pek de masum sayılmaz. Peki, hem lezzetinden ödün vermeyen hem de evde kolayca hazırlanabilen sağlıklı cips alternatifleri olduğunu söylesek?
26.05.2025Bilgi Rehberi
Kuru fasulye ıslatırken suyuna ekleyin! Gaz ve dağılma derdinden kurtarıyor
Kuru fasulye ıslatırken suyuna ekleyin! Gaz ve dağılma derdinden kurtarıyorKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak pişirme süreci çoğu zaman zahmetli olabilir. Özellikle gaz yapması ve pişerken dağılması, bu lezzetli yemeği yaparken karşılaşılan en yaygın sorunlardandır. Neyse ki mutfağın eski ama etkili yöntemleriyle bu sorunları kolayca çözmek mümkün. Kuru fasulye ıslatılırken suyuna ekleyeceğiniz birkaç doğal malzeme sayesinde hem sindirimi kolaylaştırabilir hem de tanelerin pişerken dağılmasını önleyebilirsiniz.
24.05.2025Bilgi Rehberi
Kuru fasulyenin gazını en güzel alan yöntem! Yedikten sonra şişkinlik derdi artık yok
Kuru fasulyenin gazını en güzel alan yöntem! Yedikten sonra şişkinlik derdi artık yokKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasına rağmen pek çok kişi bu yemeği tükettikten sonra yaşadığı gaz ve şişkinlik sorunundan şikayetçidir. Neyse ki, doğanın sunduğu basit ama etkili bazı yöntemlerle bu rahatsızlığı ortadan kaldırmak mümkün. İşte kuru fasulye yedikten sonra şişkinlik yaşamamak için uygulayabileceğiniz en etkili doğal yöntemler.
10.05.2025Bilgi Rehberi
Asla yapışmayan ve dağılmayan mantının sırrıymış! Harcına 1 kaşık eklemek yetiyor
Asla yapışmayan ve dağılmayan mantının sırrıymış! Harcına 1 kaşık eklemek yetiyorMantı, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Ancak hamurun kıvamını tutturmak ve mantının pişerken dağılmasını önlemek bazen zor olabilir. İşte ustaların kullandığı basit ama etkili yöntem! Harcına sadece 1 kaşık eklemek yeterli!
6.05.2025Bilgi Rehberi
Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor
Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyorTürk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.
3.05.2025Ekonomi
Ne karbonat ne de kimyon! Kuru fasulyede gazdan eser bırakmayan teknik buymuş
Ne karbonat ne de kimyon! Kuru fasulyede gazdan eser bırakmayan teknik buymuşKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Ancak lezzetinin yanında getirdiği mide şişkinliği ve gaz sorunları nedeniyle birçok kişi bu nefis yemeği tüketirken tereddüt yaşıyor. Gaz yapma etkisini azaltmak için çoğu zaman karbonat veya kimyon gibi katkılar tercih edilse de, aslında çok daha etkili ve doğal bir yöntem var. İşte kuru fasulyeyi hem daha sağlıklı hem de daha sindirilebilir hale getiren bu şaşırtıcı teknik...
25.04.2025Bilgi Rehberi
'Bulgur pilavım tatsız tuzsuz!' diyorsanız bir kaşık ekleyin! Aroması lezzetini ikiye katlıyor
'Bulgur pilavım tatsız tuzsuz!' diyorsanız bir kaşık ekleyin! Aroması lezzetini ikiye katlıyorSağlıklı ve doyurucu olmasıyla sofraların vazgeçilmezi olan bulgur pilavı, bazen beklenen tadı vermez. "Pilavım neden tatsız oldu?" diye düşünenlerdenseniz, sorun kullanılan malzemelerin dengesinde veya pişirme tekniğinde olabilir. Ancak endişelenmeyin, bu lezzet eksikliğini doğal bir malzemeyle kolayca çözebilirsiniz.
24.04.2025Bilgi Rehberi
Dışı çıtır içi pamuk gibi! Elma dilim patatesi böyle kızartın
Dışı çıtır içi pamuk gibi! Elma dilim patatesi böyle kızartınPatates kızartması, hem pratikliği hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak klasik yöntemlerle yapılan kızartmalarda ya dışı yeterince çıtır olmuyor ya da içi yumuşak kalmıyor. Son zamanlarda ise evde kolayca uygulanabilen doğal yöntemlerle hem dışı çıtır, hem içi pamuk gibi patates kızartmaları hazırlamak mümkün. Üstelik bu tarif, fast food tarzından çok daha sağlıklı ve katkı maddesiz!
17.04.2025Bilgi Rehberi
Ezogelin çorbasına lezzet katan esnaf sırrı ortaya çıktı! 1 kaşık ekleyince daha lezzetli oluyor
Ezogelin çorbasına lezzet katan esnaf sırrı ortaya çıktı! 1 kaşık ekleyince daha lezzetli oluyorEzogelin çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem doyurucu hem de sağlıklı olan bu çorba, özellikle kış aylarında sofraların baş tacıdır. Ezogelin çorbasının lezzetini artırmak için kullanılan bazı esnaf sırları, bu çorbayı daha da özel kılmaktadır.
12.04.2025Bilgi Rehberi
Şifa niyetine 485 yıldır aynı yöntemle yapılıyor!
Şifa niyetine 485 yıldır aynı yöntemle yapılıyor!Bu yıl 485'inci kez kutlanacak olan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalinde saçımı yapılacak olan 8 ton mesir macununun yapımı geleneksel yöntemlerle devam ediyor.
5.04.2025Gündem
Kebapçıların sırrıymış! Bulgur pilavının lezzetini ikiye katlıyor
Kebapçıların sırrıymış! Bulgur pilavının lezzetini ikiye katlıyorBulgur pilavı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Özellikle kebapçıların menüsünde sıkça yer alan bu eşsiz tat, bazı püf noktaları sayesinde adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Peki, ustaların gizli dokunuşlarıyla yapılan bulgur pilavı neden bu kadar farklı ve lezzetli oluyor? İşte kebapçıların sırrı ve evde uygulayabileceğiniz yöntemler…
3.04.2025Bilgi Rehberi
Kimyon da karbonat da değil! Kuru fasulyede gram gaz bırakmayan tüyo
Kimyon da karbonat da değil! Kuru fasulyede gram gaz bırakmayan tüyoTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kuru fasulye, özellikle kış aylarında sofralarımızı süsleyen en besleyici yemeklerden biridir. Ancak, kuru fasulye pişirirken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri gaz yapmasıdır. Neyse ki, doğru yöntemlerle bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak mümkün!
20.03.2025Bilgi Rehberi
Ne karbonat ne de kimyon! Kuru fasulyenin gazını almak için ıslama suyuna ekleyin
Ne karbonat ne de kimyon! Kuru fasulyenin gazını almak için ıslama suyuna ekleyinKuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Ancak çoğu kişi, kuru fasulye pişirdiğinde yaşadığı gaz problemleri nedeniyle bu yemeği tercih etmekte zorlanabilir. Gaz probleminin çözümü için genellikle karbonat veya kimyon gibi ek malzemeler kullanılır. Ancak bu yöntemlerin yerine daha etkili yöntemler de var. Peki, kuru fasulyenin gazını almak için ne yapmalısınız? İşte size kuru fasulye pişirirken gazını almanın yolları.
5.03.2025Bilgi Rehberi
Mercimek çorbasına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı ekleyin
Mercimek çorbasına lezzet katan baharat! 1 çay kaşığı ekleyinMercimek çorbası, Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olarak sofralardaki yerini alıyor. Hem besleyici hem de doyurucu olan bu çorba, doğru baharatlarla tatlandırıldığında çok daha lezzetli hale geliyor. İşte mercimek çorbanızın tadını zirveye taşıyacak ve hem lezzet hem de sağlık açısından birçok fayda sağlayacak o baharat...
27.02.2025Bilgi Rehberi
İftar menüsü ve ramazan tarifleri! 'İftara ne yapsam?' diye düşünenlere birbirinden farklı lezzetler
İftar menüsü ve ramazan tarifleri! 'İftara ne yapsam?' diye düşünenlere birbirinden farklı lezzetlerRamazan ayının en özel anlarından biri iftar sofralarıdır. Gün boyu süren orucun ardından sevdiklerinizle bir araya gelip lezzetli yemekler yemek, bu ayın en güzel geleneklerinden biridir. "İftara ne yapsam?" diye düşünenler için hem pratik hem de doyurucu tariflerden oluşan bir menü hazırladık.
13.02.2025Ramazan
Tüm yollar baharata çıkıyor
Tüm yollar baharata çıkıyorŞifa deposu, lezzet kaynağı ve güzel kokulu baharatlar ilk çağlardan itibaren insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Yapılan güncel araştırmalar baharat sektörünün 5 yıl içinde yüzde 7 büyüyeceğini vurguluyor. Organik baharatlarsa yeni gözdemiz. Faydalarından 2025’in trendlerine baharatın Z raporunu çıkardık
8.02.2025Pazar
Yumuşacık nohutun sırrı ne karbonat ne de kimyon! Islatma suyuna ekleyin
Yumuşacık nohutun sırrı ne karbonat ne de kimyon! Islatma suyuna ekleyinNohut, mutfakların vazgeçilmez bakliyatlarından biridir. Ancak birçok kişi nohutun pişerken sert kalmasından şikayetçidir. Geleneksel olarak, nohudu daha yumuşak yapmak için karbonat veya kimyon gibi yöntemler kullanılır. Oysa ki, işin sırrı bambaşka! İşte nohutları lokum gibi yumuşatmanın doğal ve sağlıklı yolu.
8.02.2025Bilgi Rehberi
Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı bu baharattaymış! İçine 1 kaşık ekleyince lezzetine lezzet katıyor
Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı bu baharattaymış! İçine 1 kaşık ekleyince lezzetine lezzet katıyorBulgur pilavı, sofraların en sevilen ve en sağlıklı lezzetlerinden biridir. Özellikle lokantalarda yapılan bulgur pilavının lezzeti herkesin damak zevkine hitap eder ve evde yapılan pilavlardan daha farklı bir tat sunar. Lokanta usulü bulgur pilavının sırrı ise kullanılan malzemelerde ve özellikle içine eklenen bir kaşık baharatta saklıdır. Bu küçük dokunuşla pilavınıza hem aroma hem de zengin bir lezzet katabilirsiniz. İşte lokanta usulü bulgur pilavının detayları ve sırrı!
28.01.2025Bilgi Rehberi
Bir çintik kimyon lokuma çeviriyor! Ev hanımlarının vazgeçemediği şipşak tarif, tadı nefis
Bir çintik kimyon lokuma çeviriyor! Ev hanımlarının vazgeçemediği şipşak tarif, tadı nefisTavuk yemeği, doyurucu ve lezzetli olduğu için sıklıkla tercih edilen yemek çeşitlerinden biridir. Ancak yemeklerin lezzetli olabilmesi için malzemelere dikkat etmek şart. İşte baharatıyla tadına doyulmaz bir tavuk yemeği tarifi.
21.01.2025Püf Noktası
Bulgur pilavına bir kaşık mutlaka atın! Lezzetini ikiye katlıyor
Bulgur pilavına bir kaşık mutlaka atın! Lezzetini ikiye katlıyorBulgur pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak bilinir. Sağlıklı ve doyurucu yapısıyla sofralarda sıkça yer alır. Ancak, lezzetini artırmak için küçük ama etkili dokunuşlar yapmak mümkün. İşte bu noktada, bulgur pilavına ekleyeceğiniz tek bir kaşık malzeme, yemeğinizin hem tadını hem de besin değerini ikiye katlayabilir!
8.01.2025Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Kimyon ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.