Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiFırında tavuk pişirirken yapılan hatalar! Suyunu kaybediyor ve kuru oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/7TUZLAMA VE BAHARATLAMA YETERSİZLİĞİ

TUZLAMA VE BAHARATLAMA YETERSİZLİĞİ

Tavuğun su kaybetmesinin ve lezzetinin azalmasının nedenlerinden biri de yeterince tuzlanmaması ve baharatlanmamasıdır. Tuz, tavuğun dış yüzeyini kurutarak çıtır olmasını sağlarken, baharatlar lezzetini artırır. Tavuk pişirmeden önce cömert miktarda tuz ve baharat eklemek, hem içinin yumuşak kalmasını hem de dışının lezzetli ve çıtır olmasını sağlar.

5/7FIRINDA DOĞRU KONUMDA PİŞİRMEMEK

FIRINDA DOĞRU KONUMDA PİŞİRMEMEK

Tavuğun fırında doğru konumlandırılmaması da pişirme sırasında su kaybına yol açabilir. Tavuğu pişirirken, ızgara veya tel üzerinde pişirmek, fazla suyun ve yağın alt kısma akmasını sağlar. Böylece tavuk, kendi suyu içinde boğulmaz ve çıtır bir yüzey elde edilir. Tavuğun altında bir fırın tepsisi kullanarak bu yöntemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

6/7TAVUĞU ÇOK UZUN SÜRE PİŞİRMEK

TAVUĞU ÇOK UZUN SÜRE PİŞİRMEK

Tavuğu fırında çok uzun süre bırakmak, hem suyunu kaybetmesine hem de sertleşmesine neden olabilir. Tavuk pişirirken ideal pişirme süresine dikkat etmek, tavuğun içinin sulu kalmasını sağlar. Genellikle bir bütün tavuğun pişirme süresi, boyutuna göre 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişir. Bu sürede tavuğu ara ara kontrol ederek fazla pişmesinin önüne geçebilirsiniz.

7/7PİŞİRME SONRASI DİNLENDİRMEMEK

PİŞİRME SONRASI DİNLENDİRMEMEK

Tavuğu fırından çıkardıktan sonra hemen servis etmek, su kaybını artırabilir. Tavuk piştikten sonra 10-15 dakika dinlendirilmesi, içinde biriken suyun tekrar ete yayılmasını sağlar. Böylece tavuk daha sulu ve lezzetli olur. Tavuğunuzu fırından aldıktan sonra üzerini hafif bir folyo ile kapatıp dinlendirmek, daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Son dakika son depremler 11 Mayıs 2025 Pazar: Deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu AFAD & Kandilli Rasathanesinde Türkiye ve yakın çevresindeki son depremler
Son dakika son depremler 11 Mayıs 2025 Pazar: Deprem mi oldu, nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? AFAD & Kandilli Rasathanesi'nde Türkiye ve yakın çevresindeki son depremler
ANNELER GÜNÜ MESAJLARI | Anneye, Kayınvalideye, Eşe, Ablaya, Teyzeye Resimli, Uzun, Kısa, Duygu yüklü, en farklı Anneler Günü kutlama mesajı seçenekleri 2025
ANNELER GÜNÜ MESAJLARI | Anneye, Kayınvalideye, Eşe, Ablaya, Teyzeye Resimli, Uzun, Kısa, Duygu yüklü, en farklı Anneler Günü kutlama mesajı seçenekleri 2025
19 Mayıs resmi tatil mi 19 Mayısta okullar ve üniversiteler tatil mi, iş yerleri kapalı mı olacak
19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs'ta okullar ve üniversiteler tatil mi, iş yerleri kapalı mı olacak?
CANLI Gram Altın Fiyatları 11 Mayıs 2025: Altın fiyatları ne kadar, kaç TL Çeyrek altın, gram altın alış/satış fiyatları son dakika
CANLI Gram Altın Fiyatları 11 Mayıs 2025: Altın fiyatları ne kadar, kaç TL? Çeyrek altın, gram altın alış/satış fiyatları son dakika
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik