500 gram kuzu kuşbaşı (yağlı kısmından)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük soğan (doğranmış)
1 su bardağı taze yeşil erik (çekirdeksiz, tercihe göre)
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Eti kavurun: Geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın. Kuzu etlerini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğanı ekleyin: Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Meyveleri katın: Yıkanmış yeşil erikleri ekleyin. Birkaç dakika eriklerle birlikte pişirin.
Baharatları ve suyu ekleyin: Tuz, karabiber ve şekeri serpin. Sıcak suyu ilave edin.
Pişirin: Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-60 dakika) pişirin.
Servis: Sıcak olarak, tercihen sade pilav eşliğinde servis edin.