Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiHamurum kabarmıyor ve mayalanmıyor diyorsanız bu yöntemi deneyin! Hamur kalıbından taşıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6HAMURUNUZA DOĞRU MAYAYI EKLEYİN

HAMURUNUZA DOĞRU MAYAYI EKLEYİN

Hamurun kabarmaması bazen kullanılan mayadan kaynaklanabilir. Kuru maya kullanıyorsanız, öncelikle mayayı bir miktar ılık su ve şekerle aktif hale getirin. Yaş maya kullanıyorsanız, mayanın tazeliğinden emin olun. Maya, sıcak ve nemli bir ortamda daha iyi çalışır, bu nedenle mayayı eklerken hamur yoğurma işlemini dikkatlice yapın.

4/6HAMURUN KABARMASI İÇİN NE KADAR BEKLEMELİSİNİZ

HAMURUN KABARMASI İÇİN NE KADAR BEKLEMELİSİNİZ?

Mayalı hamurun kabarması için genellikle 30-60 dakika yeterlidir. Ancak sıcak su yöntemiyle bu süreyi 10-15 dakikaya kadar indirebilirsiniz. Sıcak suyun etkisiyle hamur hızlıca kabarır ve elastik bir kıvama gelir.

5/6HAMURUNUZU KONTROL EDİN

HAMURUNUZU KONTROL EDİN

Hamurunuzun kabarıp kabarmadığını kontrol etmek için üzerine hafifçe bastırın. Eğer hamur, bastığınız yerdeki izi hızla düzeltiyorsa, kabarmış demektir. Ayrıca, hamur kalıbından taşacak kadar kabarıyorsa, artık şekil verip pişirme aşamasına geçebilirsiniz.

6/6HAMURUN KABARMASINI ÖNLEYEN HATALARDAN KAÇININ

HAMURUN KABARMASINI ÖNLEYEN HATALARDAN KAÇININ

Mayalı hamur, soğuk ortamda kabarmaz. Sıcak bir ortam sağladığınızdan emin olun.

Maya, çok sıcak suyla temas ettiğinde etkisini kaybeder. Ilık su kullanmak en doğru seçimdir.

Hamurun mayalanması için yeterince beklemediğinizde istediğiniz sonucu alamazsınız.

EN ÇOK OKUNANLAR
MAÇ SONUCU: Fenerbahçe-Beşiktaş basketbol maçı kaç kaç bitti Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Fibabanka maç özeti
MAÇ SONUCU: Fenerbahçe-Beşiktaş basketbol maçı kaç kaç bitti? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Fibabanka maç özeti
2025 Haziran ayı öğretmen seminerleri ne zaman Öğretmen seminerleri online mı yüz yüze mi olacak Öğretmen seminerleri MEB takvimi ve detaylar
2025 Haziran ayı öğretmen seminerleri ne zaman? Öğretmen seminerleri online mı yüz yüze mi olacak? Öğretmen seminerleri MEB takvimi ve detaylar
2025 Karneler Saat Kaçta Verilecek 20 Haziran Cuma karneler ne zaman verilecek (Sabahçı–Öğlenci, İlkokul, Ortaokul, Lise)
2025 Karneler Saat Kaçta Verilecek? 20 Haziran Cuma karneler ne zaman verilecek? (Sabahçı–Öğlenci, İlkokul, Ortaokul, Lise)
MAÇ SONUCU: Kanada-Türkiye 2025 FIVB Milletler Ligi maçı kaç kaç bitti A Milli Kadın Voleybol Takımı maç takvimi...
MAÇ SONUCU: Kanada-Türkiye 2025 FIVB Milletler Ligi maçı kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı maç takvimi...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik