Son dakika maya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan maya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan maya haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 5.401 maya haberi bulunmuştur.
Golf tutkunları Turkcell Platinum Golf Challenge’ta buluştuBu yıl beşincisi düzenlenen Turkcell Platinum Golf Challenge 2025, golf tutkunlarını bir araya getirdi. Türkiye’nin teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell’in desteğiyle organize edilen turnuva, 13-15 Haziran tarihlerinde Kemer Golf Kulübü’nde gerçekleştirildi. Etkinlik, yalnızca golf tutkunlarını değil, iş, sanat ve cemiyet dünyasından da pek çok ismi buluşturdu.
Blue Ivy basamakları hızlı tırmanıyorBeyoncé - Jay Z çiftinin kızları Blue Ivy Carter tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da YoungStars Ödülü’ne uzanmayı başardı. Yedi yaşında kazandığı Grammy ile ödüle ulaşan en genç ikinci kişi olan Blue Ivy’yi başarıya ulaştıran şey ünlü ebeveynleri mi yetenekleri mi?
Yoğurt mayalarken 4-5 adet atın! Mayasını 2 kat artırıyor taş gibi tutuyorEvde yoğurt mayalamak, hem sağlıklı hem de ekonomik bir alışkanlık haline geldi. Ancak herkesin aklında aynı soru var: Yoğurt neden bazen tutmaz, bazen ise taş gibi olur? Yoğurt yaparken kullanılan süt kalitesi, maya miktarı ve mayalama süresi gibi birçok faktör sonucu doğrudan etkiler. Ancak doğal yöntemlerle bu süreci desteklemek mümkündür.
Bir iddia, şehirleri karşı karşıya getirdi! Simit savaşıYemek eleştirmeni Vedat Milor’un “En güzel simit, odun fırınında pişmiş İzmit simidi” demesi ortalığı karıştırdı. Vedat Milor’a karşı çıkan ünlü şef Ebru Baybara Demir de “Bence en iyi simit Ankara simidi, kıvamı farklı” dedi
Yoğurt mayalarken içine mutlaka ekleyin! Ekşimiyor sulanmıyorEvde yoğurt yapmak, hem sağlıklı hem ekonomik bir yöntemdir. Ancak yoğurdun tutmaması, sulu olması ya da çabuk ekşimesi gibi sorunlarla karşılaşmak moral bozabilir. Neyse ki, yoğurt mayalama işlemini daha başarılı hale getiren bazı doğal yöntemler ve püf noktaları var. İşte yoğurdun hem kıvamını koruyan hem de raf ömrünü uzatan o doğal dokunuşlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fitne siyaseti dönemi kapandı4. Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimlik siyaseti, köken siyaseti, meşrep ve mezhep farklılıklarını kaşıyan fitne siyaseti dönemi, artık kapanmıştır. Kimse bizi bölemez." dedi.
Taş gibi sulanmayan yoğurdun püf noktasıymış! Asırlık yoğurtçulardan yoğurt mayalama tekniğiDoğal beslenmeye dönüşün hız kazandığı son yıllarda, evde yoğurt mayalama yeniden popüler hale geldi. Ancak çoğu kişi evde yoğurt yaparken bazı sorunlarla karşılaşıyor: tutmayan, sulu kalan, ekşi veya lastik gibi yoğurtlar… Oysa büyüklerimizin kullandığı geleneksel yöntemlerle taş gibi, kıvamlı ve uzun süre sulanmadan kalan yoğurt yapmak mümkün. İşte asırlık yoğurtçuların sırrı da tam burada devreye giriyor.
Kabarma garantili poğaça için harcına ekleyin! Uzun süre bayatlamıyor, puf puf oluyorEvde yapılan poğaçalar her zaman hazır gıdalardan daha lezzetli ve sağlıklıdır. Ancak birçok kişi poğaçalarının yeterince kabarmadığından ya da kısa sürede bayatladığından şikâyet eder. İşte tam da bu noktada, poğaçalarınızı fırından çıktığı anda yumuşacık, puf puf ve uzun süre taze tutacak bazı doğal yöntemler devreye giriyor. Bu yazıda, kabarma garantili poğaçalar için harcına eklemeniz gereken gizli dokunuşları, püf noktalarını ve doğal katkıları bulacaksınız.
Asırlık yoğurtçular yoğurdu böyle mayalıyormuş! Taş gibi oluyor asla sulanmıyorEvde yoğurt mayalamak isteyenlerin en büyük şikâyeti yoğurdun tutmaması, sulanması veya ekşi olması. Ancak Anadolu’nun dört bir yanında yıllardır yoğurt mayalayan asırlık yoğurtçular, bu sorunu hiç yaşamıyor. Çünkü onlar, yoğurt yapımında bazı kadim yöntemleri uygulamaya devam ediyor. İşte taş gibi yoğurt isteyenlerin bilmesi gereken geleneksel mayalama teknikleri…
Taş gibi yoğurt mayalama tekniği! Asırlık yoğurtçular böyle mayalıyormuşYoğurt, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasının yanı sıra, sağlık açısından da oldukça faydalı bir besindir. Ancak günümüzde birçok kişi, evde yoğurt mayalarken kıvamını tutturamamaktan şikayet ediyor. Oysa taş gibi sert, kaşıklanınca çatlayan, ekşiliği ve tadıyla kendine hayran bırakan yoğurtların sırrı, asırlık yoğurtçuların kullandığı geleneksel mayalama yöntemlerinde saklı.
Genç sporculara ilham veren turnuvaGIRLS CAPTAIN TROPHY 2025 by Aylin Evyap, Kemer Golf Kulübü’nde Girls Kaptanı Aylin Evyap liderliğinde 2-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Havalar ısındı sivrisinek kabusu başladı! Pencerenin önünden bile geçemeyeceklerYaz aylarının gelişiyle birlikte doğa canlanıyor, ancak bu güzelliklerin yanında sivrisineklerin rahatsız edici varlığı da artıyor. Özellikle akşam saatlerinde cam ve kapıları açtığımızda evlerimize kadar giren sivrisinekler, hem uykumuzu hem de sağlığımızı tehdit ediyor. Neyse ki doğal yöntemlerle bu davetsiz misafirleri evimizden ve bahçemizden uzak tutmak mümkün!
Hileli kaşar peyniri anlamanın yöntemleri! Renk tuzağına düşmeyinSon dönemde artan gıda sahteciliği, tüketicilerin güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Özellikle kaşar peyniri gibi sık tüketilen ürünlerde yapılan hileler dikkat çekiyor. Raflarda ve pazar tezgahlarında yerini alan bazı kaşar peynirleri, gerçekte süt ve doğal maya yerine nişasta, bitkisel yağ ve kimyasal katkılarla üretiliyor. Peki, bu hileli ürünleri nasıl ayırt edebiliriz?
‘Bu yerde sizin kadar benim de yaşama hakkım var’Euripides’in “Medea”sından esinlenen “Kediler Bataklığı’nda” adlı oyunda Hester karakteriyle hem annelik hem kadınlık kavramları sorgulanıyor. Feminist bir bakış açısına sahip oyunda ihanet, intikam, annelik, kimlik gibi temalar öne çıkıyor
Taş gibi yoğurt mayalamanın püf noktası butmuş meğer! Asla sulanmıyor ve ekşimiyorEvde yoğurt mayalamak hem sağlıklı hem de ekonomik bir tercih. Ancak birçok kişi için kıvamını tutturmak, sulanmasını önlemek ya da ekşi tadı engellemek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Oysa taş gibi yoğurt yapmanın sırları sandığınız kadar karmaşık değil. Üstelik tamamen doğal yöntemlerle, katkısız ve uzun ömürlü yoğurt yapmak mümkün.
Asırlık yoğurtçular böyle mayalıyormuş! Yoğurt mayalarken 2-3 adet içine atınYoğurt, yüzyıllardır sofralarımızın vazgeçilmezi olan, probiyotik değeri yüksek ve sindirim dostu bir besindir. Ancak her yoğurt aynı kalitede olmuyor. Geleneksel yöntemlerle, katkısız ve taş gibi yoğurt yapmak isteyenler için asırlık yoğurtçuların kullandığı doğal bir sır yeniden gündemde. Bu yöntemle hem yoğurdunuz daha kıvamlı oluyor hem de daha uzun süre bozulmadan dayanıyor.
Gazze Şeridi'nde fırınlar, un ve yakıt krizi nedeniyle iki gündür kapalıİsrail'in 19 Ocak'ta varılan ateşkesi bozarak yeniden saldırılara başladığı ve sınır kapılarını kapatarak sıkı abluka uyguladığı Gazze Şeridi'ndeki Dünya Gıda Programı (WFP) destekli fırınlar, un ve yakıtın tükenmesi nedeniyle ikinci gününde de üretimi durdurdu.
Filistinli yönetmene Yahudi desteğiBu yıl en iyi belgesel Oscar’ını kazanan “No Other Land” filminin Yahudi yerleşimcilerin saldırısına uğradıktan sonra İsrail ordusu tarafından gözaltına alınan Filistinli yönetmeni Hamdan Ballal için başlatılan imza kampanyasına çok sayıda Yahudinin katıldığı bildirildi.
Nemli bez ve 1 saat vakit gerek! Kabarmayan hamurun ilacı: Köpüğüne dikkatHamurun kabarmaması, mutfakta en can sıkan sorunlardan biridir. En güzel hamur işlerini yapmak için gereken ilk şey hamurun kabarmasıdır. Peki, hamuru balon gibi kabartacak, kabarmayan hamuru canlandıracak yöntemler var mı? Hepsi haberimizde!
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
Gece vakti fırının yolunu tutuyorlar! Yiyen hayran kalıyorVan kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetti meşhur Van çöreği, Ramazan ayında Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sahur sofralarında yerini aldı. Vatandaşlar çörek almak için gece vakti fırının yolunu tutuyorlar.
Son kullanma tarihi geçse de kullanın! 3 faktöre dikkat: Eritip 10 dakika bekletinHamurun kabarmasına yardımcı olan ve kabarık, lezzetli ekmekleri ve hamur işlerini yaratan sihirli dokunuşu sağlayan maya, fırıncılıkta önemlidir. İster deneyimli bir fırıncı ister mutfakta acemi olun, mayanın nasıl doğru bir şekilde saklanacağını anlamak, gücünü korumak ve başarılı pişirme sonuçları elde etmek öğrenmeniz gereken ilk detay olmalı. Haberimizde, yaş mayayı saklamak için en iyi yolları anlattık.
Maya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.