Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiHaşlarken çatlayan yumurtalara son! İçine 1 kaşık atıp öyle haşlayın
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5SİRKE İLE YUMURTA KABUĞUNU GÜÇLENDİRİN

SİRKE İLE YUMURTA KABUĞUNU GÜÇLENDİRİN

Yumurtaların haşlanırken çatlamasını önlemenin en etkili yollarından biri suya 1 kaşık sirke eklemektir. Sirke, yumurta kabuğundaki kalsiyum ile etkileşime girerek kabuğun daha dayanıklı hale gelmesini sağlar. Aynı zamanda, eğer yumurtada küçük bir çatlak varsa, sirke beyazın dışarı sızmasını engelleyerek bütünlüğünü korur. Yumurtaları haşlarken suya 1 yemek kaşığı sirke ekleyerek mükemmel sonuç alabilirsiniz.

3/5TUZLU SU İLE ÇATLAMAYI MİNİMUMA İNDİRİN

TUZLU SU İLE ÇATLAMAYI MİNİMUMA İNDİRİN

Tuz, yumurta haşlama suyuna eklenen en etkili malzemelerden biridir. Bir kaşık tuz eklediğinizde suyun kaynama noktası yükselir ve yumurtalar daha dengeli bir şekilde pişer. Ayrıca, eğer yumurtada çatlak oluşursa, tuzlu su beyazın dışarı sızmasını hızla durdurarak şeklinin bozulmasını önler. 1 yemek kaşığı tuzu kaynar suya ekleyerek yumurtalarınızı sağlam bir şekilde haşlayabilirsiniz.

4/5LİMON SUYU İLE DOĞAL ÇÖZÜM

LİMON SUYU İLE DOĞAL ÇÖZÜM

Bir diğer etkili yöntem ise limon suyu kullanmaktır. Limon suyu, yumurta kabuğunu sertleştirerek çatlamasını önleyen doğal bir bileşendir. Aynı zamanda suyun pH dengesini düzenleyerek yumurtaların daha düzgün haşlanmasını sağlar. Haşlama suyuna 1 kaşık limon suyu ekleyerek çatlamadan pişmesini sağlayabilirsiniz.

5/5KABUĞUN DAHA KOLAY SOYULMASI İÇİN KARBONAT

KABUĞUN DAHA KOLAY SOYULMASI İÇİN KARBONAT

Yumurtaların hem çatlamadan haşlanmasını sağlamak hem de daha kolay soyulmasını istiyorsanız, 1 kaşık karbonat ekleyerek haşlamayı deneyin. Karbonat, yumurtanın pH seviyesini değiştirerek kabuk ile yumurta beyazı arasındaki bağı zayıflatır. Böylece yumurtaları haşladıktan sonra kolayca soyabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
20 HAZİRAN CUMA 2025 BUGÜNKÜ EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
20 HAZİRAN CUMA 2025 BUGÜNKÜ EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
YKS SAAT KAÇTA, sınavda kapılar kaçta kapatılıyor 2025 YKS sınav salonu giriş saati kaç İşte TYT, AYT, YDT sınav tarihi ve saati
YKS SAAT KAÇTA, sınavda kapılar kaçta kapatılıyor? 2025 YKS sınav salonu giriş saati kaç? İşte TYT, AYT, YDT sınav tarihi ve saati
Darphane Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL 🟡🔴 25. Şampiyonluk, 5 yıldızlı Galatasaray hatıra parası nasıl, nereden alınır İşte Darphane e mağaza
Darphane Galatasaray hatıra parası ne kadar, kaç TL? 🟡🔴 25. Şampiyonluk, 5 yıldızlı Galatasaray hatıra parası nasıl, nereden alınır? İşte Darphane e mağaza
İYİ TATİLLER KARNE TEBRİK MESAJLARI 2025: Karne kutlama mesajları 2025 En güzel, komik, yeni, anlamlı Karne Tebrik Mesajları
İYİ TATİLLER KARNE TEBRİK MESAJLARI 2025: Karne kutlama mesajları 2025! En güzel, komik, yeni, anlamlı Karne Tebrik Mesajları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik