Son dakika Tuz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Tuz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Tuz haber sayfamızda...
MASTERCHEF ANALI KIZLI TARİFİ | Analı kızlı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef'te ana kadro için mücadeleler devam ediyor. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar birbirinden lezzetli tabaklar çıkartıyor. Yarışmacılardan ise son bölümde analı kızlı yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise "analı kızlı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte aşure tarifi…
MASTERCHEF AŞURE TARİFİ | Aşure nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef'te ana kadro için mücadeleler devam ediyor. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar birbirinden lezzetli tabaklar çıkartıyor. Yarışmacılardan ise son bölümde aşure yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise "aşure nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte aşure tarifi…
MASTERCHEF YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ | Yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? MasterChef'te ana kadro için mücadeleler devam ediyor. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar birbirinden lezzetli tabaklar çıkartıyor. Yarışmacılardan ise son bölümde yüksük çorbası yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise "yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte yüksük çorbası tarifi…
MASTERCHEF ÖZBEK PİLAVI TARİFİ | 🍚 Özbek pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te ana kadro için mücadeleler başladı. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar ilk kadro için belli olurken kalanlar yedekler için yarıştılar. Yarışmacılardan ise ikinci etapta Özbek pilavı yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise "Özbek pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte Özbek pilavı tarifi…
Pamuk gibi poğaça tarifi! Hamuruna ekleyince kabardıkça kabarıyor, yumuşacık oluyorPoğaçalar, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, herkesin hayalini kurduğu o pamuk gibi yumuşacık poğaçaları yapmanın bazı sırları var. İşte size, hamuruna eklediğinizde poğaçalarınızın kabardıkça kabaran ve yumuşacık olan pamuk gibi poğaça tarifi ve püf noktaları!
Yağ çekmeyen pişi böyle yapılmalıymış! Puf puf kabarıyorSabah kahvaltılarının ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan pişi, doğru yapıldığında dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olur. Ancak, pişinin fazla yağ çekmesi, hem lezzetini hem de sağlığını olumsuz etkileyebilir. İşte, yağ çekmeyen ve puf puf kabaran pişi yapmak için bilmeniz gereken tüm detaylar!
Yağ şişesi nasıl temizlenir? Ağzı dar yağ şişesini en kolay temizleme yöntemiMutfakta sıkça kullanılan yağ şişeleri zamanla kirlenir ve temizlenmesi zor hale gelir. Özellikle ağzı dar olan yağ şişeleri, ulaşılması güç alanları nedeniyle temizlenirken ekstra dikkat gerektirir. Ancak, bazı pratik yöntemlerle yağ şişenizi zahmetsizce temizleyebilirsiniz. İşte ağzı dar yağ şişesinin en kolay temizleme yöntemi.
Soğan ile sarımsak ilk günkü gibi kalıyor, içi geçmiyor! Sırrı tuz yatağında saklıSoğan ve sarımsak bir yemeği yemek yapan en güzel bileşenlerdir. Soğan ve sarımsağınız ne kadar taze olursa yemeğiniz de o kadar güzel olur. Genelde toplu alınan soğan ve sarımsakları taze tutmak ise bugüne kadar zordu. Şimdi vereceğimiz küçük ipucu ile soğan ve sarımsaklarınızı ilk günkü gibi taptaze tutabilirsiniz.
10 bin ton Maraş tarhanası yurtdışına gönderiliyorKahramanmaraş’ın yoğurt ve kekikli tarhanası cips halinde Avrupa’ya ihraç ediliyor. Kent genelinde yıllık 25 bin ton üretilen tarhananın 15 bin tonu iç pazara gönderilirken 10 bin tonu ise yurtdışına ihraç ediliyor.
Tunceli'de yaban keçileri insanlara alıştı, uzmanından 'ölümcül' uyarısı geldiTunceli’de yaban keçileri, insanların bıraktığı tuz ve sular nedeniyle kara yolunu mesken tutarken, burada insanlara alışan yaban hayvanları ile ilgili uzmanından uyarı geldi. Prof. Dr. Ahmet Kılıç, "İnsanlardan hayvanlara bulaşan, aynı şekilde bakteriler, virüsler var. Bunlar her iki tür için de salgın hastalıklara neden olup, ciddi ölümlere götüren sonuçlara neden olabiliyor" dedi.
MASTERCHEF RATATOUİLLE (RATATUY) TARİFİ | 🍆 Ratatouille nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?MasterChef'te bu akşam ekranlara gelen düellolar için izleyenler ekranlara kilitlendi. MasterChef 2024 ana kadronun belirlenmesi için ilk düellolar başladı. Yarışmacılardan Fransa'nın geleneksel yemeği Ratatouille yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise şimdiden "Ratatouille (ratatuy) nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte Ratatouille tarifi…
Merih Demiral'a Çankırı'dan davet!Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 3. Uluslararası Tuz Festivali için milli futbolcu Merih Demiral'a davette bulundu.
Yağ çekmeyen kabak mücver tarifi! Harcına 1 kaşık ekleyinKabak mücver, yaz sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, mücverin fazla yağ çekmesi, bu lezzetli yemeğin hafifliğini bozabilir. İşte mücverinizin yağ çekmemesi için uygulayabileceğiniz o yöntem. Harcına bir kaşık eklemek yetiyor...
Tuz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.