Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKabarma garantili kek tüyosu! Süt yerine ekleyince puf puf oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5KABARIK KEK İÇİN SÜT YERİNE YOĞURT KULLANIN

KABARIK KEK İÇİN SÜT YERİNE YOĞURT KULLANIN

Keklerinizin kabarmasını sağlayacak en etkili malzeme yoğurt olacaktır. Süt yerine yoğurt kullanmak, kekin hem daha yumuşak hem de daha kabarık olmasını sağlar. Yoğurdun içeriğindeki asidik yapı, kabartma tozu ve karbonat ile reaksiyona girerek daha iyi bir kabarma sağlar. Ayrıca yoğurt, kekin dokusunu da daha pürüzsüz hale getirir. Kekinize yoğurt eklediğinizde, daha hafif ve nefis bir sonuç elde edersiniz.

3/5Kabarma garantili kek tüyosu Süt yerine ekleyince puf puf oluyor

Yoğurdu kek hamuruna eklerken, oranı genellikle bir ölçü süt yerine bir ölçü yoğurt şeklinde tutturabilirsiniz. Hamurunuzu hazırladıktan sonra, 5-10 dakika bekletin ve ardından fırına verin. Yoğurt, keke hem nem kazandıracak hem de kabarmasına yardımcı olacaktır.

4/5KABARIK KEK YAPMA İPUÇLARI

KABARIK KEK YAPMA İPUÇLARI

Kekinizin kabarmasını sağlamak için sadece yoğurt kullanmak yeterli değildir. Kekinize ekleyeceğiniz birkaç ipucu, mükemmel kabarmasına yardımcı olabilir. Öncelikle, yumurtalarınızı oda sıcaklığında kullanmaya özen gösterin. Soğuk yumurtalar kekin kabarmasına engel olabilir. Ayrıca, un ve kabartma tozunu iyice eleyerek hamura ekleyin. Bu, malzemelerin daha iyi karışmasını sağlar ve kekin daha pürüzsüz olmasına yardımcı olur.

Bir diğer önemli nokta, kek hamurunun fazla karıştırılmamasıdır. Hamuru fazla karıştırmak, kekin sertleşmesine neden olabilir. Yalnızca malzemeler karışana kadar, nazikçe karıştırın.

5/5FIRININ SICAKLIĞI VE PİŞİRME SÜRESİ

FIRININ SICAKLIĞI VE PİŞİRME SÜRESİ

Kekin kabarması sadece malzemelere bağlı değildir, aynı zamanda fırın sıcaklığına da dikkat etmek gerekir. Kekinize düşük sıcaklıkta pişirme yerine önceden ısıtılmış fırında, 170-180 derece arasında pişirmeye özen gösterin. Bu, kekin hızla kabarmasına ve üzerinin düzgün şekilde pişmesine yardımcı olur. Ayrıca, kekin fırında fazla beklememesi gerekir. Gereğinden fazla pişen kekler, kabarmaktan çok kurur.

EN ÇOK OKUNANLAR
DEPREM SON DAKİKA HABERİ: 27 Haziran 2025 Cuma bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu, nerede deprem oldu
DEPREM SON DAKİKA HABERİ: 27 Haziran 2025 Cuma bugün AFAD ve Kandilli son depremler listesi ile az önce deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
MASTERCHEF ÜÇLÜ DÜELLOLARI KİMLER GEÇTİ 27 Haziran MasterChef Türkiyede final turuna geçen yarışmacılar
MASTERCHEF ÜÇLÜ DÜELLOLARI KİMLER GEÇTİ? 27 Haziran MasterChef Türkiye'de final turuna geçen yarışmacılar
Bu hafta sonu sınav var mı 28-29 Haziranda ne sınavı var
Bu hafta sonu sınav var mı? 28-29 Haziran'da ne sınavı var?
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR KYK depozito iadesi nasıl geri alınır
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR? KYK depozito iadesi nasıl geri alınır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik