Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKalıp kalıp çikolataya, AirFryer'a, özel kaba gerek yok! Puf puf dokusunu, akışkan kıvamını tencerede alıyor! İşte fincanda sufle tarifi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/7Malzemeler:

Malzemeler:

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-3 parça bitter çikolata (isteğe bağlı)

3/7Yapılışı:

Yapılışı:

Karışımı hazırlayın:

Bir kapta yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene ve karışım beyazlaşıp köpüklenene kadar çırpın.

Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ardından kakao, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

4/7Büyük Fincanlara dökün:

Büyük Fincanlara dökün:

Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı büyük fincanlara paylaştırın.

İsterseniz karışımın ortasına birer parça bitter çikolata koyabilirsiniz.

5/7Tencereyi hazırlayın:

Tencereyi hazırlayın:

Geniş bir tencerenin tabanına bir havlu serin (kapların kaymasını önlemek için).

Fincanları tencereye yerleştirin.

Tencereye, kapların yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su ekleyin.

6/7Pişirme:

Pişirme:

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika pişirin. (Kapak altına bir havlu koyarak buharın tatlının üzerine damlamasını engelleyebilirsiniz.)

7/7Kontrol ve servis:

Kontrol ve servis:

Sürenin sonunda suflelerin üzeri kabarıp hafif çatlamışsa pişmiştir.

Sufleleri dikkatlice çıkarın, hafif ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilir veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
LGS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak 📢 MEB LGS sonuç tarihi ve sorgulama ekranı
LGS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak? 📢 MEB LGS sonuç tarihi ve sorgulama ekranı
e-Okul VBS Giriş Ekranı 2025: e-Okul karne notları ve devamsızlık bilgisi nasıl görüntülenir e-Okul ne zaman kapanacak
e-Okul VBS Giriş Ekranı 2025: e-Okul karne notları ve devamsızlık bilgisi nasıl görüntülenir? e-Okul ne zaman kapanacak?
16 Haziran 2025 İl İl Hava Durumu: Bugün yağmur var mı Meteorolojiden sağanak uyarısı
16 Haziran 2025 İl İl Hava Durumu: Bugün yağmur var mı? Meteoroloji'den sağanak uyarısı!
2025 Muharrem ayı ne zaman başlıyor📅 Aşure Günü tarihi ve Diyanet Hicri takvimi
2025 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?📅 Aşure Günü tarihi ve Diyanet Hicri takvimi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik