Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKebapçıların sırrıymış! Bulgur pilavının lezzetini ikiye katlıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/7SOĞAN VE SARIMSAK ETKİSİ

SOĞAN VE SARIMSAK ETKİSİ

Bulgur pilavının kokusunu ve aromasını zenginleştirmek için kullanılan diğer bir püf noktası ise soğan ve sarımsak. İnce doğranmış soğanlar, tereyağı veya zeytinyağında kavrulduğunda pilava nefis bir tat katıyor. Sarımsak ise çok belirgin olmadan arka planda hafif bir lezzet derinliği sağlıyor.

4/7DOĞRU YAĞ KULLANIMI ÖNEMLİ

DOĞRU YAĞ KULLANIMI ÖNEMLİ

Lezzetli bir bulgur pilavının olmazsa olmazlarından biri de doğru yağ kullanımı. Kebapçılar, genellikle tereyağı ve zeytinyağını birlikte kullanarak dengeli bir tat elde ediyor. Tereyağı, pilava kremsi bir lezzet verirken, zeytinyağı hafiflik ve hoş bir aroma katıyor.

5/7KAVURMA TEKNİĞİ LEZZETİ ARTIRIYOR

KAVURMA TEKNİĞİ LEZZETİ ARTIRIYOR

Bulgurun lezzetini artıran bir diğer sır ise önceden kavurma tekniği. Bulguru su eklemeden önce birkaç dakika yağda kavurmak, hem tane tane olmasını sağlıyor hem de pilavın daha aromatik olmasına yardımcı oluyor. Bu yöntem, özellikle kebapçılar tarafından sıkça uygulanıyor.

6/7BAHARAT DENGESİ VE LEZZET KATAN EKLEMELER

BAHARAT DENGESİ VE LEZZET KATAN EKLEMELER

Bulgur pilavına karakteristik bir tat kazandıran bir diğer unsur ise baharatlar ve ek malzemeler. Özellikle kimyon ve karabiber, pilava hafif bir derinlik katıyor.

7/7SU ORANI VE DEMLEME SÜRESİNE DİKKAT

SU ORANI VE DEMLEME SÜRESİNE DİKKAT

Son olarak, bulgur pilavının tam kıvamında olması için su oranı ve demlenme süresi büyük önem taşıyor. Kebapçılar genellikle 1 su bardağı bulgura 1,5 su bardağı su ölçüsünü kullanıyor. Pilav piştikten sonra en az 10 dakika kapağı kapalı şekilde dinlendirilmesi, tanelerin tam kıvamında olmasını sağlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul hava durumu kaç derece İstanbul için 5 günlük hava durumu listesi
İstanbul hava durumu kaç derece? İstanbul için 5 günlük hava durumu listesi
2025 Aşure ayı ne zaman Diyanet Hicri takvime göre Aşure Günü tarihi
2025 Aşure ayı ne zaman? Diyanet Hicri takvime göre Aşure Günü tarihi
YAZ TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR | 2025-2026 okullar ne zaman açılacak MEB açıkladı
YAZ TATİLİ NE ZAMAN BİTİYOR? | 2025-2026 okullar ne zaman açılacak? MEB açıkladı
Yılın 2. yarısı için memur maaşları ne kadar olacak 2025 Temmuz Memur zammı oranı ne kadar olur İşte 6 aylık enflasyon tahmini
Yılın 2. yarısı için memur maaşları ne kadar olacak? 2025 Temmuz Memur zammı oranı ne kadar olur? İşte 6 aylık enflasyon tahmini
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik