Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKebapçıların sırrıymış! Bulgur pilavının lezzetini ikiye katlıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/7DOĞRU YAĞ KULLANIMI ÖNEMLİ

DOĞRU YAĞ KULLANIMI ÖNEMLİ

Lezzetli bir bulgur pilavının olmazsa olmazlarından biri de doğru yağ kullanımı. Kebapçılar, genellikle tereyağı ve zeytinyağını birlikte kullanarak dengeli bir tat elde ediyor. Tereyağı, pilava kremsi bir lezzet verirken, zeytinyağı hafiflik ve hoş bir aroma katıyor.

5/7KAVURMA TEKNİĞİ LEZZETİ ARTIRIYOR

KAVURMA TEKNİĞİ LEZZETİ ARTIRIYOR

Bulgurun lezzetini artıran bir diğer sır ise önceden kavurma tekniği. Bulguru su eklemeden önce birkaç dakika yağda kavurmak, hem tane tane olmasını sağlıyor hem de pilavın daha aromatik olmasına yardımcı oluyor. Bu yöntem, özellikle kebapçılar tarafından sıkça uygulanıyor.

6/7BAHARAT DENGESİ VE LEZZET KATAN EKLEMELER

BAHARAT DENGESİ VE LEZZET KATAN EKLEMELER

Bulgur pilavına karakteristik bir tat kazandıran bir diğer unsur ise baharatlar ve ek malzemeler. Özellikle kimyon ve karabiber, pilava hafif bir derinlik katıyor.

7/7SU ORANI VE DEMLEME SÜRESİNE DİKKAT

SU ORANI VE DEMLEME SÜRESİNE DİKKAT

Son olarak, bulgur pilavının tam kıvamında olması için su oranı ve demlenme süresi büyük önem taşıyor. Kebapçılar genellikle 1 su bardağı bulgura 1,5 su bardağı su ölçüsünü kullanıyor. Pilav piştikten sonra en az 10 dakika kapağı kapalı şekilde dinlendirilmesi, tanelerin tam kıvamında olmasını sağlıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR
Ateşkes sonrası Brent Petrol fiyatları sert düştü Benzin ve Motorine büyük indirim geliyor
Ateşkes sonrası Brent Petrol fiyatları sert düştü! Benzin ve Motorine büyük indirim geliyor!
ASGARİ ÜCRET TEMMUZ 2025 ARA ZAM | Asgari ücrete Temmuz 2025te ara zam yapılacak mı, açıklama geldi mi Asgari ücret ara zammına ilişkin son gelişmeler...
ASGARİ ÜCRET TEMMUZ 2025 ARA ZAM | Asgari ücrete Temmuz 2025'te ara zam yapılacak mı, açıklama geldi mi? Asgari ücret ara zammına ilişkin son gelişmeler...
Muharrem ayı ne zaman giriyor, ne zaman bitiyor 2025 Muharrem ayı orucu var mı, kaç gün, hangi günler ve neden tutulur, kuranda geçiyor mu
Muharrem ayı ne zaman giriyor, ne zaman bitiyor? 2025 Muharrem ayı orucu var mı, kaç gün, hangi günler ve neden tutulur, kuranda geçiyor mu?
DGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman, kaç gün kaldı
DGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman, kaç gün kaldı?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik