Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKış hazırlığı başladı! Peki konservelik menemen nasıl yapılır? Püf noktası gözden kaçmış hep
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Kış hazırlığı başladı! Peki konservelik menemen nasıl yapılır? Püf noktası gözden kaçmış hep

05.10.2024 - 16:38 | Son Güncellenme: 05.10.2024 - 16:38

#domates sosu
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yaz boyunca taze domateslerden ve diğer ürünlerden yapacağınız konserve kış aylarında taze ve kaliteli menemen yemenizi sağlar. Bu püf noktaları uyguladığınızda menemen hem daha lezzetli oluyor hem de tam kıvamında.

1/7Kış hazırlığı başladı Peki konservelik menemen nasıl yapılır Püf noktası gözden kaçmış hep

Kışlık menemen hazırlarken sıkça yapılan hatalardan biri, sebzelerin doğru bir şekilde pişirilmemesidir; özellikle biber ve domatesin yeterince kavrulmadan ya da fazla pişirilmeden eklenmesi, lezzet dengesini bozabilir.

2/7Kış hazırlığı başladı Peki konservelik menemen nasıl yapılır Püf noktası gözden kaçmış hep

Diğer bir hata ise tuz miktarını ayarlamamaktır; aşırı tuz kullanımı menemenin tadını olumsuz etkilerken, az tuz kullanmak da sebzelerin lezzetini yeterince ortaya çıkaramaz. Bu nedenle, sebzelerin doğru pişirilmesi ve tuzun ölçülü kullanılması, kışlık menemenin lezzetini artırmak için oldukça önemlidir. İşte bu sebeple kışlık menemen hazırlarken bu püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir.

3/7KONSERVELİK MENEMENİN PÜF NOKTALARI

KONSERVELİK MENEMENİN PÜF NOKTALARI

Konservelik menemen hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:

Menemenin lezzeti, kullanılan sebzelerin kalitesine bağlıdır. Olgun ve taze domatesler ile biberler seçmek, konservenin tadını büyük ölçüde etkiler.

Sebzelerin yeterince pişirilmesi önemlidir. Domates ve biberlerin iyice kavrulması, tatlarının yoğunlaşmasına yardımcı olur. Ancak aşırı pişirmekten kaçınmalısınız, çünkü sebzeler aşırı yumuşadığında dokusu bozulur.

4/7Kış hazırlığı başladı Peki konservelik menemen nasıl yapılır Püf noktası gözden kaçmış hep

Tuz, hem tat vermek hem de sebzelerin korunmasına yardımcı olmak için gereklidir. Ancak aşırı tuz eklemek, konservenin tadını bozabilir. Orta düzeyde tuz kullanmak en iyisidir.

Konserve jarlarını ve kapaklarını sterilize etmek, uzun ömürlü ve sağlıklı bir menemen elde etmenin anahtarıdır. Kullanım öncesinde kaynar suyla durulamak veya fırında ısıtmak iyi bir yöntemdir.

5/7Kış hazırlığı başladı Peki konservelik menemen nasıl yapılır Püf noktası gözden kaçmış hep

Konserve işlemi sırasında asidik bir ortam sağlamak, sebzelerin bozulmasını önler. Domates suyu veya limon suyu eklemek, asiditeyi artırarak konservenin dayanıklılığını artırabilir.

Konserve jarlarını hava geçirmez bir şekilde kapatmak, içerisindeki sebzelerin bozulmasını önler. Kapakların tam oturduğundan emin olun.

6/7ÇAKALLI MENEMENİ NASIL YAPILIR

ÇAKALLI MENEMENİ NASIL YAPILIR?

Çakallı menemen, zengin lezzetiyle öne çıkan bir Türk kahvaltısı seçeneğidir. İlk olarak, bir tavada 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve ince doğranmış 1 adet soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından, doğranmış 2-3 adet yeşil biber ekleyerek birkaç dakika daha soteleyin.

7/7Kış hazırlığı başladı Peki konservelik menemen nasıl yapılır Püf noktası gözden kaçmış hep

Taze ve olgun 4-5 adet domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayarak tavaya ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Son olarak, 4 adet yumurtayı tavaya kırın ve karıştırarak, istenilen kıvama gelene kadar pişirin. İsterseniz üzerine beyaz peynir veya kaşar peyniri ekleyerek sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
MASTERCHEF ÜÇLÜ DÜELLOLARI KİMLER GEÇTİ 27 Haziran MasterChef Türkiyede final turuna geçen yarışmacılar
MASTERCHEF ÜÇLÜ DÜELLOLARI KİMLER GEÇTİ? 27 Haziran MasterChef Türkiye'de final turuna geçen yarışmacılar
Bu hafta sonu sınav var mı 28-29 Haziranda ne sınavı var
Bu hafta sonu sınav var mı? 28-29 Haziran'da ne sınavı var?
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR KYK depozito iadesi nasıl geri alınır
KYK DEPOZİTO NE ZAMAN YATAR? KYK depozito iadesi nasıl geri alınır?
SON DAKİKA ORMAN YANGINI HABERLERİ | Orman yangınları söndürüldü mü İzmir, Tekirdağ, Bursa, Antalya, Kahramanmaraş, Sakarya, Bilecik orman yangını son durum
SON DAKİKA ORMAN YANGINI HABERLERİ | Orman yangınları söndürüldü mü? İzmir, Tekirdağ, Bursa, Antalya, Kahramanmaraş, Sakarya, Bilecik orman yangını son durum
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik