Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKısırın tadı kuru ve yavan oluyorsa mutlaka böyle yapın! Kısıra lezzet katan tüyo
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Kısırın tadı kuru ve yavan oluyorsa mutlaka böyle yapın! Kısıra lezzet katan tüyo

31.01.2025 - 12:26 | Son Güncellenme: 31.01.2025 - 12:26

#püf noktası
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Kısır, Türk mutfağının en sevilen ve pratik yemeklerinden biri. Özellikle yaz aylarında hem hafif hem de doyurucu bir seçenek olan kısır, bazen kuru ve yavan olabilir. Eğer kısırınızın tadı istediğiniz gibi değilse, işte o yavan ve kuru kısırdan kurtulmanızı sağlayacak doğal ve basit tüyolar! Lezzetini arttırmak için birkaç küçük dokunuş yeterli olacak.

1/6Kısırın tadı kuru ve yavan oluyorsa mutlaka böyle yapın Kısıra lezzet katan tüyo

Kısır, sağlıklı ve pratik bir yemek olmasının yanı sıra, bazen yavan ve kuru olabilir. Özellikle malzemeleri dengeli bir şekilde kullanmak ve doğru dokunuşları yapmak, kısırın lezzetini gerçekten ortaya çıkarabilir. Eğer kısırınızın tadı beklediğiniz gibi değilse, birkaç basit ama etkili tüyoyla onun lezzetini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. İşte kısıra doğal yollarla lezzet katacak, kuru ve yavan tadı engelleyecek bazı ipuçları!

2/6ZEYTİNYAĞI EKLEYİN

ZEYTİNYAĞI EKLEYİN

Kısırın kuru ve sert olmasının en büyük nedeni, fazla su eklenmemesi veya zeytinyağının eksik olmasıdır. Kısıra zeytinyağı eklemek, hem lezzetini hem de yumuşaklığını artırır. Zeytinyağının doğal aroması, kısırın tadını zenginleştirir ve malzemelerin birbirine daha iyi karışmasını sağlar. Kısırınızın içine, kişisel tercihinize göre bir iki yemek kaşığı zeytinyağı eklemek, ona hem sağlık katacak hem de daha lezzetli hale getirecektir.

3/6LİMON SUYU VE NAR EKŞİSİ KARIŞIMI

LİMON SUYU VE NAR EKŞİSİ KARIŞIMI

Kısırda genellikle limon suyu kullanılır, ancak sadece limon suyu bazen yeterli olmayabilir. Kısırın tadını daha canlı ve ferahlatıcı hale getirmek için limon suyunun yanında bir miktar nar ekşisi de eklemeyi deneyin. Nar ekşisi, kısıra tatlımsı bir asidik zenginlik katarken, limon suyu da ferah bir asidik yapı sağlar. Bu ikili, kısırın lezzetini daha dengeli hale getirecek ve yavanlığı engelleyecektir.

4/6TAZE YEŞİLLİKLER EKLEYİN

TAZE YEŞİLLİKLER EKLEYİN

Kısırın taze ve canlı bir tat alması için, içine bolca taze yeşillik eklemek büyük fark yaratır. Maydanoz, nane, dereotu gibi yeşillikler kısıra sadece renk katmakla kalmaz, aynı zamanda lezzetini de arttırır. Bu yeşillikler, kısırın kuru ve yavan olmasını engelleyecek doğal bir çözüm sunar. Yeşillikleri doğrayarak ekleyin ve karıştırın, kısırınızın lezzeti bir anda canlanacaktır.

5/6BOL MİKTARDA DOMATES EKLEYİN

BOL MİKTARDA DOMATES EKLEYİN

Kısırda domates, doğal nem kaynağıdır ve kısıra tazelik kazandırır. Ancak, domatesin fazla suyunun sıvı hale gelmesini istemiyorsanız, domatesleri küçük küpler halinde doğrayın ve fazla suyunu sıkın. Kısırın içine bol miktarda doğranmış domates eklemek, kuru ve yavan bir kısırın önüne geçerek ona daha taze ve canlı bir tat verecektir.

6/6TAZE LİMON KABUĞU RENDESİ

TAZE LİMON KABUĞU RENDESİ

Kısırınıza ekleyeceğiniz taze limon kabuğu rendesi, hem kısırın kokusunu hem de lezzetini bambaşka bir boyuta taşıyacaktır. Limon kabuğu, kısırın içine ekstra bir ferahlik ve yoğunluk katar. Ayrıca, limonun asidik özelliği kısırın yavan tadını kırarak daha dengeli bir lezzet elde etmenizi sağlar. Bu basit dokunuş, kısırınızı daha taze ve lezzetli hale getirebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
MEB LGS SONUÇ EKRANI AÇILDI MI 2025 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi gün açıklanacak İşte LGS tercih ve yerleştirme takvimi
MEB LGS SONUÇ EKRANI AÇILDI MI? 2025 LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman, hangi gün açıklanacak? İşte LGS tercih ve yerleştirme takvimi
En Yüksek Emekli Promosyonu Hangi Banka Veriyor, Ne Kadar Emekli banka promosyonu 2025 ne kadar oldu, zam geldi mi Emekli banka promosyonu daha da artacak mı
En Yüksek Emekli Promosyonu Hangi Banka Veriyor, Ne Kadar? Emekli banka promosyonu 2025 ne kadar oldu, zam geldi mi? Emekli banka promosyonu daha da artacak mı?
Ayşe Barım kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor Ayşe Barım olayı nedir Ayşe Barım duruşması yapıldı mı, davada son durum ne
Ayşe Barım kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor? Ayşe Barım olayı nedir? Ayşe Barım duruşması yapıldı mı, davada son durum ne?
NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAĞIM SSK, Bağ-Kur (4A-4B) emekli maaş zammı hesaplama Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç oldu En düşük SSK, Bağ-Kur emekli aylığı kaç liraya yükseldi
NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALACAĞIM? SSK, Bağ-Kur (4A-4B) emekli maaş zammı hesaplama! Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç oldu? En düşük SSK, Bağ-Kur emekli aylığı kaç liraya yükseldi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik