Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKURBAN ETİ HEMEN YENİR Mİ, kurban eti kaç saat sonra yenir? Kurban eti nasıl dinlendirilir, kurban eti ne zaman yenir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

KURBAN ETİ HEMEN YENİR Mİ, kurban eti kaç saat sonra yenir? Kurban eti nasıl dinlendirilir, kurban eti ne zaman yenir?

17.06.2024 - 09:31 | Son Güncellenme: 17.06.2024 - 09:31

#kavurma#kavurma eti#et kavurma
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Kurban eti ne zaman yenir, kurban eti bekletilmeli midir? Kurban Bayramı'nda sıkça sorulardan ve merak edilenler birisi de kurban etinin yeme süresi ile ilgilidir. Uzmanlar kurban eti ile ilgili merak edilen sorunun yanıtını verdi.

1/2KURBAN ETİ HEMEN YENİR Mİ, kurban eti kaç saat sonra yenir Kurban eti nasıl dinlendirilir, kurban eti ne zaman yenir

Kurban eti hemen yenir mi? Kurban eti ne kadar dinlendirilmelidir? Kurban Bayramı'nda kurban kesiminin yapılmasının ardından kurban eti kavurması ile ilgili sorular yanıtını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, kurban bayramında sıkça yapılan beslenme hatalarına değindi ve doğru beslenme önerilerini paylaştı.

2/2KURBAN ETİ HEMEN YENİR Mİ

KURBAN ETİ HEMEN YENİR Mİ?

"Et, uygun bir lezzet kazanması, sertliğinin geçmesi ve mide-bağırsak sorunlarına yol açmaması için kesimden sonra serin bir ortamda en az 4-5 saat bekletilmeli ve en az 24 saat sonra tüketilmelidir” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, etin bekletilirken poşet içinde tutulmaması gerektiği konusunda uyardı ve mümkünse geniş ve temiz bir kapta yan yana dizilerek soğumasının sağlanması gerektiğini söyledi. Eğer et hemen tüketilecekse en azından kıyma olarak tercih edilmesi gerektiğini ifade eden Yiğit, “Kıyma ve iç organlar 1-2 gün, küçük parçalara ayrılmış etler ise en fazla 3-5 gün dolapta saklanabilir. Et derin dondurucuda -18 derecede 4-6 ay süre ile saklanabilir” şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR
PAEM POLİS AMİRİ ALIMI ne zaman Polis amiri alımı yazılı sınavı tarihi belli oldu mu
PAEM POLİS AMİRİ ALIMI ne zaman? Polis amiri alımı yazılı sınavı tarihi belli oldu mu?
Real Madrid - Al Hilal maçı hangi kanalda, nerede izlenir, saat kaçta Real Madrid Al Hilal maçı muhtemel 11ler ile Arda Güler oynayacak mı
Real Madrid - Al Hilal maçı hangi kanalda, nerede izlenir, saat kaçta? Real Madrid Al Hilal maçı muhtemel 11'ler ile Arda Güler oynayacak mı?
Türkiye Dominik Cumhuriyeti voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda Filenin Sultanları 2. hafta İstanbul maçları ne zaman Filenin Sultanları maç takvimi
Türkiye Dominik Cumhuriyeti voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda? Filenin Sultanları 2. hafta İstanbul maçları ne zaman? Filenin Sultanları maç takvimi
ZAM HABERLERİ 📍 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM olacak mı Temmuzda asgari ücret zammı yapılacak mı
ZAM HABERLERİ 📍 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM olacak mı? Temmuz'da asgari ücret zammı yapılacak mı?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik