Kavurma

Kavurma

Son dakika kavurma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kavurma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kavurma haber sayfamızda...

Kavurma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.085 kavurma haberi bulunmuştur.
Kurban etiyle en kolay sac kavurma tarifi! Suyunu çekince lezzet şöleni başlıyor
Kurban etiyle en kolay sac kavurma tarifi! Suyunu çekince lezzet şöleni başlıyorKurban bayramı sofralarının vazgeçilmezi olan sac kavurma, doğru teknikle pişirilmediğinde sert ya da lezzetsiz olabiliyor. Oysa lokum gibi, damakta dağılan bir sac kavurma yapmak sanıldığından çok daha kolay olabilir. Sac kavurmanın sırrı, etin suyunu doğru şekilde çektirmekle ilgilidir. Peki Kurban Bayramı'nda en kolay sac kavurma tarifi nasıl hazırlanır?
8.06.2025Püf Noktası
Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır? İşte kahvaltı sofralarına yakışacak en lezzetli yumurtalı kavurma
Kahvaltılık kavurma nasıl yapılır? İşte kahvaltı sofralarına yakışacak en lezzetli yumurtalı kavurmaKahvaltılık kavurma, geleneksel Türk mutfağının en iştah açıcı lezzetlerinden biridir. Özellikle Kurban Bayramı sonrası evlerde sıklıkla yapılan bu et yemeği, sadece öğle ya da akşam yemeklerinde değil, sabah kahvaltılarında da sofraların yıldızı olabilir. Kahvaltılık olarak tercih edilen kavurma genellikle daha küçük doğranmış, yumuşak ve baharatsız ya da hafif baharatlı olur. Yumurta ile birleştiğinde ise ortaya doyurucu ve besleyici bir lezzet çıkar.
6.06.2025Bilgi Rehberi
Lokum gibi ciğer kavurması böyle yapılıyormuş! Asla kurumuyor, pamuk gibi oluyor
Lokum gibi ciğer kavurması böyle yapılıyormuş! Asla kurumuyor, pamuk gibi oluyorKurban Bayramı denince ilk akla gelen lezzetlerden biri hiç kuşkusuz taze ciğer kavurmasıdır. Bayram sabahının erken saatlerinde kesilen kurbanın ardından hazırlanan ciğer, sofraların baş tacıdır. Ancak ciğer pişirmek sanıldığı kadar kolay değildir. Yanlış yöntemlerle pişirildiğinde sertleşir, kurur ve lezzetini kaybeder.
6.06.2025Bilgi Rehberi
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Tıp uzmanları, bayram sofrası tavsiyelerini Milliyet’e açıkladı: Fazla doyma kalbini kırma
Tıp uzmanları, bayram sofrası tavsiyelerini Milliyet’e açıkladı: Fazla doyma kalbini kırmaDİDEM SEYMEN - EREN KOCA/HABER MERKEZİ- Medipol Hastanesi’nden Prof...
6.06.2025Gündem
Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: 'Yağa yağ eklemeyin'
Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: 'Yağa yağ eklemeyin'Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.
Soda eti yumuşatır mı? Sodalı et kavurma nasıl yapılır?
Soda eti yumuşatır mı? Sodalı et kavurma nasıl yapılır?Etin sert olması, özellikle kavurma gibi yemeklerde istenmeyen bir durumdur. Etin lezzetli, ağızda dağılan bir kıvamda olması hem pişirme tekniğine hem de etin kalitesine bağlıdır. Ancak pişirme öncesinde uygulanan bazı doğal yöntemlerle bu süreç desteklenebilir. Soda, halk arasında uzun süredir etin yumuşatılmasında kullanılan doğal çözümlerden biridir. Peki gerçekten işe yarar mı?
5.06.2025Bilgi Rehberi
Kurban eti lokum gibi yumuşuyor! Kavurma yaparken tencereye ekleyin
Kurban eti lokum gibi yumuşuyor! Kavurma yaparken tencereye ekleyinKurban Bayramı geldiğinde sofraların baş tacı kavurma olur. Ancak taze kesilmiş kurban etini pişirmek, bekletilmediği için bazen zorlayıcı olabilir. Etin sert kalması, istenilen lokum kıvamının yakalanamaması en sık karşılaşılan sorunlardandır. Oysa bazı doğal yöntemlerle kurban etini yumuşacık, lezzetli bir hale getirmek mümkündür. Kavurma yaparken tencereye ekleyeceğiniz birkaç doğal malzeme sayesinde etin lifleri çözülür, sertliği gider ve adeta ağızda dağılır.
4.06.2025Bilgi Rehberi
Kurban etini hemen tüketmeyin! Uzmanlar dinlendirme süresini açıkladı
Kurban etini hemen tüketmeyin! Uzmanlar dinlendirme süresini açıkladıKurban Bayramı geldiğinde birçok kişi, kurban kesiminden sonra etleri hemen tüketme eğilimindedir. Ancak uzmanlar, bu alışkanlığın hem sindirim hem de etin lezzeti açısından olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtiyor. Kurban eti, kesildikten hemen sonra sert ve sindirimi zor olabilir. Bu yüzden dinlendirme süreci, hem sağlığınız hem de yediğiniz etten alacağınız tat açısından büyük önem taşır.
3.06.2025Bilgi Rehberi
Patatesi böyle kavurun, gerisi lezzet şöleni! Yumuşacık tadı parmak yedirtecek
Patatesi böyle kavurun, gerisi lezzet şöleni! Yumuşacık tadı parmak yedirtecekKahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates kavurması, hem pratik hazırlanışı hem de iştah açıcı kokusuyla mutfaklarda tercih edilir. Üstelik farklı damak zevklerine uygun şekilde çeşitlendirilebilir. İşte leziz kahvaltının tarifi.
30.05.2025Püf Noktası
29 MAYIS A101 AKTÜEL KATALOĞU! A101 Aldın Aldın 29 Mayıs Perşembe aktüel kataloğunda bu hafta hangi ürünler var? TV, 26 Jant Bisiklet, Termosifon, 125 cc Benzinli Motosiklet...
29 MAYIS A101 AKTÜEL KATALOĞU! A101 Aldın Aldın 29 Mayıs Perşembe aktüel kataloğunda bu hafta hangi ürünler var? TV, 26 Jant Bisiklet, Termosifon, 125 cc Benzinli Motosiklet...A101 yeni haftanın Aldın Aldın aktüel kataloğu yayımlandı. 29 Mayıs Perşembe günü mağaza raflarında satışa sunulacak olan indirimli ürünler kataloğunda bu hafta satışa çıkacak ürünler arasında 125 cc Benzinli Motosiklet, Stand Mikser, Çay Makinesi, Kişisel Blender ve daha birçok ürün yer alıyor. İşte A101 Aldın Aldın 29 Mayıs Perşembe aktüel kataloğunda yer alan ürünlerin tam ve eksiksiz listesi...
27.05.2025Bilgi Rehberi
Kurbana günler kala geldi! Kavurmadaki soğan tartışmasına son: Gün sayısı önemli
Kurbana günler kala geldi! Kavurmadaki soğan tartışmasına son: Gün sayısı önemliKavurma özellikle yaklaşan kurban bayramında pek çok sofrada kendine yer bulacak. Ancak bu klasik lezzetle ilgili tıpkı menemende olduğu gibi bir tartışma vardır. Kavurma soğanlı mı olur, soğansız mı? Peki cevap ne?
25.05.2025Püf Noktası
Baştaki hamle her şeyi değiştirir! Soğan ve salça kavurmada en basit tüyo
Baştaki hamle her şeyi değiştirir! Soğan ve salça kavurmada en basit tüyoTürk mutfağının olmazsa olmazlarından biri, yemeklerin temelini oluşturan soğan ve salça kavurma işlemidir. Bu başlangıç, aslında tüm yemeğin her şeyini etkileyebilir. Doğru tekniklerle kavrulan soğan ve salça hazırlamak için bu püf noktalarını takip edin.
24.05.2025Püf Noktası
Uzak Şehir oyuncularının en sevdiği Mardin yemekleri! 'Keşke mutfakla aram bu kadar iyi olmasaydı'
Uzak Şehir oyuncularının en sevdiği Mardin yemekleri! 'Keşke mutfakla aram bu kadar iyi olmasaydı'Kanal D’nin reyting rekortmeni dizisi Uzak Şehir çok konuşulmaya devam ediyor. Çekimleri Mardin Midyat’ta devam eden dizi, Mardin’in eşsiz mutfağını da sahnelerine taşıyor.
23.05.2025Televizyon
Uzak Şehir oyuncularının en sevdiği Mardin yemekleri! 'Keşke mutfakla aram bu kadar iyi olmasaydı'
Uzak Şehir oyuncularının en sevdiği Mardin yemekleri! 'Keşke mutfakla aram bu kadar iyi olmasaydı'Kanal D’nin reyting rekortmeni dizisi Uzak Şehir çok konuşulmaya devam ediyor. Çekimleri Mardin Midyat’ta devam eden dizi, Mardin’in eşsiz mutfağını da sahnelerine taşıyor.
23.05.2025Cadde
Pirinç pilavı yaparken gözden kaçan hata! Lapa olmuyor, tane tane dökülüyor
Pirinç pilavı yaparken gözden kaçan hata! Lapa olmuyor, tane tane dökülüyorPirinç pilavı, Türk mutfağının en klasik ve vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak her ne kadar sık yapılan bir yemek olsa da, istenilen kıvamda yani tane tane dökülen pilavı tutturmak çoğu zaman kolay olmaz. Kimi zaman fazla sulu, kimi zaman lapa ya da tam tersi kuru ve sert bir sonuçla karşılaşılır. Bunun nedeni genellikle tarifin kendisinden çok, pirincin hazırlanış ve pişirme sürecinde yapılan küçük ama kritik hatalardır.
22.05.2025Bilgi Rehberi
‘Uzak Şehir’in mutfağında
‘Uzak Şehir’in mutfağında“Uzak Şehir” mutfağı dediğimizde, aslında Mardin’in çok katmanlı, çok dilli, çok kültürlü mutfağına açılan bir kapıyı aralıyoruz. Bir sofradan onlarca dile, bir baharattan yüzyıllık hikâyelere, bir yemekten aile tarihine geçiyoruz. Öyleyse gelin Midyat’ın dar sokaklarından yürüyelim ve “Uzak Şehir”in mutfağına konuk olalım.
18.05.2025Pazar
Son dakika! Erdoğan Lozan tartışmalarına noktayı koydu: Benden böyle bir şey duydunuz mu?
Son dakika! Erdoğan Lozan tartışmalarına noktayı koydu: Benden böyle bir şey duydunuz mu?PKK'nın fesih kararıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimizin manevi hatırasına, şehit yakını ve gazilerimizin haklarına halel getirmeden terörsüz Türkiye’ye kavuşacağız. Terörün, Türkiye’nin gündeminden tamamen çıkmasıyla birlikte yepyeni bir dönemin kapısı aralanacaktır." dedi. Lozan tartışmalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Ben hiçbir konuşmamda bu gelişmelerin Lozan'la ilişkisinin olup olmadığına dair en ufak bir ifade kullanmadım. Sizler duydunuz mu benden? Ne millete seslenişlerde böyle bir beyanım oldu, ne dar kapsamlı toplantılarda bu tür bir açıklama yaptım. Böyle bir şey düşünmedik. Bunun Terörsüz Türkiye ile yakından uzaktan alakası yok." dedi.
17.05.2025Gündem
Yarım asırlık pilavcılar sırrını verdi! Lapa olmayan tane tane pilavın sırrı buymuş
Yarım asırlık pilavcılar sırrını verdi! Lapa olmayan tane tane pilavın sırrı buymuşMutfakta ustalık gerektiren yemeklerden biri de pilavdır. Özellikle Türk mutfağının vazgeçilmezi olan pirinç pilavı, kıvamı ve tane tane oluşuyla fark yaratır. Ancak pek çok kişi evde yaptığı pilavın lapa olduğunu, ya da yeterince tane tane olmadığını söyler. İşte bu noktada devreye, yarım asırdır pilav yapan ustaların verdiği altın değerinde ipuçları giriyor!
16.05.2025Bilgi Rehberi
BUGÜN RAFLARDA SATIŞTA! BİM 16 MAYIS CUMA AKTÜEL KATALOĞU | BİM 16 Mayıs Cuma aktüel kataloğunda hangi ürünler satışa sunuldu? Valiz Çeşitleri, Gölgelikli Salıncak, 4 Raflı Çok Amaçlı Dolap, Ahşap Çocuk Yatağı...
BUGÜN RAFLARDA SATIŞTA! BİM 16 MAYIS CUMA AKTÜEL KATALOĞU | BİM 16 Mayıs Cuma aktüel kataloğunda hangi ürünler satışa sunuldu? Valiz Çeşitleri, Gölgelikli Salıncak, 4 Raflı Çok Amaçlı Dolap, Ahşap Çocuk Yatağı...BİM mağazalarında bu haftanın son aktüel kataloğu 16 Mayıs Cuma günü satışa çıkacak. Her hafta birbirinden farklı ürün seçeneklerinin yer aldığı BİM aktüel kataloğunda bu hafta satışa sunulacak ürünler arasında Elektrikli Bisiklet, Akıllı Saat, 25 Parça Piknik Seti, Karnıyarık Tencere, Valiz Çeşitleri, İzolasyonlu Çanta, Gölgelikli Salıncak ve daha birçok ürün yer alıyor. İşte BİM mağazalarında satışa sunulacak ürünlerin tam ve eksiksiz listesi...
16.05.2025Bilgi Rehberi
Tuz yemeklere ne zaman eklenmeli? Şefler yemeklere göre doğru zamanı açıkladı!
Tuz yemeklere ne zaman eklenmeli? Şefler yemeklere göre doğru zamanı açıkladı!Tuz, mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Sadece yemeklere tat vermekle kalmaz; aynı zamanda malzemelerin aromasını ortaya çıkarır ve yapısal değişimlere de neden olur. Ancak tuzun ne zaman eklendiği, yemeğin son tadını büyük ölçüde etkileyebilir. Usta şefler, yemeğin türüne ve pişirme yöntemine göre tuz ekleme zamanının değiştiğini belirtiyor. İşte farklı yemekler için doğru tuzlama zamanları...
14.05.2025Bilgi Rehberi
Önce soğan mı yoksa biber mi? Kavurunca şekerini salıyor, lezzeti katlanıyor
Önce soğan mı yoksa biber mi? Kavurunca şekerini salıyor, lezzeti katlanıyorNeredeyse her yemeğin içerisine eklenen soğan ve biber ikilisi, menemenden zeytinyağlılara, etli yemeklerden sebze sotelerine kadar lezzetin başlangıç noktası olmuştur. Bu vazgeçilmez ikiliyi tencereye atarken doğru sırayı takip etmek gerekiyor. Soğan ve biberin kavrulma sırası, mutfakta ustalık gerektiriyor. Peki, hangisi önce kavrulmalı?
13.05.2025Püf Noktası
Topaklanmayan irmik helvasının sırrıymış! Kum gibi dökülüyor
Topaklanmayan irmik helvasının sırrıymış! Kum gibi dökülüyorTatlı severlerin vazgeçilmezi irmik helvası, her mutfakta farklı bir ustalıkla pişirilir. Ancak çoğu zaman irmik helvası istenilen kıvamı tutturmakta zorlanır. Ya topak topak olur ya da hamurlaşır. Oysa kum gibi dökülen, tane tane ayrılan bir irmik helvası yapmanın doğal ve oldukça basit sırları var. İşte mutfağınızda harikalar yaratmanızı sağlayacak püf noktaları!
13.05.2025Bilgi Rehberi
Katran gibi yağı söküp atan yöntem! Aspiratör filtresini gıcır gıcır yapıyor
Katran gibi yağı söküp atan yöntem! Aspiratör filtresini gıcır gıcır yapıyorMutfakta sık yemek yapan herkesin en büyük sorunlarından biri, zamanla aspiratör filtresinde biriken yapışkan ve katran gibi yağ tabakasıdır. Bu kir hem hijyen açısından tehdit oluşturur hem de aspiratörün verimini düşürür. Ancak evde bulunan birkaç malzeme ile bu inatçı yağlardan kurtulmak mümkün. Üstelik bu yöntem, filtreden yayılan kötü kokuların da önüne geçiyor.
6.05.2025Bilgi Rehberi
Cevizi kavururken yakmaya son! En çıtır fırında oluyor, ne tadı kaçıyor ne rengi
Cevizi kavururken yakmaya son! En çıtır fırında oluyor, ne tadı kaçıyor ne rengiCevizleri tatlı ve salatalara eklemeden önce onlara en çıtır halini kazandırmak hiç de fena olmaz. Kullanmadan önce, maksimum çıtırlık ve en zengin lezzet için kavurmak harika bir tercihtir. Peki 3 farklı teknikle en güzel nasıl ceviz kavrulur?
15.04.2025Püf Noktası

Benzer Haber Etiketleri

Kavurma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.