Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKYK BORÇLARI silinecek mi? KYK borçları hakkında açıklama...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/4AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞTAN KYK BORÇ AÇIKLAMASI

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ'TAN KYK BORÇ AÇIKLAMASI

O erteleme süresinde de yine TÜFE oranında artırılarak ilave ediliyordu bu toplam 27.6 milyar liralık bir rakama ulaşmış. Bununla ilgili yaptığımız düzenlemede bütün faizlerini siliyoruz. Ana para haline döndürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de öğrenci kredileri hiçbir artışa tabi olmadan 2022 yılında öğrenim hayatına başlayan öğrenci kredisi yuvarlık hesap olarak bin lira olsun. 12 bin liralık kredi alacak. Bu 12 bin liralık kredi okul bitene kadar sabit. 2023-2024 yılında rakam 1300 liraya çıkmış o da 2023-24 yılları için sabit.

4/4KYK BORÇLARI silinecek mi KYK borçları hakkında açıklama...

2 yıl sürenin işe başlama süresi çerçevesinde faiz artışına, enflasyon artışına maruz kalmayacak. Öğrenci 1 yıl daha ilave isteyebilir. 4 yıl normal okullar için 5 yıl okullarda 5 yıl artı 2 yıl da herhangi bir faiz ilavesi olmayacak.

 

Öğrenci 6. yılın sonunda 1 yıl daha uzatmak istediğinde yine imkan verilecek faiz ortaya çıkmayacak. Bu arada askere giderse askerlik süresinde de faiz işlemeyecek. Öğrenci 6. yılın sonunda 1 yıl daha ilave olduktan sonra üst üste 3 kere daha erteleyebilecek. 7. yıldan sonraki ilave ertelemeler için yaptığı takdirde toplam borcunun yüzde 10’unu geçmemek üzere TÜFE oranında faiz ilave edilecek. 3 kere uzatma hakkı ortaya çıkmış oluyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR
2025 Ehliyet Sağlık Raporu Ücreti: Ehliyet için sağlık raporu ücretli mi, paralı mı oldu Sürücü belgesi için sağlık raporu ücretli mi oldu
2025 Ehliyet Sağlık Raporu Ücreti: Ehliyet için sağlık raporu ücretli mi, paralı mı oldu? Sürücü belgesi için sağlık raporu ücretli mi oldu?
2025 Ehliyet Yenileme Son Tarihi: Ehliyet yenileme eski tip sürücü belgesi ücreti ve gerekli evraklar neler
2025 Ehliyet Yenileme Son Tarihi: Ehliyet yenileme eski tip sürücü belgesi ücreti ve gerekli evraklar neler?
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler Eski ehliyetler için son gün ne zaman Ehliyet yenileme nasıl yapılır
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar/belgeler! Eski ehliyetler için son gün ne zaman? Ehliyet yenileme nasıl yapılır?
YKS 2025 Oturum Detayları: TYT, AYT ve YDT kaç dakika sürecek, YKS saat kaçta başlayacak
YKS 2025 Oturum Detayları: TYT, AYT ve YDT kaç dakika sürecek, YKS saat kaçta başlayacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik