Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiADIM ADIM LAZ BÖREĞİ YAPILIŞI | Laz Böreği malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Laz Böreği hangi yöreye ait bir yemek?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3LAZ BÖREĞİ MALZEMELERİ

LAZ BÖREĞİ MALZEMELERİ

Hamur İçin:

2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Muhallebi İçin:

4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta sarısı

Şerbet İçin:

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 dilim limon

Üzeri İçin:

200 gram tereyağı (eritilmiş)
Pudra şekeri (servis için)

3/3LAZ BÖREĞİ NASIL YAPILIR

LAZ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Hamur:

Unu geniş bir kaba alın, ortasını havuz gibi açın.

Su, sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyip yoğurun.

Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

Hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin.

Muhallebi:

Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilin, tereyağı ve yumurta sarılarını ekleyin.

Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.

Şerbet:

Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.

Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Laz Böreğinin Hazırlanması:

Dinlenen bezeleri unlu bir zeminde açarak ince yufkalar hazırlayın.

Yağlanmış fırın tepsisine bir yufkayı serin ve üzerine eritilmiş tereyağı sürün

Bu işlemi 6 yufka için tekrarlayın.


Hazırladığınız muhallebiyi yufkaların üzerine dökün ve eşit şekilde yayın.

Kalan 6 yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp muhallebinin üzerine serin, her yufka arasına tereyağı sürmeyi unutmayın.


Böreği dilimleyin ve kalan tereyağını üzerine gezdirin.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Fırından çıkan sıcak böreğin üzerine soğumuş şerbeti dökün.


Şerbetini çektikten sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
LGS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak 📢 MEB LGS sonuç tarihi ve sorgulama ekranı
LGS 2025 sonuçları ne zaman açıklanacak? 📢 MEB LGS sonuç tarihi ve sorgulama ekranı
e-Okul VBS Giriş Ekranı 2025: e-Okul karne notları ve devamsızlık bilgisi nasıl görüntülenir e-Okul ne zaman kapanacak
e-Okul VBS Giriş Ekranı 2025: e-Okul karne notları ve devamsızlık bilgisi nasıl görüntülenir? e-Okul ne zaman kapanacak?
16 Haziran 2025 İl İl Hava Durumu: Bugün yağmur var mı Meteorolojiden sağanak uyarısı
16 Haziran 2025 İl İl Hava Durumu: Bugün yağmur var mı? Meteoroloji'den sağanak uyarısı!
2025 Muharrem ayı ne zaman başlıyor📅 Aşure Günü tarihi ve Diyanet Hicri takvimi
2025 Muharrem ayı ne zaman başlıyor?📅 Aşure Günü tarihi ve Diyanet Hicri takvimi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik