Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiLezzetiyle yaprak ve lahana sarmasını solladı! Yeni lezzet bombası bu sarma sofraların gözdesi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6SON DÖNEMLERDE POPÜLER

SON DÖNEMLERDE POPÜLER

Geleneksel mutfak kültürümüzün vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan sarma, son dönemde farklı sebzelerle denenerek yeni tatlara kapı aralıyor. Son zamanlarda özellikle sağlıklı beslenme ve hafif tariflere yönelenlerin favorisi haline gelen pırasa sarması, hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif olarak sofralarda kendine sağlam bir yer ediniyor.

3/6PIRASA SARMASININ LEZZET SIRRI

PIRASA SARMASININ LEZZET SIRRI

Pırasanın kendine has hafif tatlı aroması, iç harçla birleştiğinde ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor. Üstelik pırasanın yumuşak dokusu, yaprak sarma ve lahana sarmasından daha kolay bir şekilde sarılmasını sağlıyor. İncecik pırasa yapraklarının içine doldurulan harç, kısık ateşte pişirildiğinde hem daha yoğun bir aroma kazanıyor hem de midede ağırlık yapmayan hafif bir öğün sunuyor.

4/6SAĞLIKLI VE BESLEYİCİ BİR SEÇENEK

SAĞLIKLI VE BESLEYİCİ BİR SEÇENEK

Pırasa, yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi desteklerken, içeriğindeki antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda düşük kalorili olması nedeniyle diyet yapanlar için de harika bir tercih. Geleneksel pirinçli iç harç yerine bulgur veya kinoa kullanarak daha besleyici ve sağlıklı bir versiyon elde etmek de mümkün.

5/6DOĞAL VE LEZZETLİ TARİFİYLE EVDE KOLAYCA HAZIRLANIYOR

DOĞAL VE LEZZETLİ TARİFİYLE EVDE KOLAYCA HAZIRLANIYOR

Evde pırasa sarması yapmak oldukça pratik. Kalın pırasaların beyaz kısımlarını haşlayarak yaprak yaprak ayırın. Pirinç, ince doğranmış soğan, zeytinyağı, domates ve biber salçası, baharatlar ve taze yeşilliklerle klasik bir iç harç hazırlayın. Daha sağlıklı bir alternatif için pirinç yerine bulgur veya kinoa tercih edebilirsiniz. Hazırlanan iç harcı pırasa yapraklarına sarıp tencereye dizin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirerek kısık ateşte pişirin.

6/6SOĞUK VEYA SICAK TÜKETİLEBİLİR

SOĞUK VEYA SICAK TÜKETİLEBİLİR

Pırasa sarması, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen ender lezzetlerden biri. Limonlu veya yoğurtlu servis edilerek lezzeti artırılabilir. Özellikle zeytinyağlı sevenler için muhteşem bir alternatif sunuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR
ŞANS TOPU SORGULAMA EKRANI📍 29 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı Şans Topu nasıl sorgulanır
ŞANS TOPU SORGULAMA EKRANI📍 29 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı! Şans Topu nasıl sorgulanır?
SABRİ UGAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDAYDI Sabri Ugan neden öldü ve hastalığı neydi
SABRİ UGAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDAYDI? Sabri Ugan neden öldü ve hastalığı neydi?
99. Gazi Koşusunu kim kazandı 2025 Gazi Koşusunda hangi atlar ve jokeyler yarışacak, ödül ne kadar
99. Gazi Koşusunu kim kazandı? 2025 Gazi Koşusunda hangi atlar ve jokeyler yarışacak, ödül ne kadar?
Jokey Ahmet Çelik kaç kez Gazi Koşusu kazandı Gazi Koşusunu kazanan Cutha At sahibi Hulusi Çil kimdir
Jokey Ahmet Çelik kaç kez Gazi Koşusu kazandı? Gazi Koşusunu kazanan Cutha At sahibi Hulusi Çil kimdir?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik