Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMASTERCHEF YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ | Yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

MASTERCHEF YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ | Yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

22.07.2024 - 01:39 | Son Güncellenme: 22.07.2024 - 01:39

#yüksük çorbası tarifi#yemek tarifi#çorba tarifi
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

MasterChef'te ana kadro için mücadeleler devam ediyor. Ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar birbirinden lezzetli tabaklar çıkartıyor. Yarışmacılardan ise son bölümde yüksük çorbası yapılması istendi. Yarışmanın tutkunları ise "yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu araştırmaya başladı. İşte yüksük çorbası tarifi…

1/3MASTERCHEF YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ | Yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir

Yüksük çorbası tarifi… MasterChef 2024 düellolar başladı. Her bölümü başka tariflerle ekrana gelen yarışmada geleneksel lezzetlere de sıklıkla yer veriliyor. Bu akşam ise yarışmacılardan iştah kabartan yüksük çorbası yapılması istendi. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

2/3YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ

YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

Hamur İçin:

1 yumurta

1 çorba kaşığı İrmik(1/2 (yarım) su bardağı su ile ıslatılacak)

400-450 gr un

1/2 (yarım) su bardağı su

Tuz

İç Malzeme:

200-250 g kıyma

1 orta boy soğan

Tuz

Karabiber

Çorba İçin:

250 g Hamur (1 bezeden elde edilmiş)

1,5 litre su

1 kaşık biber salçası

1,5 Çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı kuru nane

1 su bardağı haşlanmış Nohut

3 Çorba kaşığı limon suyu

Tuz

3/3YÜKSÜK ÇORBASI NASIL YAPILIR

YÜKSÜK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Önce iç malzememizi hazırlayalım. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ile suyunu tam çekmiş kavrulmuş kıyma hazırlayıp, buzdolabında tam soğutalım.

Hamur için, ıslanmış irmik, yumurta, tuzumuza, unumuzu ve suyumuzu azar azar ekleyerek biraz sertçe hamur elde edelim.

Hamurumuzu 30 dk üstü ıslak bezle örtüp bekletelim.

Hamuru 4 eşit beze haline getirin, her bezeyi 2 mm inceliğe ulaşıncaya kadar unla açın.

Kesme işlemi için, yuvarlak hamurunuzun unlayarak, yarım ay şekline getirin, tekrar unlayarak yarım ay şeklinin bombeli kısmını, düz kısmının üzerine getirerek dik dörtgen şekline getirin.

1 cm e eninde kesin. Kesilen parçaları açtığınızda uzun şeritler elde edeceksiniz. Bu şeritleri 4-5 tanesini üst üstü koyup, tekrar keserek 1 cmlik kareleri elde edin.

Soğumuş içinizden parmak ucunuzla alarak hamurunuzun ortası koyun, 4 köşesinin hepsini birden birbiriyle yapıştırarak kapatın.

Kapanmış hamurlarınızı unlanmış tepside 1 saat kadar oda sıcaklığında kurutun.

Tüm bezeleri açıp, hamurlarınızı mantı haline getirdiğinizde ya fırınlayarak ya da fırınlamadan derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Çorba İçin;

Salça ve tereyağını çorba tencerenizde hafifçe kavurun, bu karışıma suyunuzu ekleyin, tam kaynar hale getirin.

Hamurlarınızı kaynar suya atın(250 gr kadar).Kuru naneyi ekleyin,10-15 dk hamurlarınızı pişirin.

Hamurlarınız pişmeye yakın haşlanmış nohutları ekleyin.

Limon ve tuzunu ekledikten sonra ateşten alın, yarım su bardağı soğuk su ekleyerek hamurlarınızın dirilmesini sağlayın.(kaynama esnasında tencere kapağını kapatmayın, aksi halde mantılar hamurlaşır)

Not: Bu çorbanın suyunu arzu ederseniz haşlanmış kemikli et suyundan da yapabilirsiniz. Küçük pişmiş et parçaları da ekleyebilirsiniz.

Hamura konan irmik, haşlamada hamurun büyümemesi için.

EN ÇOK OKUNANLAR
2025 LGS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK 📍 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) birinci oturum saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek LGS ikinci oturum başlangıç ve bitiş saati...
2025 LGS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK? 📍 Liselere Geçiş Sınavı (LGS) birinci oturum saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek? LGS ikinci oturum başlangıç ve bitiş saati...
15 HAZİRAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ 15 Haziran İstanbulda otobüs, metro, metrobüs bedava mı İBBden açıklama geldi
15 HAZİRAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 15 Haziran İstanbul'da otobüs, metro, metrobüs bedava mı? İBB'den açıklama geldi
Googledan Babalar Gününe özel doodle Babalar Günü tarihçesi...
Google'dan Babalar Gününe özel doodle! Babalar Günü tarihçesi...
2025 LGS SORU VE CEVAPLARI | Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2025 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak
2025 LGS SORU VE CEVAPLARI | Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2025 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik