Son dakika yemek tarifi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yemek tarifi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yemek tarifi haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.957 yemek tarifi haberi bulunmuştur.
Çamaşır katlayan, evi toplayan ve zamanla öğrenen insansı robot: NEO1X firması tarafından geliştirilen ve ilk olarak geçtiğimiz yıl duyurusu yapılan insansı robot NEO, son kullanıcı ile buluşmaya hazırlanıyor. Ev işlerini otomatikleştiren ve kişisel asistan gibi çalışan ilk ev tipi insansı robot olan bu model, 2026 yılında çıkacak.
Dibi katran tutan tencereler için kabus bitiyor! İki malzemeyle yağdan eser yokTencerelerin dibi bazen ne kadar dikkat edilirse edilsin yanabiliyor. Özellikle yemek yaparken telefon çaldıysa ya da ocağın başından bir anlığına uzaklaştıysanız, sonuç genelde aynı oluyor. Simsiyah, çıkmak bilmeyen bir taban… İlk bakışta çöpe gitmesi gerektiğini düşündüren bu görüntü aslında kurtarılabiliyor. Üstelik evinizde zaten bulunan iki malzemeyle.
Toz karabiberin içine karıştırıyorlarmış! Yarısı kabuk ve nişasta: Gerçeği için kendiniz çekinBazı yemeklerin olmazsa olmazını sorsak, pek çok kişi bunu ‘karabiber’ diye yanıtlar. Ancak bu leziz baharatı satın alırken sadece markaya değil, içeriğine de dikkat etmek gerekiyor. Çoğu kişi bilinen markaları tercih etse de önemli bir detay daha var. Paketin içindeki gerçekten toz biber mi?
Evden çıkmadan hazır 5 dakikalık kahvaltılık tarif! Biberi sütle deneyin, tadı nefisKahvaltı sofralarının en keyifli yanı, sıcacık çayın yanında yediğiniz lezzetli yemeklerdir. Kimi zaman bir parça peynir, kimi zaman taze pişmiş bir omlet sayesinde keyif yapabilirsiniz. Ancak sütlü biberle kahvaltı yapmak, lezzetin seviyesini artırıyor. İşte tarifi.
Pişerken yayılan brokoli kokusuna son! Tadı değişmiyor, gereken şey 1 dilim ekmekBrokoli, karnabahar veya lahana gibi sebzeler sofralarımızın sağlıklı yıldızları olsa da tüm evi saran o yoğun koku, çoğu zaman iştahı kaçırabiliyor. Neyse ki mutfak sırrını nesiller boyu uygulamış, denenmiş ve gerçekten işe yarayan bir yöntem var. İşte detaylar.
Patlıcanı böyle denemeyen çok şey kaçırıyor! Fırına gerek yok, 5 dakikada hazır tarifEvde kalan patlıcanları değerlendirmek için pratik bir tarif arıyorsanız, bu yöntem tam size göre. Üstelik fırın kullanmanıza bile gerek yok. Sadece birkaç basit malzemeyle, mutfakta saatler harcamadan harika bir sonuç elde edebilirsiniz. İşte nefis bir yemek tarifi.
Restoran usulü kaymak gibi püre yapmak çok kolay! Tüm süreci etkileyen çatal sırrıSofraların klasik bir lezzeti olan patates püresi, doğru teknikle uygulanmadığında ya çok sert ya da lapa kıvamında olabiliyor. Patates püresinin kıvamının mükemmel olması için en kritik faktörlerden biri patateslerin haşlama süresi ve yöntemiyken öyleyse en lezzetli patates püresinin sırrı nedir?
Patlıcanı daha önce böyle yemediniz! Buharda pişirince tadı nefis, parmak yediren tarifBu tarif, patlıcanı öyle bir pişiriyor ki tadı adeta bağımlılık yapıyor. Kokusu mutfağı sararken, her lokmada damaklarınızı şenlendirecek. Özellikle akşam yemekleri için ideal olan bu klasik Türk mutfağı lezzeti, ustaların sırlarıyla zenginleştirilmiş haliyle karşınızda.
Bu tarifi gören marketten nar ekşisi almayı bıraktı! Kaynadıkça şifa saçıyormuşSalatalara, et marinelerine, zeytinyağlılara ve hatta mezelere eklenen nar ekşisi yemeklerin lezzetini bir üst seviyeye taşıyabiliyor. Ancak gerçek bir nar ekşisi bu lezzeti fark etmenizi sağlayabilir. Market raflarında gördüğünüz bazı nar ekşisi sosları ise katkı maddeleriyle dolu olabilir.
Kışa dolmalık biber depolayın! Yazdaki lezzetini aratmıyor, 2 yıl tazecik kalacakKış aylarında taptaze dolmalık biber lezzetini sofralarınıza taşımak ister misiniz? Hem pratik hem de ekonomik bu yöntemle, yazın mis gibi dolmalık biberlerini dört mevsim keyifle tüketebilirsiniz. İşte püf noktalarıyla birlikte nefis dolmalık biber tarifi.
Patates püresine ince dokunuş! Ünlü bir şefin elinden çıkmış gibi olacakAna yemeklerin olmazsa olmaz eşlikçisi olan patates püresi hem lezzetli hem de sağlıklı bir aperatiftir. Herkesin patates püresi yapma sırrı ise kendine özeldir. Ancak tüm bu tariflerin içinden ay gibi parlayan bir püre tarifi var! En iyi püre için haberi okumaya devam edin.
El açması börekleri solladı! Pirinç yufkasıyla çıtır çıtır oluyor, hem de glutensizHazır yufka bir kenara el açması yufkaları bile rafa kaldıracak bir yufka daha var. Sıfır gluten ve düşük kalorili pirinç yufkası! Çıtırtısıyla nam salan tariflere eşlik eden bu malzeme bu kez böreklerinizin lezzetine lezzet katacak. Peki ama nasıl kullanmalısınız?
Gün tabaklarının 1 numaralı mücver tarifi! Arkalı önlü pişirin, kaşarlısı enfesMücver denilince aklınıza sadece kabakla yapılan versiyonu mu geliyor? O zaman bu farklı tarif tam size göre. Kaşarlı patatesli mücver, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve uzayan kaşarıyla herkesin bayılacağı bir lezzet. İşte hazırlanışı.
Ağızda dağılan yaprak sarmanın sırrı sodada! 1 şişe dökün, parmak yediren tarifYaprak sarma, birçok kişinin tüketmeye doyamadığı lezzetli bir aperatif yiyecektir. Hem geleneksel hem de yenilikçi bir lezzet arıyorsanız, bu tarif tam size göre. Yaprak sarmasının içine soda koyduğunuzda tarifin tadının ne kadar değiştiğine çok şaşıracaksınız.
Glüten yok yufka yok! Çıtır çıtır böreği güllaçla yapın: Kırıp sosa batırınca tamamGüllaç, Ramazan denince akla ilk gelen tatlılardan biridir. İncecik ve çıt kırıldım güllaç yaprağı ile yapılacak denemeye değer tek tarif sütlü tatlı değil. “Nasıl aklıma gelmemiş?” diye sorduran tarif güllaç böreği, yumuşacık katları, bol iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Daha önce hiç tatmadığınız bu özel börek, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olabilir. Peki güllaç yaprağı ile hafif ve glütensiz börek nasıl yapılır?
Kokusuyla sahura kaldırıyor! Zahmetsiz mayasız poğaça tarifi, 30 dakika yeterRamazanda sahur ve iftarda pide yemekten sıkıldıysanız ya da hem hafif hem de lezzetli bir hamur işi arıyorsanız haberimizdeki tarif tam da size göre! Mayasız poğaçayı sahur için hazırlayabilirsiniz. Peki zahmetsiz bir lezzet olan mayasız poğaça nasıl yapılır?
Pastırmayı pidenin değil, kağıdın arasına koyun! 20 dakikada lokuma dönüyorRamazanda oruç açarken sofrada pastırma olmazsa olmaz diyenlerdenseniz haberimizdeki tarif tam da size göre. Bir kere yapınca bir daha vazgeçemeyeceğiniz kâğıtta pastırma tarifi yalnızca 20 dakikada tamamlanıyor. Yapmanız gereken tek şey, pastırma dilimlerini pidenin değil, kâğıdın arasına koymak!
Tabakta dağılmayan su böreği hüner ister! Hazırını unutturacak, iyice harmanlayınSu böreği, Türk mutfağının en özel ve zahmetli lezzetlerinden biridir. Tereyağı kokusuyla iştah kabartan, kat kat açılan hamuruyla yumuşacık olan su böreğini herkes sever ama yapması ustalık ister. İşte püf noktalarıyla birlikte ustasından tarifi.
Revaniyi sevmeyene sevdirecek tarif! İrmik bile kullanılmıyor, çaya kadar hazırŞerbetli tatlılar denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan revani, irmiksiz de yapılabiliyor. Her an evde irmik olmayabilir. Bu nedenle revani yapmaktan vazgeçtiyseniz size irmiksiz revani tarifi verebiliriz. Yumuşacık dokusu, şerbeti tam kıvamında çeken keki ve hafif lezzetiyle irmiksiz revani diğer adıyla yoğurt tatlısı, pratik bir şekilde hazırlanıp tatlı severlerin favorisi olabilir. Peki bu tatlı nasıl yapılıyor?
Yemek Tarifi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.