Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiMatlaşan çatal ve kaşıkları parlatan yöntem! Saniyeler içinde etkisini gösteriyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6NEDEN MATLAŞMA OLUR

NEDEN MATLAŞMA OLUR?

Çatal, kaşık ve bıçakların matlaşmasının başlıca nedenleri, sert su, deterjan kalıntıları ve sık kullanılan temizleme ürünlerindeki kimyasallardır. Ayrıca, yıkama sonrası doğru şekilde kurutulmayan mutfak eşyaları, üzerinde ince bir tabaka bırakabilir. Bu tabaka zamanla birikerek eşyaların parlaklığını kaybetmesine yol açar.

3/6MATLAŞAN ÇATAL VE KAŞIKLAR İÇİN MUCİZE KARIŞIM

MATLAŞAN ÇATAL VE KAŞIKLAR İÇİN MUCİZE KARIŞIM

Çatal ve kaşıklarınızı eski parlaklığına kavuşturmak için ihtiyacınız olan malzemeler çok basit:

1 yemek kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su (bir kap dolusu)

Bu karışım, paslanmaz çeliği çizmeden temizler ve doğal parlaklığını geri kazandırır.

4/6NASIL UYGULANIR

NASIL UYGULANIR?

Derin bir kaba sıcak su doldurun. Suya karbonat, sirke ve tuzu ekleyerek karıştırın. Matlaşmış çatal, kaşık ve bıçaklarınızı bu karışımın içine yerleştirin.
15-20 dakika boyunca bekleyin. Bu süre, karışımın eşyalar üzerindeki lekeleri ve mat tabakayı çözmesi için yeterlidir.

Bekleme süresinin ardından eşyalarınızı karışımdan çıkarın ve yumuşak bir bezle nazikçe ovalayarak durulayın. Bu basit işlem, çatal ve kaşıklarınızın ilk günkü parlaklığına kavuşmasını sağlar.

5/6PARLAKLIĞI KORUMAK İÇİN EKSTRA İPUÇLARI

PARLAKLIĞI KORUMAK İÇİN EKSTRA İPUÇLARI

Yıkama sonrası çatal ve kaşıklarınızı hemen kurulayarak su lekelerinin oluşmasını engelleyebilirsiniz. Çelik mutfak eşyaları için hassas yüzeylere uygun deterjanlar kullanmaya özen gösterin. Haftada bir kez karbonat ve sirke karışımıyla temizlik yapmak, eşyalarınızın sürekli parlak kalmasını sağlar.

6/6DOĞAL YÖNTEMİN FAYDALARI

DOĞAL YÖNTEMİN FAYDALARI

Bu karışım, kimyasal temizlik ürünlerine kıyasla daha güvenlidir ve mutfak eşyalarınıza zarar vermez. Karbonatın aşındırıcı özelliği, inatçı lekeleri çıkarırken sirke, yüzeyi mikroplardan arındırır ve parlatır. Tuz ise mat tabakayı nazikçe temizler, paslanmaz çelik yüzeylerde parlaklık oluşturur.

EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji paylaştı 🌞 Hava kaç derece, hava durumu nasıl olacak İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
Meteoroloji paylaştı 🌞 Hava kaç derece, hava durumu nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
Biyografi 📌 Mehmet Erenler kimdir, neden öldü Halk müziği sanatçısı Mehmet Erenler kaç yaşında, cenazesi ne zaman, nereden kalkacak
Biyografi 📌 Mehmet Erenler kimdir, neden öldü? Halk müziği sanatçısı Mehmet Erenler kaç yaşında, cenazesi ne zaman, nereden kalkacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik