Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPastane usulü kıyır kıyır kurabiyenin sırrı buymuş! 1 çay kaşığı ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/61 KAŞIK SİRKE EKLEYİN

1 KAŞIK SİRKE EKLEYİN

Pastane usulü kurabiyelerin kıyır kıyır olmasının anahtarı, doğru malzeme kullanımıdır. Hamura ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı sirke, kurabiyenizin daha gevrek olmasına yardımcı olur. Sirke, hamurun daha gevrek olmasını sağlayarak, pişerken kurabiyenin dışının çıtır, içinin ise yumuşak kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, sirke hamurun daha iyi kabarmasına da katkı sağlar.

3/6DOĞRU YAĞ KULLANIMI

DOĞRU YAĞ KULLANIMI

Kurabiyelerde kıyırlık elde etmek için yağ seçimi de oldukça önemlidir. Tereyağı, kurabiyenizin lezzetini artırırken aynı zamanda kıyır kıyır olmasına yardımcı olur. Kurabiye hamuruna tereyağı eklerken, oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatarak kullanmak, hamurun daha homojen karışmasına ve dolayısıyla daha gevrek kurabiyeler yapmanıza olanak tanır.

4/6HAMURU ÇOK YOĞURMAYIN

HAMURU ÇOK YOĞURMAYIN

Hamurunuzu yoğururken fazla yoğurmak, kurabiyelerinizin sertleşmesine neden olabilir. Hamurunuzu karıştırırken dikkatli olmalı, sadece malzemeler birleşene kadar yoğurmalısınız. Aksi takdirde, fazla yoğurulmuş hamur kurabiyelerinizin yumuşak olmasını engeller ve istenilen kıyırlık özelliği kaybolur.

5/6HAMURU BİR SÜRE DİNLENDİRİN

HAMURU BİR SÜRE DİNLENDİRİN

Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra, hamurun dinlenmesi için 15-20 dakika kadar buzdolabında bekletmek, kıyırlığı artıracaktır. Soğuyan hamur, daha kolay şekil alır ve pişerken daha düzgün kabarır. Ayrıca, soğuyan hamur kurabiyelerin pişme sırasında daha iyi dağılmasını sağlar, böylece kıyır kıyır bir sonuç elde edersiniz.

6/6DOĞRU ISIDA PİŞİRMEK

DOĞRU ISIDA PİŞİRMEK

Kurabiyeleri pişirirken, fırınınızın sıcaklığına dikkat etmelisiniz. Kurabiyeler yüksek ısıda kısa sürede pişmelidir. Fırının 170-180°C arasında olması idealdir. Fırının sıcaklığının çok düşük olması kurabiyelerin dağılmasına yol açabilir, çok yüksek olması ise dışının yanmasına neden olur. Kurabiyelerin altı altın rengini aldığında pişmiş demektir.

EN ÇOK OKUNANLAR
DGS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman belli olacak DGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır 2025 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman uygulanacak
DGS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman belli olacak? DGS sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? 2025 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman uygulanacak?
Üniversite Haberleri 🎓 YKS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak YKS net hesaplama nasıl yapılır
Üniversite Haberleri 🎓 YKS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? YKS net hesaplama nasıl yapılır?
Son birkaç gün 🔊 YKS okul puanı, diploma notu onaylama nasıl yapılır, ne zaman son 2025 YKS OBP onayı, eğitim bilgisi güncelleme sayfası
Son birkaç gün 🔊 YKS okul puanı, diploma notu onaylama nasıl yapılır, ne zaman son? 2025 YKS OBP onayı, eğitim bilgisi güncelleme sayfası
Kimi sabah, kimi akşam...Her gün TVde olan programlardan sezon finali duyurusu
Kimi sabah, kimi akşam...Her gün TV'de olan programlardan sezon finali duyurusu
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik