Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPastane usulü poğaça yapmak bu kadar kolay! Süt yerine hamuruna ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5SÜT YERİNE YOĞURT KULLANIMI

SÜT YERİNE YOĞURT KULLANIMI

Geleneksel poğaça tariflerinde sıklıkla süt kullanılırken, süt yerine yoğurt eklemek poğaçaların daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Yoğurt, hamurun nem dengesini artırarak iç dokusunun daha yumuşak olmasına katkıda bulunur. Ayrıca, yoğurtlu poğaçalar mayalı veya mayasız olarak hazırlanabilir ve her iki durumda da başarılı sonuçlar verir. ​

3/5MADEN SUYU İLE KABARIK POĞAÇALAR

MADEN SUYU İLE KABARIK POĞAÇALAR

Hamurun daha fazla kabarmasını sağlamak için maden suyu kullanımı da etkili bir yöntemdir. Maden suyu, içeriğindeki mineraller ve gazlı yapısı sayesinde hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olur ve poğaçaların puf puf olmasını sağlar. ​

4/5MAYALANMA SÜRECİNİN ÖNEMİ

MAYALANMA SÜRECİNİN ÖNEMİ

Poğaçaların yumuşak ve kabarık olması için mayalanma süreci büyük önem taşır. Hamurun ideal mayalanma sıcaklığı ılık bir ortamdır. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurun üzeri örtülerek en az 40-50 dakika dinlendirilmelidir. Mayalanma sürecini hızlandırmak için az miktarda şeker eklemek de faydalıdır. Un miktarını kontrollü eklemek, hamurun istenilen yumuşak kıvamda olmasına yardımcı olur. ​

5/5FIRINDA PİŞİRME TEKNİKLERİ

FIRINDA PİŞİRME TEKNİKLERİ

Poğaçaların fırında doğru şekilde pişirilmesi, istenilen sonucun elde edilmesi için kritik bir adımdır. Fırın önceden ısıtılmalı ve 180-190 dereceye ayarlanmalıdır. Poğaçalar fırına konmadan önce üzerlerine yumurta sarısı sürülerek daha parlak ve iştah açıcı bir görünüm elde edilir. Pişirme sırasında ilk 10-15 dakika fırın kapağı açılmamalıdır; aksi takdirde iç sıcaklık düşer ve hamurun kabarması engellenir.

EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman? KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi?
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNBden 0 Faizli Kredi Fırsatları
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNB'den 0 Faizli Kredi Fırsatları
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler?
Deprem mi oldu, AFAD/Kandilli Rasathanesi son dakika 17 Haziran 2025 Salı Son depremler listesi bugün: Türkiyedeki deprem haberleri
Deprem mi oldu, AFAD/Kandilli Rasathanesi son dakika? 17 Haziran 2025 Salı Son depremler listesi bugün: Türkiye'deki deprem haberleri
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik