21.01.2023 - 01:50 | Son Güncellenme:
Günden güne konut haberleri artıyor. Konut haberlerine bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Her romana 1 yuva' müjdesini duyurdu. Gündeme romanlara konut desteği ne zaman, ne kadar soruları geldi. Romanlara konut desteği ne zaman, ne kadar? Roman konut satışı nerede, hangi illerde? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan romanlara konut desteği açıklaması...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi de ilgili bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın iş birliğiyle sizlere yönelik özel bir sosyal konut kampanyası başlatıyoruz. Daha önce İstanbul, Yalova, Edirne ve Bursa'da 5 bin 133 konutu, parkları, bahçeleri, spor alanlarıyla yapıp sizlere teslim etmiştik. Hala İzmir, Kocaeli ve Keşan'da sizlere yönelik çeşitli safhalarda konut projelerimiz bulunuyor. Hedefimiz her Roman'a bir yuva. Uygun ödeme imkanlarıyla her kardeşimizi modern, ferah, huzurlu bir eve kavuşturmak istiyoruz.
Önümüzdeki aylarda 12 ilimizde bu projeyi başlatmak için hazırlık yapıyoruz. Halen oturduğu evini onarmak isteyenlerin de yanındayız. Bugüne kadar 6 bin 700 Roman kardeşimizin hanesini onararak veya yeni baştan yaparak kendilerine teslim ettik. Yaşadığımız mahalleleri güzelleştirmek için yürüttüğümüz başka projeler de var. Mesela, İzmir'deki İkiçeşmelik'te evlerin cephe iyileştirme ve güzelleştirme çalışmaları devam ediyor.
Bunların dışında daha pek çok kurumumuzun, belediyemizin, sivil toplum kuruluşumuzun, Roman vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları var. Önceki sene 8 Nisan tarihini Romanlar Günü olarak ilan ettik ve ülke genelinde kutlama programları düzenlenmesini sağlamıştık" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün de, Roman vatandaşlarımıza yönelik 2020, 2030 strateji belgesinin ilk aşama eylem planıyla ilgili genelgeyi de imzaladım. İnşallah, yarınki resmi gazetede yayınlanıyor. Türkiye Yüzyılı'na yürürken tüm bu hazırlıkları ve daha fazlasını sizlerin hizmetine sunacağız. Çünkü bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir.
Bizim rehberimizi insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturudur. Dünyanın siyasi ve ekonomi yönetim sisteminin sarsıldığı yeni bir küresel idare düzeninin tesisinin sancılarının yaşandığı dönemden geçiyoruz. Hamd olsun Türkiye bu döneme son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü demokrasi ve kalkınma alt yapısıyla girmektedir. Sadece Roman vatandaşlarımızla ilgili yaptığımız reformlar bile, bu dönemin ülkemiz için ne kadar tarihi bir değişime vesile olduğunu göstermeye yeterlidir" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Türkiye Yüzyılı derken sadece Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakıp yeni asra girmesini anlatmıyoruz. Türkiye Yüzyılı'nın asıl manası her karış toprağı ve her bir vatandaşıyla ülkemizi ortak hayallere kavuşturacak vizyonu ifade ediyor olmasıdır. Bunun için diyoruz ki, Türkiye Yüzyılı kendini bu ülkeye ait hisseden herkese aittir.
Herkesi kucaklar, herkesin ortak malıdır. Türkiye Yüzyılı, AK Parti'nin veya Cumhur İttifakı'nın değil 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşıyla, bu ülkenin tamamının hedeflerinin adıdır. Biz sadece bu kutlu davanın bayraktarlığına, sancaktarlığına talibiz.
Bizden önce bu davaya ömrünü adayan nice büyüklerimiz geldi, geçti ama şu karşımızdaki topluluk artık bu işin sahibi oldu. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep beraber Türkiye olacağız" dedi.