Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiSarımsak ayıklama eziyetine son veren teknik! Kabuğu hemencecik soyuluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Sarımsak ayıklama eziyetine son veren teknik! Kabuğu hemencecik soyuluyor

14.01.2025 - 14:59 | Son Güncellenme: 14.01.2025 - 14:59

#sıcak su#sarımsak soyma
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Sarımsak, mutfakta sıkça kullanılan ve yemeklere lezzet katan bir malzemedir. Ancak sarımsak ayıklamak bazen oldukça zahmetli olabilir. Kabuğunun soyulması, özellikle birden fazla dişin olduğu zamanlarda vakit alabilir. Neyse ki, sarımsak ayıklamanın daha hızlı ve pratik yolları mevcut. Bu yazımızda, sarımsak kabuğunu zahmetsizce soymanızı sağlayacak doğal ve kolay yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz.

1/6Sarımsak ayıklama eziyetine son veren teknik Kabuğu hemencecik soyuluyor

Sarımsak, mutfakta hem lezzet hem de sağlık açısından vazgeçilmez bir malzemedir. Ancak çoğu zaman sarımsağın kabuğunu soymak, zaman alıcı ve zahmetli bir işlem olabilir. Özellikle birden fazla diş kullanmanız gerektiğinde, sarımsak ayıklamak oldukça yorucu hale gelebilir. Neyse ki, sarımsak kabuğunu kolayca soymanın birkaç basit yolu var. Bu yazıda, sarımsak ayıklamayı hızlandıracak ve zahmetsiz hale getirecek bazı doğal yöntemleri keşfedeceksiniz.

2/6SICAK SUYU BATIRIN

SICAK SUYU BATIRIN

Sarımsak kabuğunu kolayca soyabilmek için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri, sarımsağı sıcak suya daldırmaktır. Bu yöntemde, sarımsak başlarını sıcak suya koyup birkaç dakika bekletmek, kabuklarının gevşeyerek kolayca soyulmasını sağlar. Suyu kaynatıp, sarımsakları içine atın ve 2-3 dakika bekledikten sonra bir havlu veya peçeteyle kurulayın. Ardından sarımsağın kabuğu parmaklarınızla rahatça soyulacaktır.

3/6BIÇAKLA BASKI UYGULAYIN

BIÇAKLA BASKI UYGULAYIN

Bir diğer etkili yöntem ise, sarımsağı hafifçe çırpmaktır. Sarımsak başlarını bir kesme tahtası üzerine koyup, bir bıçakla hafifçe vurduğunuzda kabukların gevşediğini göreceksiniz. Sadece birkaç saniye süren bu işlem, kabuğun hızla soyulmasına yardımcı olur. Bu yöntemde dikkat etmeniz gereken şey, sarımsağa fazla baskı uygulamadan hafifçe vurmaktır. Böylece sarımsak dişleri ezilmeden sadece kabuklarından ayrılır.

4/6SARIMSAĞI ELİNİZLE SIKIN

SARIMSAĞI ELİNİZLE SIKIN

Sarımsağın kabuğunu soymanın bir diğer pratik yolu, elinizle sıkma yöntemidir. Sarımsak başlarını ellerinizle sıkıp birkaç saniye bekleyin. Sıkma işlemi sırasında, sarımsak kabukları gevşer ve dişlerin kolayca çıkmasına olanak tanır. Bu yöntem özellikle tek tek sarımsak dişi ayıklarken kullanışlıdır. Kabuğun hemen soyulması sağlanır ve işlem hızlanır.

5/6BİR KAVANOZDA SALLAYIN

BİR KAVANOZDA SALLAYIN

Bazı evde yapılan doğal yöntemler de sarımsak kabuğunun daha hızlı soyulmasını sağlayabilir. Örneğin, bir bıçakla sarımsağın başını küçük bir kesik yaparak, kabuğun daha kolay ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise, birkaç dişi birlikte sallayarak, çarpma yoluyla kabukları daha hızlı şekilde çıkarmaktır. Bu gibi küçük ama etkili teknikler, sarımsak kabuğunun zahmetsizce soyulmasını sağlar.

6/6LİMONLU SUDA BEKLETİN

LİMONLU SUDA BEKLETİN

Sarımsak ayıklama işlemini hızlandırmak için doğrudan kimyasal maddeler kullanmak yerine doğal çözümler tercih etmek daha sağlıklıdır. Örneğin, sıcak suyun yanı sıra, sarımsağı birkaç dakika limonlu suda bekletmek de etkili bir yöntemdir. Limonlu su, sarımsağın kabuğunun kolayca gevşemesine yardımcı olur. Ayrıca, kabukları soyduktan sonra, sarımsağın taze kokusunu ve besin değerlerini koruması sağlanmış olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
Aylık Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı ne zaman
Aylık Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı ne zaman?
MEB DUYURDU | 2025 LGS İÇİN GERİ SAYIM Liselere Geçiş Sistemi 2025 LGS sınav giriş belgesi nereden alınır LGSde kaç soru sorulacak
MEB DUYURDU | 2025 LGS İÇİN GERİ SAYIM! Liselere Geçiş Sistemi 2025 LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? LGS'de kaç soru sorulacak?
YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI 🟠 YKS sınav giriş belgesi görüntüleme ekranı açıldı mı ÖSYM AİS YKS giriş belgesi sorgulama sayfası Gözler ÖSYM duyurusunda
YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI? 🟠 YKS sınav giriş belgesi görüntüleme ekranı açıldı mı? ÖSYM AİS YKS giriş belgesi sorgulama sayfası! Gözler ÖSYM duyurusunda
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ VE TARİHLERİ 🚩 15 bin sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri belli oldu mu MEB sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav duyurusu
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT YERLERİ VE TARİHLERİ 🚩 15 bin sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri belli oldu mu? MEB sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav duyurusu
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik