Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiSarımsak ayıklama eziyetine son veren teknik! Kabuğu hemencecik soyuluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6BIÇAKLA BASKI UYGULAYIN

BIÇAKLA BASKI UYGULAYIN

Bir diğer etkili yöntem ise, sarımsağı hafifçe çırpmaktır. Sarımsak başlarını bir kesme tahtası üzerine koyup, bir bıçakla hafifçe vurduğunuzda kabukların gevşediğini göreceksiniz. Sadece birkaç saniye süren bu işlem, kabuğun hızla soyulmasına yardımcı olur. Bu yöntemde dikkat etmeniz gereken şey, sarımsağa fazla baskı uygulamadan hafifçe vurmaktır. Böylece sarımsak dişleri ezilmeden sadece kabuklarından ayrılır.

4/6SARIMSAĞI ELİNİZLE SIKIN

SARIMSAĞI ELİNİZLE SIKIN

Sarımsağın kabuğunu soymanın bir diğer pratik yolu, elinizle sıkma yöntemidir. Sarımsak başlarını ellerinizle sıkıp birkaç saniye bekleyin. Sıkma işlemi sırasında, sarımsak kabukları gevşer ve dişlerin kolayca çıkmasına olanak tanır. Bu yöntem özellikle tek tek sarımsak dişi ayıklarken kullanışlıdır. Kabuğun hemen soyulması sağlanır ve işlem hızlanır.

5/6BİR KAVANOZDA SALLAYIN

BİR KAVANOZDA SALLAYIN

Bazı evde yapılan doğal yöntemler de sarımsak kabuğunun daha hızlı soyulmasını sağlayabilir. Örneğin, bir bıçakla sarımsağın başını küçük bir kesik yaparak, kabuğun daha kolay ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise, birkaç dişi birlikte sallayarak, çarpma yoluyla kabukları daha hızlı şekilde çıkarmaktır. Bu gibi küçük ama etkili teknikler, sarımsak kabuğunun zahmetsizce soyulmasını sağlar.

6/6LİMONLU SUDA BEKLETİN

LİMONLU SUDA BEKLETİN

Sarımsak ayıklama işlemini hızlandırmak için doğrudan kimyasal maddeler kullanmak yerine doğal çözümler tercih etmek daha sağlıklıdır. Örneğin, sıcak suyun yanı sıra, sarımsağı birkaç dakika limonlu suda bekletmek de etkili bir yöntemdir. Limonlu su, sarımsağın kabuğunun kolayca gevşemesine yardımcı olur. Ayrıca, kabukları soyduktan sonra, sarımsağın taze kokusunu ve besin değerlerini koruması sağlanmış olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
EMEKLİ ZAMMI % KAÇ Ocaktan Mayısa enflasyon farkına göre 5 Aylık emekli zammı ne kadar, Temmuzda 6 aylık enflasyonla emekli maaşı zammı ne kadar olacak
EMEKLİ ZAMMI % KAÇ? Ocak'tan Mayıs'a enflasyon farkına göre 5 Aylık emekli zammı ne kadar, Temmuz'da 6 aylık enflasyonla emekli maaşı zammı ne kadar olacak?
Dünya haritası değişti, o hep aynı kaldı Bu ülkenin sınırı 1297 yılından beri hiç değişmedi...
Dünya haritası değişti, o hep aynı kaldı! Bu ülkenin sınırı 1297 yılından beri hiç değişmedi...
Türkiye programları 📍 AÖF Yaz okulu kayıt tarihleri takvimi 2025 AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, hangi ayda, ayın kaçında düzenlenecek
Türkiye programları 📍 AÖF Yaz okulu kayıt tarihleri takvimi 2025! AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, hangi ayda, ayın kaçında düzenlenecek?
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI SON DURUM 📌 4-D kamu çalışanı zammı ne kadar olacak Toplu sözleşme zammı teklifi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI SON DURUM 📌 4-D kamu çalışanı zammı ne kadar olacak? Toplu sözleşme zammı teklifi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik