Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTam kıvamında sütlaç bu kadar kolaymış! Bir kaşık eklemek yetiyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5SÜTLAÇ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

SÜTLAÇ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Sütlacın kıvamını tutturmak için kullanılan malzemeler büyük önem taşıyor. Özellikle sütün kalitesi, pirincin cinsi ve pişirme süresi, tatlının lezzetini doğrudan etkiliyor. Sütlaç yaparken tam kıvamında olması için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var.

3/5Tam kıvamında sütlaç bu kadar kolaymış Bir kaşık eklemek yetiyor

Sütlacın lezzetini artırmak için mümkünse tam yağlı doğal süt kullanın. Günlük sütler, daha kremsi ve yoğun bir kıvam elde etmenizi sağlar.

Pirinci doğrudan süte eklemek yerine önceden haşlamak, nişastasını açığa çıkarmasını sağlar. Bu da sütlacın kıvamını koyulaştırır.

Şekeri en başta eklemek, sütlacın kıvamını olumsuz etkileyebilir. Şekeri pişirme sürecinin sonunda eklemek, tatlının daha dengeli bir yapıya sahip olmasını sağlar.

4/5BİR KAŞIK İLE HARİKALAR YARATIN

BİR KAŞIK İLE HARİKALAR YARATIN

Sütlaç yaparken kıvamı mükemmel hale getiren en önemli malzeme ise pirinç unu veya nişasta. Geleneksel tariflerde bazen sadece pirincin nişastası kullanılırken, tam kıvamında bir sütlaç için bir kaşık pirinç unu eklemek büyük fark yaratıyor. Pirinç unu, sütlaca ekstra kıvam kazandırarak tatlının fazla sulu veya fazla katı olmasını önlüyor. Eğer nişasta kullanmayı tercih ediyorsanız, bir kaşık mısır nişastası da aynı etkiyi sağlayacaktır.

5/5FIRINDA SÜTLAÇ SEVERLER İÇİN ÖNERİ

FIRINDA SÜTLAÇ SEVERLER İÇİN ÖNERİ

Sütlacı daha kıvamlı ve yoğun sevenler için fırında sütlaç harika bir seçenek. Geleneksel sütlaç tarifini hazırladıktan sonra, kaselere bölüp fırın tepsisine yerleştirerek, tepsinin içine bir miktar su ekleyip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Fırın sütlacı sevenler için üstüne eklenen bir tutam tarçın veya file fındık lezzeti tamamlayacaktır.

EN ÇOK OKUNANLAR
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı hangi gün yapılacak İşte TCMB takvimi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı hangi gün yapılacak? İşte TCMB takvimi
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
ÖSYM ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2025 ALES/2 sınav tarihi ne zaman, saat kaçta
ÖSYM ALES sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2025 ALES/2 sınav tarihi ne zaman, saat kaçta?
Fiyat haberleri 🟡 Altın fiyatları bugün ne kadar 17 Haziran 2025 Gram, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları ne kadara alınıyor, ne kadara satılıyor
Fiyat haberleri 🟡 Altın fiyatları bugün ne kadar? 17 Haziran 2025 Gram, çeyrek, yarım, tam altın fiyatları ne kadara alınıyor, ne kadara satılıyor?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik