Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTORBA YASA MADDELERİ SON DURUM: Yeni torba yasada neler var, içeriği ve maddeleri neler? 2. torba yasa çıktı mı, ne zaman çıkacak?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
6/14EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN

EMEKLİ ZAMMI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna emekliye zamla ilgili açıklamanın ilk Kabine Toplantısı sonrasında yapılacağını açıkladı. Ancak, Erdoğan’ın konuşmasında "bu yıl sonuna doğru" ifadesini kullanması nedeniyle emekliye refah zammının ocak ayından itibaren uygulanması bekleniyor.

7/14MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı yüzde 40,39 oldu. Merkez Bankası tarafından yıl sonu en düşük enflasyon oranı beklentisi yüzde 65, en yüksek enflasyon oranını ise yüzde 68 olarak açıklandı. En düşük enflasyon beklentisi olan yüzde 65’lik oranın gerçekleşmesi ön görüldüğünde memur ve emekli memur maaşları ise yüzde 49,45 oranında artış olacak.

8/14BAKAN IŞIKHANDAN AÇIKLAMA

BAKAN IŞIKHAN'DAN AÇIKLAMA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur zammına ilişkin, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'yi bulacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." açıklamalarında bulunmuştu.

9/14TAŞERONA KADRODA SON DURUM

TAŞERONA KADRODA SON DURUM

Yaklaşık 90 bin taşeron işçisine kadro verilmesi planlanıyor ve bu çalışmaların Meclis'e sunulması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, takviminde öncelikli olarak memur ve emekli maaşı artışlarını ele aldıktan sonra, taşeron işçilere kadro düzenlemesi konusuna odaklanmayı planlıyor. Konuyla ilgili olarak Bakan Vedat Işıkhan'dan bir açıklama bekleniyor.

10/14EV HANIMLARINA EMEKLİLİK

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK

Emeklilik yaşının kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilebileceği detayı daha önce bildirilmişti. Bakan Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda yaptığı ev hanımları için hazırlanan emeklilik çalışması hakkında, ''Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek.'' sözlerine yer vermişti.

11/14FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ

Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini de içeren 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi', TBMM Başkanlığına sunuldu. Aile ve Gençlik Bankası tarafından 150 bin TL evlilik kredisi 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak sunulacak.

12/14KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi. Kanuna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kamu tüzel kişiliğine haiz Aile ve Gençlik Fonu kurulacak.

13/14CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZDAN AÇIKLAMA

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, hafta başında yapılan kabine toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 'Aile ve Gençlik Fonu' ve konut kredisiyle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın ifadeleri şöyle:

"Önce pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacak. Sonra tüm Türkiye yaygınlaşacak. Özellikle, gençlere evlilik kredisi dediğimiz 150 bin TL iki yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içeriyor. İleride fonlar arttıkça imkanlar arttıkça başka destekler tabii ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek."

14/14KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI

KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI

Konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için, turizm amaçlı kiralama sözleşmesi yapılmadan önce izin belgesi alınması zorunludur. Ayrıca, Bakanlıkça nitelikleri belirlenen plaket, turizm amaçlı kiralama yapılan konutun girişine asılır. İzin belgesi vermeye Bakanlık yetkilidir.

EN ÇOK OKUNANLAR
Heyecan dorukta LGS sınav sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak
Heyecan dorukta! LGS sınav sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
TV YAYIN AKIŞI 18 HAZİRAN | Bu akşam TVde ne var Kanal D, TRT 1, Show TV, Star TV, TV8, ATV, NOW yayın akışı listesi tamamı
TV YAYIN AKIŞI 18 HAZİRAN | Bu akşam TV'de ne var? Kanal D, TRT 1, Show TV, Star TV, TV8, ATV, NOW yayın akışı listesi tamamı
TCMB FAİZ KARARI HAZİRAN Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün saat kaçta açıklanacak
TCMB FAİZ KARARI HAZİRAN! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün saat kaçta açıklanacak?
AÖF Yaz okulu kayıt tarihleri takvimi 2025 AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, hangi ayda, ayın kaçında düzenlenecek
AÖF Yaz okulu kayıt tarihleri takvimi 2025! AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, hangi ayda, ayın kaçında düzenlenecek?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik