Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiUsta aşçı püf noktasını verdi! Bu baharat bulgur pilavına lezzet katıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5KİMYON EKLEYİN

KİMYON EKLEYİN

Usta aşçıların sırlarından biri, bulgur pilavına kimyon eklemek. Kimyon, özellikle et yemeklerinde sıkça kullanılan bir baharat olmasına rağmen, bulgur pilavında da harikalar yaratıyor. Bu baharat, pilava hafifçe baharatlı bir derinlik katarak yemeğin tadını zenginleştiriyor. Aynı zamanda kimyonun mideyi rahatlatıcı özelliği de pilavın sindirimini kolaylaştırıyor.

3/5MİKTARI İYİ AYARLANMALI

MİKTARI İYİ AYARLANMALI

Kimyon, güçlü bir baharat olduğundan, miktarını iyi ayarlamak önemli. Usta aşçıların önerisi, her bir bardak bulgur için yarım çay kaşığı kimyon kullanmak. Bu miktar, pilavın lezzetini artırırken kimyonun baskın olmamasını sağlar. Kimyonu, pilavın suyunu eklemeden önce, soğan ve salça ile birlikte kavurmak, aromasını daha iyi ortaya çıkarır.

4/5OLDUKÇA FAYDALI

OLDUKÇA FAYDALI

Lezzetinin yanı sıra, kimyonun sağlık açısından da birçok faydası vardır. Sindirim sistemini destekler, şişkinliği azaltır ve mideyi rahatlatır. Ayrıca, antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu serbest radikallere karşı korur. Bu nedenle, bulgur pilavına eklediğiniz kimyon, yemeğinizi hem lezzetli hem de sağlıklı hale getirir.

5/5Usta aşçı püf noktasını verdi Bu baharat bulgur pilavına lezzet katıyor

Kimyonun yanı sıra, bulgur pilavına lezzet katacak birkaç malzeme daha var. Kırmızı biber, domates ve et suyu gibi eklemeler, pilavın lezzetini kat kat artırır. Ayrıca, tereyağı ve zeytinyağı karışımı kullanarak pilavınıza ekstra bir lezzet katabilirsiniz. Usta aşçılar, pilavı dinlendirdikten sonra taze kıyılmış maydanoz ile servis etmeyi öneriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR
KİRA ARTIŞ ORANI TEMMUZ 2025 ne zaman belli olacak Temmuzda kiraya ne kadar zam yapılacak
KİRA ARTIŞ ORANI TEMMUZ 2025 ne zaman belli olacak? Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak?
ASGARİ ÜCRET ARA ZAM TEMMUZ 2025 SON DAKİKA | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı Temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelecek mi
ASGARİ ÜCRET ARA ZAM TEMMUZ 2025 SON DAKİKA | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz ayında asgari ücrete ek zam gelecek mi?
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI SON DAKİKA || Kamu işçileri için ikinci zam teklifi ne kadar oldu 2025 Kamu işçileri için zam teklifi % kaç
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI SON DAKİKA || Kamu işçileri için ikinci zam teklifi ne kadar oldu? 2025 Kamu işçileri için zam teklifi % kaç?
SON DAKİKA HAFTA SONU HAVA DURUMU HABERLERİ 🌦️ Bu hafta sonu hava nasıl olacak Yağmur yağacak mı 28-29 Haziran Meteoroloji hava durumu listesi
SON DAKİKA HAFTA SONU HAVA DURUMU HABERLERİ 🌦️ Bu hafta sonu hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? 28-29 Haziran Meteoroloji hava durumu listesi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik