Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYağ çekmeyen pişinin püf noktası! Puf puf kabarıyor yumuşacık oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Yağ çekmeyen pişinin püf noktası! Puf puf kabarıyor yumuşacık oluyor

10.01.2025 - 17:09 | Son Güncellenme: 10.01.2025 - 17:09

#hamur kızartması
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Pişi, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, birçok kişi pişi yaparken yağı fazla çekmesinden ve ağır bir tat bırakmasından şikayet eder. Peki, hem puf puf kabaran hem de yağ çekmeyen bir pişi yapmak mümkün mü? Evet, doğru malzemeler ve bazı püf noktalarıyla bu harika sonucu elde edebilirsiniz. İşte yağ çekmeyen ve yumuşacık pişi yapmanın tüm sırları…

1/6Yağ çekmeyen pişinin püf noktası Puf puf kabarıyor yumuşacık oluyor

Pişi, kahvaltı sofralarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, birçok kişi pişi yaparken yağı fazla çekmesinden ve ağır bir tat bırakmasından şikayet eder. Peki, hem puf puf kabaran hem de yağ çekmeyen bir pişi yapmak mümkün mü? Evet, doğru malzemeler ve bazı püf noktalarıyla bu harika sonucu elde edebilirsiniz. İşte yağ çekmeyen ve yumuşacık pişi yapmanın tüm sırları…

2/6YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİLERİN SIRRI: HAMURUN KIVAMI

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİLERİN SIRRI: HAMURUN KIVAMI

Yağ çekmeyen bir pişi yapmanın en önemli adımı, hamurun kıvamını doğru ayarlamaktır. Hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekir. Sert hamur, pişinin yağda yeterince kabarmamasına neden olurken, fazla yumuşak hamur fazla yağ çekebilir. Hamuru hazırlarken un, su ve maya oranlarını dikkatlice ayarlayın. Hamurun ele yapışmayacak ama yumuşak bir kıvamda olması idealdir.

3/6MAYALAMA VE DİNLENDİRME

MAYALAMA VE DİNLENDİRME

Pişi hamurunun puf puf kabarması için mayalanma süreci çok önemlidir. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini bir bezle örterek ılık bir ortamda en az 30 dakika dinlendirin. Bu süre boyunca maya aktif hale gelir ve hamur hacmini iki katına çıkarır. Mayalanan hamur, yağda kızartılırken daha kolay kabarır ve hafif bir doku kazanır.

4/6DOĞRU YAĞ SEÇİMİ VE KIZARTMA TEKNİĞİ

DOĞRU YAĞ SEÇİMİ VE KIZARTMA TEKNİĞİ

Pişinin yağ çekmesini önlemek için doğru yağı ve kızartma tekniğini kullanmak gerekir. Sıvı yağ tercih edin ve yağı iyice kızdırmadan hamuru içine atmayın. Yağ yeterince sıcak değilse, pişi hamuru yağı emer ve ağır bir tat bırakır. Yağın sıcaklığını kontrol etmek için bir parça hamuru yağa atarak test edebilirsiniz. Hamur hemen kabarıp yüzeye çıkıyorsa, yağın sıcaklığı uygundur.

5/6PİŞİYİ KIZARTIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

PİŞİYİ KIZARTIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Pişileri kızartırken aşırı kalabalık bir şekilde yağa atmayın. Fazla hamur aynı anda kızartıldığında yağın sıcaklığı düşebilir ve bu da hamurun yağ çekmesine neden olur. Ayrıca, pişiyi kızartırken her iki tarafını da eşit şekilde pişirmek için sık sık çevirin. Bu, pişinin hem içinin hem de dışının eşit şekilde pişmesini sağlar.

6/6YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN EKSTRA İPUÇLARI

YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN EKSTRA İPUÇLARI

Pişilerinizi kızarttıktan sonra fazla yağı almak için bir kağıt havlu üzerine koyabilirsiniz. Ayrıca, hamura yoğurma sırasında bir çay kaşığı sirke eklemek, yağ çekmesini büyük ölçüde azaltır ve hamurun daha hafif olmasını sağlar. Bu küçük dokunuş, pişilerinizin hem lezzetini artırır hem de onları daha sağlıklı hale getirir.

EN ÇOK OKUNANLAR
13 Haziran Altın Fiyatları: Canlı altın/dolar fiyatları ne kadar oldu Gram altın, çeyrek altın yükseldi mi Bugünkü Altın/Dolar/Euro kaç TL
13 Haziran Altın Fiyatları: Canlı altın/dolar fiyatları ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın yükseldi mi? Bugünkü Altın/Dolar/Euro kaç TL?
DGS GEÇ BAŞVURU ekranı açıldı mı, başvuru nasıl yapılır 2025 DGS geç başvuru ücreti ne kadar Dikey Geçiş Sınavı tarihi ne zaman İşte tüm detaylar
DGS GEÇ BAŞVURU ekranı açıldı mı, başvuru nasıl yapılır? 2025 DGS geç başvuru ücreti ne kadar? Dikey Geçiş Sınavı tarihi ne zaman? İşte tüm detaylar
YAZ TATİLİ TARİHLERİ 📆 Yaz tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor Okullar ne zaman açılacak
YAZ TATİLİ TARİHLERİ 📆 Yaz tatili ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Okullar ne zaman açılacak?
EHLİYET IQ TESTİ ne zaman başlayacak Ehliyette IQ şartı kaç IQsu kaç olanlar ehliyet alamayacak
EHLİYET IQ TESTİ ne zaman başlayacak? Ehliyette IQ şartı kaç? IQ'su kaç olanlar ehliyet alamayacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik